Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Awliowla87

Badania prenatalne (genetyczne) w ciazy blizniaczej

Polecane posty

Gość Awliowla87

nie wiem co zrobic mam 25 lat i spodziewam 2 dzieci ,jedno urodzilam 3 lata temu zdrowe ,w rodzinie nie ma wad genetycznych przynajmniej ze strony matki ,bo niestety ale ze strony ojca nie wiem.Moj ginekolog zrobil przeziernosc karkowa i uznal ze jest dobrze ale zalecalby zrobic badanie u specjalisty ,spytalam czy na pewno jest dobrze ,odp ze wg niego tak i ze nic przede mna nie ukrywa bo nie moze,nie wiem czy powtorzyc te badanie ,bo te badanie jest dosc drogie ,w dodatko syn choruje i ciagle wydajemy setki na leki,wizyty u mojego gina mam juz co 2 tyg wiec tez kasa idzie a tu swieta zaraz eh nie iem

Gość tikal
ja robiłam ale za darmo, bo mam abonament. NIe da się dostać skierowania od lekarza nfz, ja bym się przeszła do takiego.

Gość Awliowla87
z nfz nie skieruja mnie na tekie badanie bo maja to w 4 literach ,u mojego gina co wizyta mam usg zeby spr czy jest ok a na nfz prawdopodobnie ograniczylyby sie do 3 razy

Gość Awliowla87
dodatkowo jesli zrobia takie badanie to na gorszym sprzecie

Gość Awliowla87
te badania nie sa obowiazkowe u nas w polsce wiec na nfz nie licze

Gość hghjvccfyj
Ile kosztuje takie badanie?

Gość Awliowla87
cos kolo 200zl i to nie w moim miescie

Gość hghjvccfyj
No tak, to koszty się mnożą. A może inny lekarz. Inaczej do końca.ciąży będziesz żyła w stresie i zastanawiała się czy dobrze zrobiłas

Gość Awliowla87
ja sie zastanawiam co mi to da bo jesli nie daj bog okaze sie ze cos jest nie tak toi tak nie bede miala wplywu na to ,wady genetyczne czyli wrodzone sa od momentu zaplodnienia ,nie dokonalabym aborcji z uwagi na to ze to 14 tydzien wiec po co mi wiedziec

a ja mysle , ze jestes mloda kobieta , lekarz prowadzacy mowi , ze ok ..ja bym nie powtarzala badania ..po co ?? ps.ja tego usg w ogole nie mialam aha i to usg genet z pomiarami nt mozna robic tylko do 14"tyg , bo potem jest za pozno i nt nie sa sie zmierzyc i przeziernosci

Gość Awliowla87
no moj lekarz powiedzial ze mial kiedys pacjentke co miala 22 lata i ur dziecko z zespolem downa wiec ,nie mam sie sugerowac wiekiem ,nie wiem dlaczego zaleca mi to badanie u specjalisty ,ja tez 3 lata temu jak bylam w pierszej ciazy nie mialam tego badania robionego bo nie jest obowiazkowym badaniem

Gość blue-true
z jakiego miasta jesteś? i w jakim mieście miałoby się odbyć to badanie o którym mówisz??