Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy ma ktoras ???

biokominek

Polecane posty

Gość czy ma ktoras ???

Ma ktos, dziala to to, grzeje ???? Jaki i za ile ?

Gość Karolina Wóz
Mam i jestem zadowolona. Przede wszystkim, jeśli to tylko możliwe, nie patrz przez pryzmat pieniędzy. Niestety w przypadku tańszych biokominków sytuacja nie wygląda zbyt różowo. Jest spore niebezpieczeństwo, że materiały z jakich są wykonane mogą spowodować pożar. Spróbuj skontaktować się z Planiką, mi doradzili co i jak. Jeśli chodzi o ogrzewanie, to biokominki dają tylko odrobinę ciepła. Nie jest to produkt, który ogrzeje Ci dom, raczej jest to dekoracja, któa daje mimonalne ciepło. Jeśli chcesz uniknąć przykrych zapachów etc. polecam kominki na bioetanol, nie gazowe. No chyba, że wybierzesz ekran ledowy, ale ja osobiście nie jestem zwolenniczką oglądania ognia na telewizorze.

Gość d-k
ja mam i sobie chwalę, już od dwóch lat może i Planika ma ładne modele to jednak ceny są chore. Mój kosztował 600 pln i świetnie się trzyma. Mam go w sypialni i czasem go z mężem odpalamy. Co do ciepła to dają ale nie na tyle tanio by traktować je jako piecyki do grzania non stop. Mój biokominek, żadnego pożaru nie wywołał więc gadanie że tylko modele za kosmiczne pieniądze należy kupować jest nieporozumieniem. To tak jak przy kupnie auta - kupować tylko Mercedesy bo tańsze Skody czy Seaty psują się wywołując zagrożenie :)

Gość gość
jeśli chodzi o ogrzewanie do biokominki nie zdają egzaminu. Mam u siebie biokominek z http://www.moderno-wnetrza.pl/ i służy mi do dogrzania pokoju i jako ozdoba, ale nie jako główny system ogrzewania

Gość gość
mam biokominek z wilinskiego http://www.wilinski.pl/biokominki i wlasciwie jestem zadowlona z zakupy. Zawsze to zywy ogien a nie jak w tych elektrycznych. Poza tym jest duzy wybor i mozna dopasowac go do wystroju pokoju, no i jest ekonomiczny

Gość gość
ja kupiłam w celach dekoracyjnych- do grzania się nie nadaje- ale to juz panie wyżej pisały. Ja jestem bardzo zadowolona i polecam ;) A teraz sa takie, że wcale duzo kasy nie trzeba. ja na wszystko (z zabudowa żeby było ładnie itd) wydałam jakieś 2tys

Gość gość
ja mam z www.arteabc.eu/pl/ i grzeje :) sa mity, ze to takie kiepskie itd, ale moim zdaniem wlasnie jest ok, lepiej pojsc i zapytac eksperta np ;)

Gość Ania Wałcz
Ja mam i jestem mega zadowolona! Na pomysł z biokominkiem wpadłam rok temu przy urządzaniu mojego M. W gazetach widziałam wiele inspiracji w gazetach typu cztery kąty czy muratordom. Powiesiłam zatem biokominek na ścianie http://sol-techbiokominki.pl/pl/biokominek-650x400-czarny.html , bo takie mi się podobały. Dzieki temu nie potrzebuję żadnych dekoracji już na ścianie Klasa sama w sobie!:) A cena? Bardzo atrakcyjna w stosunko do klimatu jaki tworzy mi w salonie:)

Gość gość
Kominki to świetna sprawa. Mój kupiłam w firmie lechma www.lechma.com.pl i jest naprawdę dobrej jakości. Dodatkowo naprawdę wprowadza ciekawą atmosferę:)

Gość wiktoria741
My niedawno kupiliśmy biokominek i bardzo nam się podoba. Niestety nie opłaca nam się kupowanie bio paliwa w marketach budowlanych dlatego myślimy o skorzystaniu z usług tej firmy http://onico.pl/pl/ Zajmuje się sprzedażą produktów energetycznych.

Gość Daaaaanakkkkka
Ja mam biokominek, który kupiłam tutaj http://kratki.com/sklep/pl/category/6/biokominki . W zasadzie mam ich aż dwa, bo jeden stoi w salonie a drugi mam w łazience. Ten w salonie był sporo droższy, bo kosztował mnie ponad tysiąc złoty, a za ten w łazience zapłaciłam niecałe 300zlotych i głównie właśnie ze względu na cenę zdecydowałam się na jego zakup. Jest to świetna dekoracja nawet jeśli kominek nie jest rozpalony. Wybrałam kominek Echo, który nie jest dużych rozmiarów i ma owalny kształt. Idealnie pasuje do mojej nowoczesnej łazienki. Każdej z Was, która marzy o kominku i nie chce lub nie może zdecydować się na tradycyjny kominek polecam biokominek. I nie słuchajcie ludzi, którzy twierdzą, że utrzymanie takiego kominka wiąże się z ogromnymi kosztami. Owszem biopaliwo nie należy do tanich, ale mało kto z nas rozpala codziennie kominek więc jeśli będziecie to robić kilka razy w miesiącu to nie wydacie więcej niż 50złotych miesięcznie. Ktoś może pomyśleć po co mu w takim razie biokominek skoro nie będzie go cały czas używał, ale przecież nie każdą lampę, którą mamy w domu włączamy codziennie i kupujemy lampy także ze względów dekoracyjnych. Tak samo jest z biokominkami.

Gość gość
biokominki mi osobiscie się nie podobają. No niestety. Dla mnie to kicz i tandeta. Albo zwykły kominek i naturalny ogień, albo wcale.

Gość Lejafarrer
Biokominek JULIET 1800 firmy Kratki.pl to bardzo dobry wybór do nowoczesnych industrialnych wnętrz. Bardzo piękne i staranne wykonanie. Metaliczna obudowa bardzo dobrze komponuje się z płomieniem ognia. Szczerze go polecam.