Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamijj

Nie bądź taka, powiedz mi jak schudłaś?

Polecane posty

Gość kamijj

Podziel się tajemnicą i pochwal efektem ;) Jak długo to trwało? Czy dodatkowo ćwiczyłaś? Ile kilogramów w sumie zrzuciłaś przy jakim wzroście? Będę bardzo wdzięczna za wszystkie odpowiedzi!

ok ja podzielę się z Tobą tą tajemnicą :P schudłam już ponad 20kg ale zamierzam jeszcze 5 kg. Po urodzeniu synka (sierpień 2011), ważyłam 81 kg. Dziś ważę 59:):):) Dieta, czyli zdrowe odżywianie, dużo wody i codzienne ćwiczenia. Ja np. odpalam film i jeżdżę na rowerze stacjonarnym ok 60-90 min, lub ćwiczę na orbitreku ok 60-90min, (na szczęście posiadam, więc nie muszę chodzić do siłowni:), co więcej, czasami dodatkowo się rozciągam, jakieś tam dywanówki,brzuszki itp. Ogólnie nie najadam się na noc, jem ok 1500 kalorii czasami więcej, czasami mniej. Na początku waga spadła szybko, to normalne przy dużej nadwadze, teraz wolniej ale nadal tendencja spadkowa. Gdy waga dobije do 55kg, zwiększę limit kalorii. Ćwiczyć będę zawsze bo uwielbiam. Ot lubię aktywnie spędzać czas. W lato dodatkowo dużo jeździmy z mężem na rowerach. Aha ja rzadko jadam słodycze, wolę owoce. W rozsądnych ilościach. Jem pieczywo bo Kocham, nie rezygnuję z niego. Tyje się od nadmiaru kalorii. To chyba tyle. Powodzenia w odchudzaniu!

Gość kamijj
Dzięki :) Ja też właśnie mam nadmiar kg po ciąży i zastanawiam się od czego zacząć ;) Ja rodziłam we wrześniu 2011, trochę spadło, ale zależy mi żeby schudnąć jeszcze 20 kg. Gratuluję Ci super wyniku!

Gość no to ja teraz opisze
zaczelam przygode z odchudzaniem 1,5 roku temu. Najpierw dukan bo to byla dla mnie nowosc a wiele osob mi polecalo,ale mialam kilka krotszych przerw i jedna dluga na wakacje i kilka kg wracalo, mimo wszystko i tak bylam w lepszej sytuacji niz na starcie, potem dieta kapusciana przez prawie miesiac, potem norweska, potem 350 kcal plus ostry trening- kilka godxin dziennie cwiczen, a teraz lemon detoks. W sumie spadlo 44 kg zostalo 7. wzrost 160 cm.

Ja na razie schudłam 11kg a zaczęłam od zdrowego jedzenia i dałam owoców jabłka kiwi grejfut do tego pól szklanki soku z kapusty kiszonej i łyżka siemienia lnianego oleju

Gość hey_gorgeous
Przygodę z odchudzaniem zaczęłam około 1,5 roku temu. Zaczęło się od diet i sposób wygrzebych z neta - jakieś diety cud "norweska" , "10dniowa" etc.. waga początkowa spadała , ale i tak jojo po jakimś czasie był. W międzyczasie kupiłam stepper skrętny i regularnie ćwiczyłam. i tak naprawdę od tego momentu zaczęłam racjonalne i zdrowe odżywianie, które dostarczało organizmowi potrzebnych składników, przy czym nastąpił też deficyt kcal. MŻ -> mniej żryj. Nie jem ziemniaków, białego ryżu, białego pieczywa. (zastępuje kaszami np. gryczaną, pęczakiem, a pieczywo chrupkim/ razowym w odpowiednich ilościach , a jak mam więcej czasu to robię bułeczki dukanowe w mikrofali). Nie jem słodyczy (no chyba, że czasami jedno! ciastko, a nie jak kiedyś poł paczki :D Zrezygnowałam również z tłustych i smażonych potraw. Fast foodów od roku w ustach nie miałam. i nie ciągnie mnie wgl do tego, kwestia przyzwyczajenia :). Oprócz tego piję dużo niegazowanej wody, herbatek zielonych i czerwonych. Polecam także herbatę Yerba Mate lub herbatkę z imbirem. No i co najważniejsze! - przyzwyczaiłam się jeść rano sniadanie (zazwyczaj jest to owsianka z owocami) Ostatni, jakiś lekkki posiłek np. serek, jogurt staram się jeść ok 18 h. i to chyba wszystko :)

Gość hey_gorgeous
a no i waga początkowa wynosiła 59 kg teraz jest 50 kg. wzrost 170 cm

gratuluje wam :) ja mam jakies 2,5 kg i nie wiem czy mi spadnie bo te koncowki sa najgorsze do zrcucenia :)