Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mandarynkaaa123

Dziwny problem! Co to może być?

Polecane posty

Gość napisz...
napisz, napisz. Zajrze później.

Gość mandarynkaaa123
Mam wyniki i jestem przerażona :/ napisze te które odbiegają od normy: WBC: 98 000/mm3. norma do 10 000/mm3 RBC: 3,0 mln/mm3 norma od 4,0 mln/mm3 HGB: 8,9. norma od 11,0 PLT: 110 tys./mm3. norma od 150 tys./mm3 :/ jutro powtórzę badanie to napewno pomyłka!

Gość naa pewnoo
wszystkie niedobory ( granice poniżej normy ) mogą być spowodowane Twoimi krwawieniami... Tylko te leukocyty...:/

Gość nie jadam w chafford
Dziewczyno, masz białaczke. Natychmiast do lekarza!!!!!! Nawet na pogotowie albo od razu do szpitala. To nie żarty.

Gość Objawy wskazuja
na białaczke, ale mysle, ze masz powazna anemie lub jakis stan zapalny. Zrob sobie morfologie z rozmazem oraz koniecznie crp. Ja w ciazy i po porodzie brałam leki krwiotworcze, a moje plt było 82 tys. Miałam tez podwyzszone crp. A masz jakies problemy z ciśnieniem? Bole głowy? Nudnosci? Mysle, ze moze to byc anemia. Zrob sobie jeszcze mocz i OB.

Gość Objawy wskazuja
pracujesz gdzies? Czy tylko sie uczysz? Miałas ostatnio jakies problemy z nerkami?

Gość sokolica777
to najprawdopodobniej anemia. Zgłoś się do lekarza, tylko nie zwlekaj, bo te krwawienia z nosa, będą Cię mocno osłabiać. Zdrówka

Gość mandarynkaaa123
OB też robiłam z tego wszystkiego zapomniałam napisać. OB też mam wysokie 72 przy normie do 12 :/ ja jednak mam nadzieję że to jakaś pomyłka jutro powtórzę badania! Leukocyty mnie bardzo martwią... Nie pracuje, tylko studiuje. Problemów z nerkami nie miałam, jedynie częste oddawanie moczu nic więcej. Dzisiaj znowu obficie krwawiłam ale tylko raz, i teraz temperatura mi trochę skoczyła... ale może z emocji??

Gość mandarynkaaa123
Jestdm niskociśnieniowcem, głowa mnie boli ale rzadko. Oby to była anemia!

Gość nie chce Cie straszyc
Ja mysle, ze Twoje wyniki to nie pomylka,skoro mowisz, ze zle sie czujesz. Wszystko wskazywalo by na anemie, ale te podwyzszone WBC to moze nie byc nic dobrego, a juz nie mowiac o wysokim OB. Idz do lekarza, nie czekaj az bedzie za pozno.

Gość niestetywww
Dziewczyno masz prawie 10 krotnie podwyższone leukocyty! Do tego nieokrwistość i małopłytkowość, to prawie na 100% białaczka. Nie czekaj tylko marsz do lekarza albo na pogotowie. Jaką masz temperaturę? Przy białaczce zwykle jest podwyższona. Naprawdę nie zwlekaj!! Jesteś młoda, dasz radę i wygrasz tylko szybko, czas ma znaczenie! Dużo zdrowia życzę!

Gość mandarynkaaa123
Załamana jestem tym wszystkim :/ Nie mogę powiedzieć o tym rodzinie bo zepsuje im święta! A jak pójdę do lekarza to być może położy mnie do szpitala więc rodzice i tak się dowiedzą :/ Dodatkowo gorączki dostałam, ot tak bez powodu!!! 38,5 i zemdlałam a teraz zaczęłam krwawić... jejku jutro jak nie będę miała gorączki to powtórzę badania, może wyjdą lepiej... tak bardzo się boję! Kiedy to się skończy??? :(

Gość ya yebie
święta rodzince zepsujesz JAK UMRZESZ! a w tym wypadku CZAS ZABIJA. PAKUJ się do szpitala i jedź tam nawet dzisiaj a jeśli nie to jutro z samego rana! Dziewczyno białaczka to nie koniec świata pod warunkiem, że się z nią walczy. A siedząc w domu i nic nie robiąc sama skazujesz się na przegraną! Jesteś silna dasz radę! ZDROWIE JEST NAJWAŻNIEJSZE WIĘC NIE MYŚL TERAZ O NICZYM INNYM! 3mamy za Ciebie kciuki 🌼 Nie powtarzaj badań bo to nie ma sensu - twoje objawy pokrywają się z wynikami więc nie ma sensu zwlekać i marnować czasu który w tym wypadku jest na wagę złota - od tego zależy twoje życie!

Gość zrob jeszcze
CRPi OB powtorz. Z wynikami predko do lekarza. Nie ma żartów.

Gość nie chce Cie straszyc
Idz jutro powtorz badania, ale pewnie lepiej nie bedzie . Musisz isc do lekarza! Co z tego, ze rodzina sie dowie, chyba lepiej zebys sie za leczenie wziela, a nie czekala nie wiadomo na co. A od jakiego czasu sie tak zle czujesz??

Gość mandarynkaaa123
Zaczęłam się źle czuć jakieś dwa tygodnie temu, teraz objawy się nasilają szczególnie obfite krwawienia i omdlenia. No i dzisiaj jeszcze gorączka doszła :/ Pójdę jutro do lekarza, albo najpierw powtórzę badania a potem do lekarza. Coraz bardziej się boję... :(

Gość jesli bedzie
gorzej bedziesz sie czuła gorzej to dzwon na pogotowie. Mieszkasz sama? Rodzina nic nie zauważyła? Przeciez takich objawow nie da sie nie zauwazyc.

Gość allo allo allo
Czy ty sobie zdajesz sprawę z powagi sytuacji?????? Posłuchaj, dziecko, weź do ręki telefon, zadzwoń po taksówkę (nie wsiadaj sama do samochodu!) i jedź na SOR. I zapewniam cię - na święta w szpitalu nikt bez potrzeby nie zostaje. Jeśli sprawa będzie średnio poważna, to dadzą ci przepustkę na święta. Jeśli poważna, to poleżysz w szpitalu te święta, ale za to przeżyjesz następne.

Gość sdfghjkl;
prosze Cie napisz jeszcze jak to wszystko dalej sie potoczyło.Najwazniejsze koniecznie jutro idz do lekarza.Wszyscy odpisujacy bardzo Cie o to prosimy.

Gość mandarynkaaa123
Wynajmuje mieszkanie z koleżanką, ale jej ciągle w mieszkaniu nie ma. Rodzina nic nie wie bo nie byłam w domu od trzech tygodni, a jak rozmawiam z mamą to nic jej nie mówię... nie chce jej martwić. Jak byłam w domu ostatnio mama mi mówiła że schudłam, że blada jestem ale wtedy zrzuciłam to na naukę... Jutro rano pójdę do lekarza z tymi badaniami co mam, zobaczę co powie. Dziś też z mama gadałam i coś wyczuwa, chyba jutro jej powiem o wszystkim :( z moim małym braciszkiem rozmawiałam... cieszył się że jak wrócę to choinkę będziemy ubierać... wiecie jak się popłakałam. Macie racje... głupio robię że zwlekam... ale boję się najgorszego... to takie dziwne uczucie myśleć że jest się poważnie chorym, że można umrzeć!! Boję się bardzo. Ale ciągle mam nadzieję, że to nie jest białaczka :(

Gość Baba ze wsi zabitej dechami
Wszystkie objawy i wyniki wskazują na to, że jednak jest to hemofilia. Choroba wprawdzie nie jest uleczalna, ale można z nią żyć nie krócej od innych, a nawet dłużej :) Po prostu trzeba się stosować do zaleceń lekarza, przyjmować środki na krzepliwość i uważać na skaleczenia. Głowa do góry.

Gość mannatjj
Trzymam za Ciebie kciuki!!! oby to nie było to najgorsze, nawet jeśli... jesteś silna i dasz radę z tym wygrać. Walcz, bo życie to najcenniejszy dar!! Pozdrawiam @-}--

Gość jesli bedzie
mandarynkaaa123byłas u lekarza? Robiłas jeszcze badania? Odezwij się.

Gość mandarynkaaa123
Byłam u lekarza, podejrzewa białaczkę, ale powiedział że bez dodatkowych badań nie może tego stwierdzić.Dostałam skierowanie do szpitala na onkologie i tam się wszystko wyjaśni. Rodzice też już wszystko wiedzą... Właśnie się pakuje i zaraz jadę do szpitala. Trzymajcie kciuki... i dzięki za pomoc i wsparcie.

Gość kjfkjwFJKWEBFWE
MOZE BYC CHOROBA CUSHINGA

Gość ahgdhagdjgkja
----> do Baba ze wsi zabitej dechami --- najpierw się zastanów jak coś napiszesz, nie rozumiem jak można, nie mając żadnej wiedzy takie durnoty wypisywać na forum. Nie masz pojęcia czym jest hemofilia i na pewno mandarynka jej nie ma. Wyniki mogą sugerować białaczkę.

Gość biednaaaaa951
Przykro mi, ale życzę Ci dużo zdrowia! Trzymaj się dziewczyno! Dobrze, że powiadomiłaś rodzinę... potrzebujesz dużo wsparcia.

Gość kurcze2846
Trzymaj się! Odezwij się jeszcze do nas i napisz ostateczna diagnozę.

Gość uwazaj na siebie.
i napisz co ci dolega jak sie upewnisz. Bądź dzielna.

Gość bardzo mi przykro
Odezwij się do nas, wiesz już coś? Trzymamy kciuki...!