Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość snake eater

Krwawienie zamiast okresu.

Polecane posty

Gość snake eater

Witam! Mam pewno pytanko otóż - moja dziewczyna ostatni okres miała 10 listopada, i skończył się 15 listopada. 16 listopada odbyliśmy stosunek (6 dzień cyklu), była prezerwatywa, stosunek przerywany no i dni niepłodne więc ciąża była niemożliwa, lecz po tygodniu dla pewności zrobiliśmy test ciążowy który wyszedł negatywnie. Wczoraj, 15 grudnia, czyli w 35 dniu cyklu, czuła że zbliża jej się okres (bolące piersi, ból w podbrzuszu itd), i w końcu zaczęła krwawić. Niby wszystko było ok, ale jednak po jakiejś godzinie przestało krwawić. Już raz się tak zdarzyło, 2 miesiące temu, i po kilku dniach normalnie dostała okresu. Powinniśmy się martwić czy to tylko jakieś zaburzenia hormonalne? Jej cykle są nieregularne i długie (35-45 dni). Powinniśmy zrobić drugi test ciążowy czy to normalne? Mamy po 17 lat.

Gość Perw mobilna
Od zawsze ma takie nieregularna i długie cykle?

Gość snake eater
Od zawsze. Podejrzewam, że mogą to być jakieś zaburzenia hormonalne. Ale na ciążę nie ma szans, prawda?

Gość snake eater
Ale jeśli do tej pory nie miała okresu, a owulacja występuje na dwa tygodnie przed 1 dniem cyklu to chyba nie ma szans, że tamten stosunek odbył się w dni płodne prawda? Ja jestem strasznym panikarzem, nie będę ukrywał. Nie ma szans na to, że dni płodne były około 16 listopada skoro do tej pory nie dostała okresu, a owulacja jest na dwa tygodnie przed nim tak? Po prostu muszę mieć pewność :D O, właśnie dostałem telefon, że znów zaczęła krwawić, i jest tego o wiele więcej niż wczoraj? To już chyba okres, czy tak będzie krwawić w kratkę? :D

Gość Perw mobilna
Jeśli miesiączkuje krótko (od 2-3 lat) to może to być wynik jeszcze nieuregulowanej gospodarki hormonalnej. I jeszcze jedno. Zaburzenia hormonalne to nie są TYLKO zaburzenia hormonalne. Niekontrolowane i nieleczone sieją spustoszenie w organizmie i prowadzą do innych chorób, np. cukrzycy. Ale dla Was oczywiście najważniejsze jest, żeby nie była w ciąży. :o