Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qwert28

A taka mądra byłam.

Polecane posty

Gość qwert28

Do dupy. Taka byłam pewna, że nie będę przyzwyczajać dziecka do złych nawyków. I otóż się nie udało. Co prawda twardo małą odkladam do łóżeczka i nie cierpi z tego powodu, zawsze śpi u siebie jednak... zasypia tylko przy piersi. W nocy gdy się obudzi, głodna czy nie głodna muszę ją przystawić bo nie zaśnie, w efekcie czego ja niewiele sypiam. Ona się budzi, chce pomukać i koniec. Smoczka wyrzuca, mimo, że kiedyś działał. Nie wiem, jak oduczyć tego maluszka? Da się w ogóle? Dziecko 4 miesiące.

Gość Nie jesteś jeszcze
Ona jest jest jeszcze dość mała :). Takie niemowle nie różni się w tej kwestii niczym od dwumiesięczniaka. Co to jest cztery miesiące, nic :). Wiem że dla ciebie to zmęczenie, złość itp ale dla dziecko to jeszcze wczesny etap niemowlęcy i niestety ma swoje potrzeby które będzie w najgorszy sposó egzekwować (działa instynktownie). Jak męczy cię karmienie piersią nocą (nie dziwię się :D ) to podawaj butlę a za dnia karm piersią. Jasne że ty też musisz się wysypiać żeby normalnie funkcjonować za dnia (nie ma innej opcji) więc pomyśl jak to zrobić. Jeżeli córce chodzi nie tyle o głód co o ssanie piersi to przydałoby się takie łóżeczko dostawcze do waszego łóżka i jak mała przestanie ssać i zaśnie to odstawiasz ją kawałek od siebie a nie do innego pokoju . Może to nie idealna rada ale napewno najlepsza bys ise wyspała. Powiem ci że moja córka była karmiona piersią tylko 3 miesiące bo miała refluks i w końcu całkowicie moje piersi zastąpiła mieszanka antyrefluks. i jakoś od 2 miesiąca zycia kładłam ją do osobnego łóżeka i przesypiała całą noc ze smoczkiem budząc się jedynie o 5 nad ranem na mleko. Inaczej jest jak dziecko było od początku karmione piersią bo ma inne potrzeby (bliskość mamy i ssanie samej piersi). Twoja jak skończy 6 miesięcy to będzie można uznać że jest już starszym niemowlęciem a póki co daj jej jeszcze trochę pobyć tym maleństwem .

Gość qwert28
dziekuje. Oczywiscie tule ja ile wlezie, jednak wstawac co godzine w nocy - a dzis od 3 do 6 w ogole nie spala to jest dosc meczace... ;)

Gość Podobnie
Rozumiem cie doskonale. A to dopiero początek. Później będziesz zła na siebie bo dałaś telefon do zabawy bo kupiłas balony przy kasie i tym podobne historie. :-) Jeśli chcesz dłużej w tym nocy spać to oducz zasypiania. przy piersi teraz to idealny moment. Niestety nawet jak dasz butle w nocy to raczej nie pomoże.

Gość qwert28
Kocham ja strasznie, wiadomo, ale to jest jednak meczace. Ona tylko otworzy oczka to od razu szuka piersi... A tych pobudek czasem jest bardzo duzo...

Gość Podobnie
Nie tłumacz się to jest oczywiste że jesteś zmęczona a dodatkowo dziecko też źle sypia. Spróbuj z tym smoczki, może inny kształt może lateksowy? Ja uczyłem 2 tygodnie i w końcu zalapal a teraz czeka mnie oduczanie, ale przynajmniej te kilka miesięcy poszliśmy :-)

Gość kluski slaskie lubie
spij z dzieckiem

Gość qwert28
Wlasnie od poczatku robie to aby nie spac z dzieckiem. Smoczek ciagala, do czasu. Jakis miesiac temu sie zcwanila i juz nie chce, wypluwa. Wola piersi.

Gość Podobnie
Poczytaj sobie o nauce samodzielnego zasypiania i jak dasz radę to zacznij ją uczyć już teraz. Im dziecko starsze tym trudniej. Tylko nie jakieś tam ferberyzacje. U nas pomogło też przeniesienie do drugiego pokoju. Spanie z dzieckiem u nas się nie sprawdziło. Budził się częściej a ja byłam cała obolala.