Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Beata____30

Rozjasnianie wlosow farbowanych henna - jak to zrobic?

Polecane posty

Gość Beata____30

Witam, Bardzo proszę Was o poradę. Farbowałam włosy czarną henną. Teraz chcę rozjaśnić je do blondu. Jak to zrobić?

Gość k.,.,
nie ma szans. zrobi ci sie zielony glut i nic wiecej.

Gość ja rozjasniłam farbą palette
i wyszło idealnie jak na opakowaniu

Gość Beata____30
A rozjasnialas z czarnych?

Gość k.,.,
pewnie mówisz o tej farbie palett tóra ma załaczoną wode 9 %, ale ona i tak sobie nie poradzi z zejsciem z czerni do blondu. Takie włosy trzeba dekoloryzować, a i tak nie sądze, aby po jednej dekoloryzacji ktoś uzyskał od razu blond. taki zabieg trzeba wykonac około 3 razy, aby efekt był satysfakcjonujacy, oczywiscie wazne jest aby zrobic odstep w wykonywanych dekoloryzacjach, aby włosy nie ucierpiały w znazymstopniu/

Gość k.,.,
A ile czasu farbujesz wlosy na czarno, może ta henna to tylko jednorazowy taki wybryk ? jaki kolor miałam przed położeniem henny ?

Gość kkwefo
nie masz szans, wyjda ci zielone wlosy albo inne swinstwo.. lepiej nie ryzykuj

Gość dfbuibfw
"Takie włosy trzeba dekoloryzować" ty chyba nie wiesz co piszesz 🖐️ jesli to basma to nie trzeba dekoloryzowac bo barwnik oblepia wlos a nie wchodzi w jego strukture, tak działa henna, natomiast tylko takie chemiczne farby wchodza w strukture wlosa i wtedy trzeba dekoloryzować. henna powinna ci sie wypłukać

Gość k.,.,
Dlatego własnie później zapytałam jaki kolor miała autorka watku wcześniej :/

Gość dfbuibfw
a spoko, zwrociłam uwage tylko na pierwszy post, a jako że lubie sie czepiac to tak napisałam :)

Gość ja rozjasniłam farbą palette
robiłam z rudej henny a jak wiadomo czerwony barwnik jest gorszy od czarnego , zrób wpierw dekoloryzatorem a potem farbe

Gość dfbuibfw
"Henna jest farbą TRWAŁĄ, wbudowuje się w keratynę włosa" NIE JEST, chyba że stosujesz jakieś mazie z wodą utlenioną to tak, ale sama henna działa na zasadzie oblepiania włosa a nie wnikania w jeg9o strukturę

Gość fttrant
Skoro wg ciebie henna włosy jedynie "oblepia" to wytłumacz mi jakim cudem się to oblepianie nie zmywa, i dlaczego włosy na długości mam trwale zafarbowane (mogę nie farbować pół roku i kolor się nie zmienia, pojawiają się tylko odrosty)?

Gość Beata____30
Farbowałam na czarno przez ok. 2 lata. Spróbuję dekoloryzacji na małym pasemku. Nie farbowałam juz 3 miesiące, ale henna jest tak dobra, że się nie spłukuje. Wcale.

Nie będę się wypowiadac na ten temat czy henna oblepia czy wnika bo to i tak malo ważne w tym wypadku. Ale autorko dobrze ci radze.Zanim zrobisz cokolwiek,wyprobuj działanie farby,rozjasniacza czy dekoloryzatora właśnie na pasemku włosów.Na całej długości żebyś miała pojęcie jak zachowają się wlosy.I kolorystycznie i kondycyjnie.

Gość Beata____30
A co bedzie najlepsze? Dekoloryzacja i potem farba? W jakich odstepach czasowych? Opinie w internecie sa podzielone - jedne osoby mowia, ze nie bylo zadnych reakcji, inne, ze wlos po hennie nie trzyma chemicznego koloru w ogole. Macie jakies doswiadczenia?

Gość Sposób na henne
Ja farbowałam 3 razy khadi ciemny brąz (kolor już był trwały). Po pół roku od ostatniego farbowania podjęłam próbę roziaśniania. 2 razy rozjaśniałam zwykłym rozjaśniaczem i wyszedł niebiesko-zielony kolor, ostatnio po upływie czasu spróbowałam znowu, innym sposobem i się udało.Nie mówię, że ten sposób u każdego zadziała ale u mnie się sprawdził. Mój znajomy fryzjer rozjaśnił mi je czerwonym rozjaśniaczem (red magenta firmy allawaves) na niskiej wodzie utlenionej 3%. Włosy po rozjaśnianiu były jasno rude, trzeba było je jeszcze stonować farbą. Po hennie nie ma śladu.

Fryzjer. Naprawde warto wydac wiecej kasy, a miec pewnosc, ze kondycja wlosow bedzie lepsza niz po samodzielnym rozjasnianiu.

Gość Włosomaniaczka

Zielen występuje na włosach tylko wtedy kiedy użyjesz tzw henny które mają w sobie zioło o nazwie indigo. Henna barwi na rudo, cassia to blondy a indigo daje odcien niebieski. W "hennach" naturalnie nie występuja brązy dlatego je się miksuje najczęściej z indigo i właśnie dlatego najlepiej jest unikać rozjasniania. Bo niebieski z żółtym co daje? Sami wiecie. Poczytajcie sobie więcej o hennie i polecam na YouTube wwwlosypl dziewczyna nie jedne włosy uratowała