Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Teen

Problemy z okresem, podczas przyjmowania tabletek antykoncepcyjnych...?

Polecane posty

Gość Teen

Witam. Niestety zaliczam się do grupy kobiet z tragicznie bolesnymi menstruacjami. Mam dopiero piętnaście lat, a całe 5 dni okresu spędzam na tabletkach przeciwbólowych, z okropnym bólem głowy lub mdlejąc kilka razy z bólu (np w szkole, gdzie pielęgniarka nie dała mi, żadnej painkillers :)) Ginekolożka niemal od razu kiedy weszłam do gabinetu wcisnęła mi receptę na Daylette i wyrzuciła za drzwi. Nie miałam jakiś większych problemów na początku, żadnych plamień i tym podobnych. Zaniepokoiło mnie jednak, że kolejny okres dostałam jeszcze przy zażywaniu białych tabletek (dokładnie na dwie przed tymi placebo), miesiączka była wtedy strasznie skąpa i nic nie bolało - więc machnęłam ręką. Teraz kiedy biorę placebo, leje się ze mnie jak z kranu(nigdy nie miałam obfitych miesiączek) i mam skrzepy... to ostatnie martwi mnie najbardziej. Czy mam się czym przejmować?

Podczas przyjmowania tabletek krwawienie jest raczej skąpe, często ma postać jedynie plamienia. Miałaś robione chociaż USG?

Gość Teen
Miałam, jednak niczego się o nim nie dowiedziałam... założyłam, że skoro nic nie mówi to pewnie nie ma poprostu o czym bo wszystko w porządku :)