Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Zatroskany 1986

Pytanie do Pani Arletty

Polecane posty

Gość Zatroskany 1986

Witam Pani Arletto w którejś wypowiedzi napisała Pani iż sąd może zakazać drugiej stronie (pozwanej) ponownego małżeństwa bądź nałożyć inne sankcje odnośnie małżeństwa jakie będzie chciała poczynić. Podczas procesu w sądzie wziąłem na siebie odpowiedzialność za to iż nie byłem gotowy do tego kroku i byłem niedojrzały. W tamtym czasie kiedy nie miałem jeszcze 20 lat zgadzam się byłem niedojrzały i moje decyzje były pochopne ale teraz 7 lat później nabyłem nowego pogądu na świat i uważam że dorosłem. Przepraszam z góry może to trochę dziwnie brzmieć. I teraz rodzi się pytanie czy sąd może mi orzec iż nie mogę zawrzeć ponownie małżeństwa? Jak często się to zdarza co może wpłynąć na taką decyzje? Co z innymi sankcjami. I jeszcze jedno pytanie czy to 1 czy 2 instancja orzeka to gdyż mam już wyrok pierwszej instacji orzekający nieważność i nic tam nie było napisane. Czy nagle może się okazać iż druga orzeknie iż nie będe mógł zawrzeć małżeństwa? Także prosiłbym o sprecyzowanie jeśli znajdzie Pani czas jak wygląda druga instancja wiem że pisano o tym w poprzednich wątkach ale powiem szczerze że się trochę pogubiłem. Akta z pierwszej instancji są wysyłane do 2-ej czy trzeba tam coś zapłacić żeby w ogóle zaczęli rozpatrywać czy sprawę czy się płaci już po orzeczeniu wyroku? co muszę teraz zrobić aby sprawa w drugiej ruszyła. Zależy mi na tym gdyż w drodze mam dziecko i chciałbym móc uczestniczyć w jego duchowym rozwoju a także stać się prawdziwym mężem jego matki. Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować