Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość daria klimas

własna firma na fb?

Polecane posty

Gość daria klimas

witam! mam kilka pytan- jakiej firmie zlecic zrobienie fanpage na fb wraz ze sklepem (wiem, ze taka opcja wchodzi na rynek wlasnie). ja sam jestem zielony w temacie. Inne moje pytanie to czy fb naprawde pomaga w budowaniu wizerunku czy to wyrzucona kasa? lubicie jakies firmy? co musi miec dobry fanpage? bardzo prosze o odpowiedzi- malo o tym mozna poczytac w necie

Gość Katarzyna....9999
Nie żartuj, co ty chcesz zlecać firmie ? Utworzenie stronki na facebook ? Przecież to robota dla 7 latka :) Mam firmę od około 2 lat, strona aktualizowana itd ale nie powiem żeby efekt był powalający. Owszem miłe wpisy, lubię to itp ale nic poza tym :) Jak ktoś szuka towaru to szuka w ogłoszeniach lub bazie firm a nie na facebook.

każda forma promocji jest dobra - fb pozwala na bezpośredni kontakt ze starymi jak i nowymi klientami, ja mam sklep z zabawkami i mam blisko 2 tys. rzeczywistych fanów (niekupionych), więc na fb przedstawiam swoją ofertę :) regularne wpisy są bardzo ważne! jeśli chodzi o założenia fanpage to są firmy, które zajmują się tym profesjonalnie (w końcu będzie to wizytówka Twojej firmy), mi fanpage projektowała firm www.dih.pl - za niewielką kasę otrzymałam projekt wraz z konfiguracją - pełen profesjonalizm, a o to właśnie chodzi w biznesie

Gość Maniek100baniek
@Katarzyna....9999 Gratuluję podejścia :) Skoro uważasz, że to praca dla 7-latka to domyślam się już dlaczego nie masz efektu powalającego :) Owszem, założenie fanpage od strony technicznej nie jest może jakieś mega trudne ale właśnie przez takie podejście jak Twoje FB zostało zalane śmieciowymi fanpejdżami, z których nikt nie ma żadnej korzyści. Przychodzi taki ktoś jak Ty, myśli sobie że to pikuś, założy coś takiego, wrzuci jakieś zdjęcie, napisze w piątek, że "jest piąteczek i weekend" a w poniedziałek, ze "o kurcze jest znowu poniedziałek" i myśli ze zrobił już wszystko dla swojej marki.... Żenujące. A wracając do tematu - fanpage to platforma komunikacji z klientem (tym obecnym i tym potencjalnym). To nie jest platforma sprzedaży. Nie o to w tym chodzi. Tu masz zainteresować swoich fanów tym co masz w głowie, swoją wiedzą na temat tego co prezentujesz. Jak sprawisz, że będą potem kojarzyć ten fanpage z profesjonalnym doradzeniem z Twojej branży to automatycznie będą wiedzieli potem gdzie to co oferujesz zakupić. To jest budowanie lojalności i społeczności wokół Twojej marki. I tak, jest to bardzo potrzebne. Jednak trzeba to robić z głową. Nie każdy nadaje się do administracji. Nie wystarczy pożebrać o lajka, czy napisać ze jest piątek. To musi zainteresować Twojego potencjalnego klienta. Pomyśl o jakiejś idei przyświecającej fanpage'owi. Niech to nie będzie strona gdzie tylko będziesz rzucał swoją ofertę. Bądź ekspertem w Twojej branży. @Truskaweczka - no i co z tego? Akurat Ty to tak odbierasz. A co jeśli ktoś z tego skorzysta i będzie zadowolony? Stanie się coś strasznego?

Gość Katarzyna....9999
No tak jeśli mamy na myśli ciemniaka co prowadzi warzywniak na miejscowym bazarze - zgadzam się potrzebna mu pomoc. Miałam na myśli przeciętnego właściciela firmy z minimum średnim wykształceniem który zarabia głową a nie łopatą. Taki bez obaw poradzi sobie bez wyłudzaczy i naciągaczy. Jak sam czegoś nie zrobisz to nie będzie to dobre. Niestety wszystkiego trzeba pilnować i uczyć się samemu.

Gość 43543gv3
Katarzyna ma absolutną rację🖐️ Jeśli masz dzieci w wieku powyżej 3 lat śmiało możesz im to zlecić, zapłacisz w słodyczach:D