Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość OIllllllaaaaaaaaaaaa

38 tydzień

Polecane posty

Witam ! Właśnie weszłam w 38 tydzień ciąży. Jak do tej pory nie miałam żadnych objawów zbliżającego się porodu. Chciałabym urodzić przed nowym rokiem, ale maluszkowi nie śpieszy się na ten świat ;) Ok dwóch tygodni temu miał 2800kg . Chyba nie za duży będzie , nie ?

Gość Dlaczego? No właśnie dlaczego
Akurat przed nowym rokiem? Mamy dzieci z końca roku mówia że dzieciom jest trudniej bo mają rok do tylu. Nie lepiej urodzić w 40 tygodniu? 2800 to nie tak dużo. 3500 to normalna waga dla ciąży pojedynczej

Gość położna2012
Odpowiedź że prawidłowa masa dziecka 3500 mnie rozbiła :P Donoszony noworodek powinien ważyć między 2500 do 4500 także spokojnie ciąża donoszona i waga też ok :) Pozdrawiam i szczęśliwego rozwiązania

Gość położna2012
należy też pamiętać że pomiar z usg może wahać się +/- 0.5 kg

Gość ja tam jestem z konca roku
i nie narzekam. wcale mi ciężej nie było i zawsze mam rok zapasu w stosunku do tych rodzonych na początku roku. rocznikowo po nowym roku 30 mi stuknie,a w rzeczywistości jeszcze rok do niej bedzie mi brakowało :P

Gość kot bez butów
Mamy dzieci z końca roku mówia że dzieciom jest trudniej bo mają rok do tylu. ja jestem z końca roku i uważam takie pomysły za usprawiedliwianie jakichś niedociągnięć nie miałam nigdy problemów z nauką, każdą szkołę kończyłam z wyróżnieniem, w pracy sobie bardzo dobrze radzę itp.

Jest mi już ciężko. Ciężko chodzić . Często czuję takie kłucie w kroku i ból podbrzusza. Wczoraj tylko co napisałam,że nie miałam żadnych objawów nadchodzącej ciąży a wieczorem złapał mnie straszny skurcz brzucha. Dziwne, bolesne uczucie ale za razem przyjemne :) Czekałam na kolejne skurcze ale nie nadeszły :) To jeszcze nie czas. W sumie jest mi obojętne kiedy urodzę. Czy teraz czy po nowym roku . Aby maluszek był zdrowy i wszystko poszło tak jak trzeba ;)

Gość Czerwona jagódka
No te skurcze to napewno przyjemne nie beda, a wrecz okropne i nie do zniesienia.

pragnę tych skurczy jak niczego innego. Chcę zobaczyć już moje maleństwo . Chcę go przytulić !!!!

:)