Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość winatuska

Czy w przyszłości wszyscy młodzi ludzie uciekną z Polski?

Polecane posty

Gość winatuska

Jak myślicie?

Gość Casa Blanka
nie... tylko wywiozą na taczkach tych którzy z tego kraju robią po 89 roku burdel

Gość osssak
probowalismy zyc w Polsce. Nie da sie ;/

Gość sdafdsfafa
tak,ja juz klade nacisk na język jeśli chodzi o moje dziecko bo wiem że musi stąd uciekac bo nic jej tu nie czeka

Gość winatuska
ale ja jestem w miarę normalny i chciałbym tu zostać. Żyję tu już 22 lata, mam rodzinę, a w przyszłości przecież rodzice mogą mnie potrzebować.

Gość sdafdsfafa
nawet w grecji życie jest 1000000x lepsze

Gość winatuska
Wszyscy chcą wyjechać za granicę, a to przecież młodzi mają tworzyć przyszłość Polski. Narzekacie, że jest źle, a jak wyjedziecie to na pewno lepiej nie będzie.

Gość fdggbgbcvhgf
sory jaka tu przyszlosc? W PL ceny europejskie a zarobki 4x mniejsze to o czym my mówimy?

Gość fdggbgbcvhgf
sory jaka tu przyszlosc? W PL ceny europejskie a zarobki 4x mniejsze to o czym my mówimy?

Gość winatuska
kurde

Wiecie, jak to powiedział kiedyś Hans Frank "Polska musi pozostać tak uboga, aby Polacy sami chcieli pracować w Niemczech." 🖐️

Gość fdggbgbcvhgf

Gość winatuska
na pewno przyszłość nie będzie lepsza, jeśli wszyscy wyjadą

ja sie wcale nie dziwie ze ludzie masowo opuszczaja ....sam opuscilem ten tonacy statek :D

Gość gfjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
winatuska Wszyscy chcą wyjechać za granicę, a to przecież młodzi mają tworzyć przyszłość Polski. Narzekacie, że jest źle, a jak wyjedziecie to na pewno lepiej nie będzie. No ale co młodzi mogą na to poradzić, jak to wina Tuska i wszystko rozrypał w Polsce? W kraju, gdzie zdradza Cię premier i prezydent cieżko żyć. Co mają udawać, że jest cudownie, jak się im zabiera wszystko o czym marzyli?

Gość Łodzianka...28
ja nie uciekne, bo mam tu rodzicow ale niestety rodziny nie zaloze, ale juz sie pogodzilam z tym. nie stac mnie i nigdy nie bedzie.

Gość mamaamelki89
a wy myslicie z e za granica to manna? bez jezyka i umiejetnosci nie ma co szukac.

Gość alassssmakotaotataa
toprawda, ze bez jezyka i umiejetnosci NIESTETY NA ODWROT!!! ODWROTNA KOLEJNOSC!!! nie ma niczego za granica dlatego IM SZYBCIEJ TYM LEPIEJ bo Polska to kraj BEZ 1 wartosci jak dla mnie. jedna ktora mam to nie od ludzi. inne? forsa. ale to nie pomysl polski, a tyle wam zostalo. wniosek -im szybciej uciekniesz z Polski zeby miec wlasna rodzina i normalne zycie tym lepiej.oczywiscie praca. jak cos umiec? wystarczy miec wartosci. choc z polski nikt nikogo juz nie chce tylko nie rozumieja ludzie o co chodzi. to jest teren, na ktorym od 5 lat miala byc wojna , ze brak jest tu wartosci. a brak rozlewu krwi nie oznacza niczego i tyle. nie mozna tak zyc, taki wytwor nie istnieje. wartosci trzeba szanowac - jedyna lekcja z polski i tyle. gdzie jest moja renta???!!! 😡😡😡😡

Gość alassssmakotaotataa
uwazam, ze polska jest to kraj ukarany przez Boga, za to, ze sa panstwem, a nie maja do tego prawa. dlatego ucza sie jezykow - gdyby to mialo sens - polacy lingwisci - sa lingwistami? to znaczy kilka jezykow - wtedy polska??? wtedy ma sens cokolwiek jesli tak sie mysli.LINGWISTYKA - inaczej? wartosci. NO A JAKIE WARTOSCI SA Z POLSKI? pozar?nicpoza tym .ale wartosc. dla ekologa jak rozumie skutki pozaru, a reszta? :( gdzie jest moja renta????!!!! 😡😡😡😡

Gość mentaI cut
a niby czemu mają uciec, przecież tutaj jest pełno roboty. choćby dzisiaj jechałam autobusem i jak się nie wpierdzielił w jakąś głęboką dziurę w asfalcie to tak mnie plecy zabolały... idźcie i załatajcie tą dziurę

Gość alassssmakotaotataa
tu powinna byc wojna ku opamietaniu, ale poniewaz doszlo by do wielkiej dewastacji Kk z nienawisci I JEGO ZABYTKOW to wojny nie ma. takze radze wszystkim na koniec OPAMIETAC SIE. ja tez jestem ukarana ze tu jestem bo mialam 1 zarzut do ksiezy w polsce - to mial JEDEN WIELKI ZARZUT, a to byl 1 zarzut. no i nikt mi nie powiedzial co sa warte polskie szkoly - czlowiek myslacy logicznie w polsce jest to kara boza jak nie wyjechal i pracy nie dostal w normalnym panstwie. a w ktorym sie dowiem. nie wiem - tam gdzie polakow nie ma albo sa ale nic nie maja do powiedzenia. nic wielkiego w kazdym razie czy z sensem wiekszym niz 0,0000....1% i tak dalej. GDZIE JEST MOJA RENTA????!!!! 😡😡😡😡

Gość alassssmakotaotataa
niestety stad sie wyjezdza GDZIEKOLWIEK i wszedzie lepiej niz tutaj. ja bylam nie doinformowana. jedna osoba, ktora powiedzialaby mi prawde i bym sie zasmiala , wiele zrozumiala i wyjechala dawno temu, a tak? mnie starczylo powiedziec jak wygladaja szkoly polskie i jakie maja wartosci.tylko tyle i mnie nie ma.a tak? i nie umialam sie namyslic na rozlew krwi bo nie rozumialam wlasnie tego co wy tu robicie. no i tyle. tak jestescie w calosci. a dalej? koniec rozmowy. gdzie jest moja renta???!!!! 😡😡[wsciekly😡

Gość alassssmakotaotataa
ja od siebie napisze tyle - im szybciej uciekniecie z polski tym lepiej. POWODZENIA!!!! ja bylam za bardzo okradziona i zdemolowana - dlatego nic mi sie nie udalo, ale zle nie zycze nikomu. po gimnazjum uciekac- lekka praca fizyczna - mowic, ze gola baba i facet co mu stoi to lepiej spieprzac - ze nie ma niczego z sensem, 1% sensu nie ma i macie ludzie normalne zycie, a tak? se robcie co chcecie i tyle :( a ja tymczasem jeszcze rente poprosze i to wszystko co mam do powiedzenia polsce- chorej na leb sie dowiem. no chcielibyscie. niestety wiele nizej lecicie. chorzy na leb to byliscie zawsze, a obecnie?i tyle :( i zalezy jaki kto jest - ja tylko za szkole jestem ukarana, ze tak tu leci szkola - a ja nie wiadomo co. i za rodzine i za wasze SWIATOWE wartosci bo jednak moj biologiczny ojciec do konca sie nie dal. ja w sumie tez. gdzie jest moja renta????!!!! 😡😡😡😡

Gość alassssmakotaotataa
:( :( :( :(

Gość alassssmakotaotataa
w takim ukladzie dopiero panstwa dzieci cos w swiecie powinny umiec osiagnac. panstwo tak - mlodzi ludzie, rodzina, lekka praca, swoj biznes, tlumaczyc ze to na rodowod aczkolwiek powinno sie wiedziec wiecej i wyjezdza sie tak francja - to jest bardzo wysoki wyjazd prosze panstwa. po prostu wartosciami. i mozna tak wyjechac - ot z Polski. tylko tyle. bo ja przesadzam, nie doceniam panstwa. n. no polski nie przeceniam i kosciola waszego - taki wyjazd i normalnie zyjecie -dzieci moze po DOBRYCH szkolach w swiecie macie. takim wyjazdem.nie mowie ze 16 lat ale przed 20 stka i normalnie zyjecie. wszedzie w jakiejs cywilizacji. w usa na pewno. a reszta? i tyle :( gdzie jest moja renta????!!!! 😡😡😡😡