Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Natalia8999

Pierwsze oznaki ciąży:)

Polecane posty

Gość Natalia8999

Witam:) Spóźniał mi się okres tydzień zrobiłam trzy różne testy ciążowe na każdym wyszła jedna gruba czerwona kreska a druga blada ale też jest czyli wynik pozytywny . Wizytę u ginekologa mam dopiero 3 stycznia 2013r. Dodatkowo mam suchość w ustach czy to może być jedna z pierwszych oznak ciąży ? :) Jakie były pierwsze oznaki ciąży u innych przyszłych mam lub już mam :)

Gość qaqaa
zero objawów -tylko okresu brak. W dwóch ciążach. Który to byłby tydzień?

ja oprocz spozniajacej się miesiączki nie miałam żadnej oznaki:) tzn w moim wypadku było troszke inaczej, więc i to nie było dla mnie pierwszym objawem:) mdłości mi się zaczeły chyba ok. 8-10tc. wymioty jeszcze później :) i wystarczy cień kreseczki żeby test był pozytywny, ja budziałam męża po nocce bo nie wiedziałam czy widze tą kreskę czy chce ją widzieć :)

Gość dsjhdja
kazda ciaza jest inna...mi sie wydaje ze nie ma co porównywac...ja suchosci w ustach nie miałam za to starsznie chciało mi sie pić...ogolnie czułam sie dobrze moze jakies lekkie mdlosci jedynie czasem dokuczały...apetyt co nie miara...za to w pierwszej ciazy przez pierwsze 3 mies nie moglam nic przełknac czulam sie jak na pozadnym kacu;) a co do testu mi tez wyszła druga kreska ale to byl cien cienia i ciąza jednak była:)

Gość ciaża???????????
Ja okres mam mieć niby za 2 dni ale zrobiłam 4 testy, wszystkie pozytywne, kilka dni wcześniej druga kreska była blada a dzisiaj 2 identyczne tylko jedno mnie niepokoi bo boli mnie brzuch :( raz jest to ból przypominający ból przed okresem a teraz zaczął mnie boleć dosyć mocno, inaczej niż przed okresem. Czy to normalne w ciąży? w piątek idę dopiero do ginekologa a jutro na badanie z krwi

Gość Natalia8999
W poniedziałek jeszcze tydzień temu nie było kreski a w piątek sobote i niedzielę już były :) Podejrzewam ,że może to być około 3 -4tygodnia :)

Nataliaaaa liczy się od 1 dnia ostatniej miesiączki:) i to tygodniami zakończonymi będzie operować położna lub lekarz. Ja dzisiaj zaczełam 31 tc a mam w karcie 30 skończony :)

Gość Natalia8999
Mnie tez od czasu do czasu pobolewa brzuch ale nie mocno . Jednak pani ginekolog przez telefon mówiła ,że może tak być.

u mnie też druga kreska była ledwie widoczna. Zrób sobie betę hcg w laboratorium i nie będziesz miała wątpliwości. Dodam że nie miałam szczęścia by zobaczyć dwie kreski. Beta potwierdziła ciążę, usg też (5tc) a potem zrobiłam znowu test bo miałam jeszcze jeden i tak nie było dwóch kresek :)

Gość Natalia8999
Ja nie wiem jeszcze bo to mój pierwszy raz a wizyta dopiero 3 stycznia i już nie mogę się doczekać :)

Gość ciaża???????????
a czy betę koniecznie trzeba wykonywać na czczo? czy to obojętne?

Ja przez parę dni czułam migotanie lewego jajnika:)Piersi bolały-ale tak też było przed@ no i przed spodziewaną @ pojawił się biały grudkowaty śluz:/Myślałam,że to grzybek się przyplątał,tylko nic mnie nie bolało i nie piekło.Teraz śluz się zmienił w biały kremowy i zobaczyłam II krechy:)

Gość Natalia8999
Ja po pierwszym teście strasznie byłam zrezygnowana bo wyszedł brak ciązy a już kilka miesięcy próbuję zajść. Jak za namową męża powtórzyłam test w piątek wieczorem i wyszły dwie kreski nastepnie sobota i niedziela myslałam ,że oszaleję ze szczęścia :)

Gość Ja w 34 dniu cyklu
miałam bladą kreskę, bete robiłam kilka dni później. Teraz jestem w 18tc :)

Gość ciaża???????????
to zrobię jutro rano na czczo, pytam bo niecierpliwa jestem i jeszcze dzisiaj bym pojechala ale wstrzymam się do jutra ;) dziękuję za odpowiedzi

ciąża??? jak wyjdzie pozytywny, powtórz po świętach:) mi lekarka zleciła powtórzenie, bo dzięki temu było wiadomo czy się wszystko dobrze rozwija:)

jeszcze mała podpowiedź dla tych co robią beta HCG:) jeśli tam gdzie mieszkacie jest punkt diagnostyki https://www.wyniki.diag.pl/ takie logo powinno być na przychodni lub na drzwiach:) radze założyć karte stałego klienta jeśli jeszcze nie macie. Jest bezpłatna(płacisz za badanie a karte masz tak jakby gratis) i wyniki wszystkie jakie robiłyście w danym punkcie macie na internecie, a wynik beta HCG jest w ten sam dzien po 15:) więc jak już okaże się że jest to ciąża-będzie wgląd do wyników w ten sam dzień(chyba że na wynik trzeba poczekać 2-3 dni wtedy będzie na 2gi dzień lub na trzeci:) o ile wyniki też robicie w tym punkcie:) te co są opisane to są miejsca gdzie miesci sie labolatorium, ja mieszkam w oławie więc zaznaczam Wrocław Opolska:)

Gość beta nie musi byc robiona na
czczo :) to hormon i jego stężenie nie zmieni sie po posiłku. moje objawy to był brak krwawienia. a tak to czułam się jakbym miała okres, przez bite 5-6 tygodni. brzuch mnie bolał jak co miesiąc, zdychałam i nie mogłam wziąć tabletki. Pewnie gdybym się nie starała o ciąże, to bym się faszerowała tabletkami bo bym myślała, że za moment zacznę krwawić. Bóle skończyły się jakoś z 10 tc. dziś jestem w 28 tc.