Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poiuk

Do mam dzieci w wielu 1-5 miesiecy.

Polecane posty

Gość poiuk

Kurcze, Mamy, jak spedzacie czas z mlodszymi niemowletami? Bo juz mnie jakas monotonia dopada, jakas depreche lapie. kazdy dzien taki sam. Ile to mozna machac grzechotka... jak wy spedzacie swoj czas? Moze cos podlapie...

Kiedy moje dziecko miało 1-5 miesięcy musiałam zakuwać do egzaminów :) i dlatego przez większość czasu, poza spacerami i kiedy dziecko nie spało, leżalo na łóżku obok mnie i gaworzyło, albo leżalo w bujaczku/kojcu/łóżeczku...a ja w tym czasie robiłam to co normalnie trzeba robic w domu :)

Gość Co się dzieje co sie dzieje?
moje 2 miesiąc ma, ale jakoś ten dzień leci powiem szczerze, nie spodziewałam się bo wcześniej byłam b. aktywną osobą zawodowo i w ramach zainteresowań po pracy :) a tu leci...dziecko, posprzatać, obiad, posiedzieć na necie, troszkę popracować co parę dni, poczytać..no i dziecko, które na razie dużo śpi, zajmie też się sobą - ale parę h dziennie idzie na to by się nim zając - karmienie, przebieranie, spacer, trochę płaczu wiec noszenie na rękach no i trochę zabawy (bardziej skupiam się na aktywności w trakcie przewijania, kąpieli, noszenia / wtedy też aktynie rozmawiam, wygłupiam się, ćwiczę pdonoszenie główki i skręcanie glówki), a tak to leży na leżaczku, na kanapie i ogląda sobie świat i mnie :)

Gość poiuk
Ja jakas depreche chyba lapie, juz mi sie nawet nie chce tyle gadac, bo ile mozna w kolko nawijac. Jak odzyskac powera?

Gość Co się dzieje co się dzieje?
a co robiłas wcześniej? Co lubilaś robić? jak spędzałaś czas? nigdzie nie wychodzisz? znajomi, rodzina....bo to też jakaś forma przerywnika u mnie :)

Gość poiuk
Trenowalam taniec, chodzilam do kina. Teraz karmie piersia i jestem po cc, a maz pracuje do 19... Czasem gdzies wyjde, ktos przyjdzie, ale i tak to nie to. Nie mniej jednak, jak produktywnie spedzic czas z dzieckiem?

Gość Co się dzieje co się dzieje?
oj przeczekaj te pierwsze tygodnie i zimę, wiem można czasami się załamac, ale z takim maluchem to są ograniczenia spore co do zabaw i aktywności.... ale to wszystko jest przejściowe..tyle Ci mogę poradzić, powodzenai ;) a teraz po prostu skup się na sobie...czytaj, oglądaj filmy, odpoczywaj, bo potem będzie więcej pracy nad dzieckiem gdy będzie miał już te pół roku

Oj wydaje mi sie że autorka ma tak troche nadmiar wolnego czasu i żadnych innych obowiązków poza dzieckiem i ewentualnie domem :) dlatego jest czas na nudę, rozmyślanie i rozczulanie sie nad sobą. Radzę znaleźć sobie jakieś zajmujące hobby, albo zakolegować z jakąś inną mamą z dzieckiem w podobnym wieku, zawsze to jakaś odmiana.