Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zruinowana przez gaz

duże rachunki za gaz -

Polecane posty

do mamamamartynkaaa, ja też gotuje i czasami piekę, ale na 2 osoby to szału nie ma z tym kucharzeniem, bynajmniej na tygodniu. W mojej opini i w porównaniu rachunków z sąsiadami płacę o wiele za dużo - bo napfrawdę pod ty wzgledem staram się oszczędzać. Wolę założyć ciepły sweter niż włączać tą skarbonkę

Gość mamamamartynkaaa
moja siostra ma taki sam metraz co ja i placi comiesiac po 100zł za gaz.ale ja wiem ze ona przykreca.

ponoć ma gaz stanieć.... więc jakaś nadzieja jest na mniejsze rachunki.

Gość mamamamartynkaaa
ja wczesniej mieszkalam w starej kamienicy w okresie od wrzesnia do kwietnia wydawalam po 250zł za opal. takze te 230zł za gaz jak dla mnie jest ok. mamy w domu bardzo cieplo.

Gość moze masz
nieszczelna instalacje lub peicyk rozregulowany i właczajac sie zapodaje zbyt duzo gazu niz jest to naprade konieczne, przez to czesc idzie w pizdu nie wytwarzajac ciepla.

Gość cincirdia
w tak małym mieszkaniu, to za duże zużycie!

Gość mamamamartynkaaa
a za darmo macie cieplo w domu.Zobaczcie ile miesiecznie placa ludzie ktorzy mieszkaja w blokach?

Gość weqweqweq
ile wy zarabiacie że was rachunek 250 zł doprowadza do ruiny???? Ja tez mam małe zarobki, bo ok. 1400 i utrzymuje mieszkanie sama, ale takie rachunki to i tak bym się modliła o tak niskie

Gość sprawdz to bo moze
gaz sie ulatnia. nam tez sie kiedys ulatnial, musieli rury i piecyk wymieniac

Gość 210 na miesiąc
to bardzo mała kwota. Zauważ że podgrzanie wody też masz gazowe. Podaj konkretnie jakie masz miesięczne zużycie gazu to wtedy można coś powiedzieć. Może jako ciekawostkę podam że znam człowieka co płaci w sezonie nawet po 700 PLN na miesiąc za sam gaz(styczeń luty duże mrozy) a mieszka sam, tyle że ciepełko lubi. Jeśli za sezon grzewczy za gaz tylko do ogrzewania płacisz poniżej powiedzmy 1800 PLN to wydaje się że jest OK. Może sąsiedzi nie grzeją wcale. Piecyk dobrze byłoby poddać przeglądowi. Poza tym weź rachunek i taryfę i policz ile masz opłat abonamentowych a ile za samo paliwo gazowe. Opłaty rosną po przekroczeniu pewnych progów. Faktura rzeczywista jest dobra ale za mroźne miesiące niestety przyjdzie spory rachunek.

Gość aaasssuussss
Coś mi tu nie gra.Skąd ty dzisiaj już wiesz , że będziesz miała 700 zł dopłaty.Przecież czegoś takiego nie można przewidzieć wcześniej bo nie wiadomo jaka będzie zima , czy będą duże mrozy czy małe. A może się okazać , że masz nadpłatę i będziesz mieć kwotę do zwrotu albo obniżone rachunki. A co do tego , że piec chodzi minutę to jakoś tego nie rozumiem.Bo ja też mam piec dwuobiegowy , ze sterowaniem z pokoju , to jak się włączy to chodzi 10 minut albo dłużej z zależności od temperatury na dworze. Napisz co można ogrzać za 1 minutę

skąd wiem, że 700 zł bede miała dopłaty? bo od 2 lat tak jest. Zresztą wczoraj spisałam licznik gazu po 18stej jak wróciłam z pracy i to samo zrobiłam dzisiaj. Zużycie gazu to 2 metry... więc nie wiem czy to dużo czy mało jak ogrzewanie chodziło mi przez 2 godziny, podgrzałam obiad i wziełam prysznic wieczorem i rano.

Gość aaasssuussss
Zużycie gazu 2 metry to bardzo mało , ja teraz zużywam 13 metrów , ogrzewam dom 130 metrów , 2 kuchenki gazowe i ciepła woda ko kąpieli , 6 osób dorosłych i 1 dziecko . A latem zużywam 1,3 m dziennie i płacę co drugi miesiąc ok 250 zł. Bardzo duże opłaty są za przesył gazu, ponad 100 zł [ za 2 m-ce ] , do tego opłata stała , opłata zmienna i abonament.Nie będę wpisywała kwot , bo nie mam przy sobie faktury ale jaj jesteś ciekawa to mogę ci dokładnie napisać. Zobacz sobie na rozliczenie jakie masz prognozowane , miesięczne zużycie.Czy mieścisz się w tym w każdym miesiącu , bo jak przekraczasz to potem masz niedopłatę [ zapewne te 700 zł ]. Aha mój piec gazowy na godzinę pracy spala 2 metry gazu.Przemyśl to wszystko , przelicz u siebie, być może jest wszystko w porządku od strony matematyki.Piecyk jest na pewno sprawny [ inaczej by było dużo większe zużycie gazu ] , gaz też nie uchodzi bo przecież by śmierdziało a całym mieszkaniu.

Gość gość
ja mam 35m3, nowy blok. W zeszłym roku płaciłam prognozy co dwa miesiące 131 zł. Po roku dostałam rozliczenie i muszę zapłacić 3900 zł..... wyliczyli że zużyłam gazu za 4500 zł. Za okres od 26 października do 11 grudnia dostałam właśnie fakturę na 754 zł. Mam regulator tempertury ustawiony na 21,4 stopnie. Nie gotuję, ogrzewam wodę.

Gość wiktorka9892
polecam ci zmiane dostawcy gazu. wiem ze firma axpo ofertuj***ardzo dobra oferte na prad i na gaz - sprawdz sama