Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość evelineeeee

ile trwaja najbardziej dni plodne po porodzie?

Polecane posty

Gość evelineeeee

jestem 2 msc po porodzie a mmiesiaczki dalej brak. jeden raz uprawialismy seks z mezem (stosunek przerywany). mam jakies brazaowe plamienia i pewnego dnia jz czulam jakbym miala dostac miesiaczke. czy to normalne? czy te plamienia oznaczaja zblizajacy sie okres?

Gość evelineeeee
mowi sie ze kobieta po porodzie jest najbardziej plodna, kiedy ten okres mija?

Gość sweatrose87
dopiero co połóg skonczylas co ty odrazu miesiaczke chcesz ? kazda jest inna ja mialam 7tygodni polodu a od konca pologu po 2 miesiacach mialam okres

Gość zazaa
Nie ma czegoś takiego jak najbardziej płodne dni po porodzie. Albo jest się płodnym bo owulacja wróciła albo nie. Tyle że brak miesiączki nie jest gwarancją braku owulacji. Jakby nie było najpierw musi byc owulacja a dopiero potem okres jest jeśli nie dojdzie do zapłodnienia.

Gość lpwwaa
No właśnie to niebezpieczeństwo zajścia szybko po jednej ciąży w drugą jest w tym, że może nie być okresu przez wiele miesięcy, ale płodność wróciła, czyli owulacja występuje.

Gość bialamasajka
Owulacja jest najpierw, później jest okres...kup sobie testy albo mikroskop owulacyjny i po prostu sprawdzaj sobie to :) Będziesz wiedzieć do kiedy możesz współżyć bez zabezpieczenia

mnie też zastanawia ta płodność po porodzie. Mam syna 10 miesięcznego,karmię piersia i miesiączki dalej nie mam :)

Gość tirlitirli
moja kumpela karmiła piersia 6 m-c, a pierwszy okres po porodzie dostała po 9 m-cach. u kazdej jest inaczej, nie ma wyznacznika a płodna mozesz byc nawet i bez okresu i zajsc w ciaze.

Gość gość
hejka ja mam 5miesiecznego synka i miesiac po porodzie dostalam okres a teraz caly czas z partnerem sie zabezpueczamy zeby nie wpasc bo roznie to bywa niby dni nie plodne a jednak mozna zajsc w nie planowana ciaze uwazajcie dziewczyny lepiej sie zabezpieczac jest wiele srodkiw antykoncepcji...

Gość gość
no właśnie drogi kobitki a na jaką metodę antykoncepcji zdecydowałyście się po porodzie ? Ja zastanawiam się nad wkładką wewnątrz maciczną