Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wciągam bardziej niż heroina..

Przeraża mnie ludzka brzydota....

Polecane posty

Kiedy widzę na ulicy laski w ciąży lub z wózkami które są niezwykle szpetne,zastanawiam się jak musi wyglądać koleś który je zapłodnił. A nawet jeśli on wygląda normalnie,to jak brzydkie dziecko zrodzi się z takiej matki.Brzydota więc będzie się szerzyć przekazywana z pokolenia na pokolenie. Czy wy też macie takie myśli?

Brzydota jest co najwyżej uciążliwa jedynie dla wzroku, głupota niestety jest bardziej przerażająca...

Nie. Brzydkie twarze są fascynujące. Patrz jak portrecista, wtedy każda twarz jest piękna.

To nie było personalne, chodziło mi o to, że jednak o wiele bardziej przeraża mnie właśnie coraz powszechniejsza głupota...

Ja powiem tak. Nie ma nic bardziej przerażającego od tego jak się robi kawę, dosypuje się cukru, zalewa ładnie wrząteczkiem, otwiera się lodówkę, a tam co? NIE MA MLEKA!!! Powinienem to opowiedzieć po ciemku świecąc sobie latarką w twarz. Albo nie, bo jestem zbyt brzydki i niektórzy po takim combo by na zawał zeszli. :D

Gość no wlasnie__
a mnie przeraza twoja glupota :)

Dziedziczy się raczej w społecznych genach, a więc przebywanie w określonej grupie osób ma znaczący wpływ na rozwój intelektualny (lub jego brak)... Ale w jakiejś mierze inteligencja również jest sprawą dziedziczną

"Zastanawiam się czy taka matka myśli o tym że funduje swemu dziecku życie z taką.a.nie inną urodą.A raczej jej brakiem." Myślisz, ze uroda to ppriorytet w życiu? A czy chodząc po ulicy zastanawiasz się, ze ktoś może w ten sam sposób myśleć o tobie? Bo chyba nie jesteś aż tak prozna, by uważać, ze podobasz się wszystkim.. Poza tym kiedy kobieta zachodzi w ciążę martwi się raczej o to, żeby dziecko było zdrowe. Naprawdę łatwiej jest życ z krzywymi nogami czy za dużym nosen niż z wada serca czy insulinozależną cukrzyca.

ja jestem brzydka😭 moje dzieci też są brzydkie i dzieci moich dzieci tez są:( czy ktoś moze przerwać ten łańcuch brzydoty?😭

A tak w ogóle co komu do czyjejś urody. Przerażenie może wywoływać, ale co z tego. Ważne żeby to nie poszło ani o jeden krok dalej. W '31 roku w Niemczech ludzie też zaczęli bać się Żydów, bo oni mieli w tym kraju duży udział w środkach produkcji, jak ten strach napędzany propagandą się rozwinął wszyscy wiedzą. Czy ktoś jest brzydki, czy nie, ma prawo do tego, żeby być szczęśliwym. Nie jego wina, że taki się urodził i takie dostał geny, innego ciała nie będzie się miało.

Czyli według Ciebie brzydcy ludzie (co znaczy brzydcy bo można to różnie odebrać?) nie mają prawa do szczęścia, do bycia matką/ojcem?

Nei nei Oczywiście że wiem iż nie jest priorytetem.Ale dzisiejszy świat oszalał na punkcie.wyglądu a osobom z miłą aparycja jest łatwiej w życiu niż tym odstreczajacym. Nie twierdzę że podobam się wszystkim.Uroda jest pojęciem względnym i ładne jest to co się komu podoba.Mówię o takich.skrajnych przypadkach.Nie o trochę za dużym nosie czy krzywych nogach.

Gość no wlasnie__
a co cie przeraza w brzydocie ? i co cie to obchodzi kto z kim spi? zajmij sie swoimi problemami i bedzie git :) tobie przeszkadza brzydota innym glupota i tyle a zreszta ladne co komu sie podoba a nie tylko tobie :)

No właśnie, osobom brzydkim jest ciężej w życiu, to jeszcze mieliby zrezygnować z zakładania rodziny i pogrążać się w tym, że w ogóle nie powinni byli się urodzić. I tak już zbyt wiele osób ma dziś problemy z psychiką przez swój wygląd, niepotrzebne są tego typu komentarze, które jeszcze mogłyby te osoby dobijać.

Garry masz rację. A ja za to mam wrażenie, że według autorki, Ci mniej urodziwi ludzie to powinni sobie w łeb palnąć :/