Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jt.gj

Zjawiska zwiastujące koniec-czy coś zaobserowaliście?

Polecane posty

Gość Jt.gj

Rzekomo tylko 2 dni

Gość dżulija
nie wierzę w to.

Gość Jt.gj
Inne daty wg. czasopisma "XXI" to 23 grudnia, oraz 11 stycznia 2013

Gość Jt.gj
"XXI wiek"-czasopismo

Gość dżulija
..a Ty wierzysz?

Gość Jt.gj
Nie, ponieważ koniec świata to proces długotrwały, i na podstawie metaforycznych biblijnych zapisów musi wydarzyć się wiele zdarzeń które się jeszcze nie zdarzyły, ale część można zintempretować że niektóre zdarzenia już miały miejsce

Gość dżulija
zgadzam się z Tobą.

Dzięki tym świetnym artykułom i ciągłym rozmowom na temat końca świata nie mam siły ruszyć się z łóżka, wpadam w panikę itd. Atmosfera przedświąteczna wyborna.

Gość 21.12.2012.....9,8,7,6...1,0
gdyby uderzyła w nas asteroida, to proces wyginięcia naszego gatunku trwałby od ułamków sekund do 10 godzin. Nieliczni pochowani w bunkrach są w stanie przeżyć kilka miesięcy

Gość filolog PL
Koniec czego?

Gość hakariki
koniec pierdolonej meczarni

Gość yestes pyerdolnieta
j.w

Oj ludzie, ogarnijcie sie. W Biblii jest wszystko zapisane. Trzeba zyc dobrze a nawet koniec nie bedzie straszny :-) w koncu i tak wszyscy umrzemy kiedys.. ;-)

Gość baba jagaaaaa
zauwazylam jajo

Gość hakariki
niech juz jebie ta asteroida, bo nie moge sie doczekac

Bo jak ktos zyje wedlug przykazan to mysle ze Bog nie ukarze Cie na wieki, nie? Mialam na mysli koniec w sensie zycia wiecznego, o tak to ujme. Nie wiem jak bedzie i czy za mojego zycia bedzie taki swiatowy koniec swiata :-D bo w sumie jak czlowiek odchodzi to, jakby nie patrzec, konczy sie jego swiat. Prywatny swiat.

Gość hakariki
oby nastala anarchia i wymarla wiekszosc ludzi (oczywiscie oprocz mnie, mojej rodziny i faceta, ktorego nienawidze).

Życie wieczne nastąpić ma po zmartwychwstaniu, po tym jak Nowe Jeruzalem ma stąpić na ziemię. Z tego co wiem. A co to znaczy ukarać na wieki, skoro alternatywą dla życia wiecznego jest śmierć, niebyt . . .

Gość nicegirl ;)
Damp... jestes swiadkiem jehowy czy kim?

Gość realia są proste do pojęcia
Te wszystkie religie zrobiły wam sieczkę z mózgu. Jakie kurwa bóstwa na Ziemię zejdą? Który z tych wymyslonych bożków? Jest ich od chuja i trochę. A biblia to książeczka napisana w trzynastym lub czternastym wieku. Toi już chyba koran był wcześniej. Wierzycie w hobbitów, bo ktoś o nich napisał? A może w królową śniegu z Andersena? Ludzie ogarnijcie się, bo miesza się wam rzeczywistość z fikcją. I jeszcze zaprzeczanie samemu sobie: wierzę w boga, ale wierzę też w pierdolenie o końcu świata. WSTYD Umrzemy i koniec. To wszystko. Takie to trudne do skumania?

Gość PilnyObserwator
Tak, to może być koniec świata. Moja żona dotychczas unikająca seksu nagle nabrała szalonej chęci. Ostatni raz podobny napad chuci miała tuż przed wprowadzeniem stanu wojennego. Oj coś się kroi !!!!!

"A biblia to książeczka napisana w trzynastym lub czternastym wieku." Doucz się najpierw, aby się nie kompromitować, a dopiero później się wypowiadaj " 07:30 [zgłoś do usunięcia]nicegirl ;) Damp... jestes swiadkiem jehowy czy kim?? Nie jestem

Gość nicegirl ;)
Biblia w XIV wieku? :D:D

biblia była pisana przez 500 lat i była pisana by straszyć tępx lud i jak najwięcej od nich wydębić.tak samo nakazane posty.niech tępy lud głoduje aby na daniny było więcej. Tak samo jak celibat. Wprowadzony tylko po to by nie dzielić się tym zebranym majątkiem.

Gość nicegirl ;)
a Koran?

koran jest o wiele starszy ale tego nieprzerabiałem to na ten temat niemogę nic powiedzieć. Poczytajcie talmud.