Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość małolatka33443

wstydliwa sprawa

Polecane posty

Gość małolatka33443

przedwczoraj kochałam się ze swoim chłopakiem i on też oprócz członka wkładał mi do p... palce. używaliśmy prezerwatywy wiec raczej nie mógł mnie niczym zarazić ale teraz swędzą mnie wargi sromowe.Mycie nie pomaga,wzięłam od mamy po kryjomu i użyłam tantum rosa ale też nie pomaga.Co robić bo do lekarza nie mam jak pójść bo mama jakby sie dowiedziała to mnie zabije.

Gość zazaa
infekcja pewnie -może grzybica albo coś innego -bez lekarza się nie obejdzie

typowe, wszystko wiedzą, tylko nie gdzie jest ginekolog autorko idź do lekarza, chyba że chcesz się wiercić przy wigilijnym stole

Gość nhuytgvki
kup sobie masc clotrimazolum koszt okolo 3zl

Gość zazaa
grzybica czy inna infekcja ma swoje źródło w pochwie a tam żadna maść nie zadziała.

Gość małolatka33443
17

Gość małolatka33443
może spróbuję z tą maścią

Gość zuzka90876788
Być może chłopak miał brudne ręce i przeniósł nimi jakieś bakterie. Możesz spróbować z probiotykiem ginekologicznym - kapsułka invagu dopochwowo na noc przez 7 dni i powinno pomóc. Kup sobie też jakiś dobry płyn do mycia najlepiej z kwasem mlekowym. Następnym razem poproś chłopaka o dokładne umycie rąk.

Gość Autroko, ginekolog
generalnie, jeżeli będzie to ifekcja np. grzybica, to sama maść clotromazolum nie pomoże, potrzebny dobrze dobrany antybiotyk, tez kiedyś przyplatała mi się infekcja, miałm kilka leków od gina i cięzko przechodziło, akurat miałam mieć zabig ginekologiczny i lezałm w szpitalu itam codziennie robili mi prócz leków płukanki i wreszcie pusciło, ale były 2 wizyty u gina i ze 3 płukanki w szpitalu

Gość Autroko, ginekolog
No iskoro dojrzałs do seksu to bądź odpowiedzialna w innych sprawach, nieleczone infekcje mogą powodowac niepłodność.

Gość mama maćka
Probiotyk ginekologiczny jak najbardziej ci pomoże ale jeżeli po kilku dniach objawy nie ustąpią to wybierz się do ginekologa. Na następny raz po stosunku umyj się dokładnie płynem do higieny intymnej z kawasem mlekowym i posmaruj miejsca intymne provag żele, który zakwasza środowisko pochwy i chroni przed infekcjami. Żel nie jest drogi, jest bardzo wydajny, ja smaruję się nim codziennie na noc i mam spokój z infekcjami. Warto też go stosować przed wyjściem na basen lub do sauny.

Gość ppppppppppppppyzata
Miałam kiedyś podobny problem, też po pettingu, dziewczyny na forum doradziły mi tantum rosa do mycia okolic intymnych i invag, globulki na noc w celu przywrócenia właściwego pH w pochwie i odbudowy naturalnej mikroflory pochwy. Zastosowałam się do tych rad i mi przeszło możesz spróbować. Teraz jestem mądrzejsza, zawsze pilnuje chłopaka żeby przed pieszczotami dokładnie umył ręce.

Gość Betty Q
Niestety moze to byc wina brudnych rąk chłopaka, przeniósł na nich bakterie do twoich miejsc intymnych. Zastosuj provag żel, on ma silne dzialanie hamujące rozwój bakterii i grzybów.

Gość gdziekolwiektylko
W takich sytuacjach zawsze sięgam po lactovaginal - probiotyk dopochwowy, który zakładam przez 10 dni, kolonizuje on pochwę bakteriami kwasu mlekowego, dzięki czemu infekcja się nie rozwinie.

idz do lekarza!! i nie wstydz sie mamy, nie musisz mowic, ze to od wspolzycia bo grzybica akurat moze sie wziac od wszystkiego, od mierzenia spodni w klepie nawet jak ktos mierzac mial grzybice.. ja mialam grzybice pochwy od tego, ze mylam sie zelem, ktory wyplukal mi naturalne bakterie i szybko zlapalam infekcje. a leczylam sie trioxalem. wiec idz z maa do lekarza - chyba, ze masz 16 lat to chyba nie musisz miec towarzystwa rodzicow