Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zwlaszcza ta apatia

mamy z zagranicy - po co sie udzielacie?

Polecane posty

Gość zwlaszcza ta apatia

Ktoś sie pyta np. czy wychodzicie w mróz z dziecmi teraz. I odpowiedz: tak, przecież jest na plusie, ale ja mieszkam we francji tratata. Inne pytanie - ile zarabiacie i ile odkładacie i zaraz sie wypowiadają te co mają euro i funty, a nam to nic nie mówi, bo żyjemy w polskich realiach i wali nas to jaka jest ralacja zarobkow do cen w waszych krajach albo ktoś pyta o jakieś zawiłosci prawne, to też sie znajdzie przynajmniej jedna, która powie, że u nas to jest tak i tak. No i ok, ale jakas mama chce dostać np. zapomoge w PL a ne w UK i na nic jej wasze informacje. i mozna by tak wymieniac i wymieniac. Tylko mnie to drażni?

Gość szczesiiiaaara
mnie to nie drazni,lubie poczytac jak sie zyje w innych krajach. Ty nie?nie lubisz poszerzac wiedzy?

Gość mnie tez to nie drazni
bo ja lubie zdobywac informacje o innych krajach. Mozna sobie czasem porownac itd.

Gość larysssssssa
ja tez lubie sie dowiadywac jak jest gdzie indziej ale temat jest zwykle w konkretnej kwestii i jak pytam po ile u was karp to mnie wali czy w niemczech w ogole go jecie bo chce sie dowiedziec, czy w moim miescie jest drogo lub nie

Gość Zalezy czego dotyczy watek
Czasami draznia mnie wypowiedzi mam "hartujacych " dzieci. No bo jak to przy 10 stopniach na plusie zakladac dziecku czapke. Przeciez w Irlandii czy Anglii tak nie robia. Tylko ze niektorzy nie biora pod uwage, ze nie chodzi tylko o temperature, ale o klimat. To samo 10 stopni inaczej sie odczuwa w roznych strefach klimatycznych. Na przykladzie: mieszkam w Irlandii i zawsze mama sie ze mnie smieje gdy mowi, ze w Polsce jest chlodno bo 15 stopni. W Irlandii 15 stopni to juz bardzo cieplo. A przyjemne 23 na plusie w Polsce to w Irlandii odczuwalny nieznosny upal - no chyba, ze akurat wieje;)

Gość zgadzam się częściowo
Ale jak ktoś chce uzyskać opinię o zapomogę czy coś innego od tego jest forum prawne gdzie udziela informacji. Tutaj niestety nie ma specjalistów albo w różnych miastach jest inaczej. niekiedy trudno wpisać w google i zobaczyc jak jest w przepisach?