Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boli 34334343

boli brzuch

Polecane posty

Gość Darek Mówi że
bo to jest jeszcze kwestia czy boli brzuch czy zoładek???

Gość niezła przeginka
na mnie len jednorazowo tez nigdy nie zadzialal, ale jak zaczynalam pic to juz po 3-4 dniach ladnie sie regulowalo przy codziennym piciu. w ogole tez polecam codzienne picie lnu.

Gość niezła przeginka
zoladek czy jelita? no wlasnie, zasadnicza kwestia

Gość Darek Mówi że
No oczywiscie ze jednorazowo to nie pomoze len,trzeba pic go wiecej a pozniej ciagle jakis czas

Gość boli 34334343
boli cały brzuch nie jest twardy ale boli bardziej gdy naciskam. Gdzieś w necie wyczytałam żeby włożyć sobie trochę masła albo mydła to coś może pomóc czy to tylko jakaś głupota?

Gość niezła przeginka
teoretycznie mogloby pomoc. mydlo podraznia blone wiec moze powodowac cos w rodzaju mini lewatywy :P ale zdrowiu nie zaszkodzi. a maslo zadziala jak czopek glicerynowy, czyli da poslizg. a bardziej boli na dole czy na gorze? czujesz stwardnienia? czy jest ogolnie miekki brzuch?

Gość boli 34334343
ból jest bardziej odczuwalny w dole brzucha, brzuch jest miękki nie czuje żadnego zatwardzenia.

Gość a wiesz ze mozna
no wlasnie z tym lnem to macie racje,ona po 9 dniach potrzebuje sie uwolnic od problemu,mysle ze nie ma czasu czekac jeszcze 2-3 dni, ale lekarza bym juz nie unikala po takim czasie ,zeby sie odblokowac to mi nawet olej nie pomogl,i poprostu przeczyscil mnie dopiero ksylitol,mysle ze lepszy od jakis przeczyszczajacych lekow z apteki,ale moze jest jeszcze cos innego

Gość boli 34334343
przepraszam stwardnienia:)

Gość niezła przeginka
jeszcze z takich bezpiecznych dosc jest laktuloza, syrop. a w ogole odczuwasz parcie jakies? cokolwiek? gazy odchodzą?

Gość do leeeekarza!!!
jak najszybciej idź do lekarza, nawet dziś jeśli możesz na pomoc doraźną. Mój siostrzeniec też miał takie zaparcie i chyba ok 9 dni nie wypróżniał się a zjedzenie czegokolwiek kończyło się u ciebie bólem brzucha. Kiedy w końcu trafił do lekarza, był to juz ostatni moment by coś z tym zrobić, położyli go do szpitala ponieważ dostał zakażenia organizmu, czy coś tam innego, ale pamiętam że było poważnie i to właśnie przez zaparcie.

Gość a wiesz ze mozna
acha wlasnie z mydla czopek mozna zrobic-tez mysl

Gość boli 34334343
gazy odchodzą ale właśnie parcia niema żadnego spróbuje z mydłem

Gość Darek Mówi że
Odblokowac to jest proste wypija sól magnezowa i leci z niej jak z kaczki,juz po 1-2 godzin

Gość niezła przeginka
jak gazy odchodza to droznosc powinna byc. a nie bralas stoperanu?

Gość Darek Mówi że
Tylko ze droznosc droznosci nie równa,gazy sie przecisna a jak taki kamien kałowy sie zapiecze to niestety

Gość niezła przeginka
a no tez fakt... sie "przykleil" gdzies do błony sluzowej... ale jak sa gazy to znaczy ze to nie perystaltyka nawalila, czy dobrze rozumiem?

Gość boli 34334343
mydło trochę pomogło nie dużo ale zawsze to coś:) może coś jeszcze wyjdzie:)

Gość a wiesz ze mozna
niezla przeginka i darek...jestescie super wtajemniczeni w temat,to ja dodam ze takie klopoty mialam cale dziecinstwo i pare lat doroslego zycia,o ksylitolu pisze bo mi pomagal tylko on,ale nie mam juz tych problemow,skonczyly sie po 9-dniowej glodowce,jesli cokolwiek czytaliscie na ten temat to glodowka doprowadza organizm do samoleczenia i zaparcia sa jedne z pierwszych na liscie chorob ,ktore leczy wlasnie taka glodowka,teraz moge zjesc tabliczke czekolady i normalnie zero problemow rano a wczesniej to nawet balam sie spojzec na czekolade czy chleb,trzeba tylko dobrze wyjsc z glodowki,w moim przypadku odbylo sie ksiazkowo ja polecam

Gość niezła przeginka
przyj, przyj! :P

Gość niezła przeginka
ja sie dobrze czuje jak nic nie jem, ale nie mozna ciagle niczego nie jesc :O od razu cera sie poprawia :P

Gość a wiesz ze mozna
do boli- to ten len jeszcze raz wez moze

Gość Darek Mówi że
Tak wypij ze cztery szklaneczki lnu mozna posolic

Gość Darek Mówi że
Bo ile tam z odbytu wydłubiesz sama koncówke

Gość niezła przeginka
nie dłubcie sobie w dupach :O to niehigieniczne :O

Gość iik

Sprawdzają się i przy gorączce gdy trzeba zimnego okładu jak i też przy dolegliwościach bólowych, gdy trzeba je złagodzić ciepłym okładem, dlatego myślę, że Flex Sanity to fajne kompresy, które będą dobrym wyborem, mogę je ze swojej strony polecić.

Gość tiokk
Dnia 6.09.2019 o 14:41, Gość iik napisał:

Sprawdzają się i przy gorączce gdy trzeba zimnego okładu jak i też przy dolegliwościach bólowych, gdy trzeba je złagodzić ciepłym okładem, dlatego myślę, że Flex Sanity to fajne kompresy, które będą dobrym wyborem, mogę je ze swojej strony polecić.

tez zdecydowanie polecam

Gość ann

Spokojnie warto zwrócić uwagę na przygotowane przez Sanity kompresy Flex, w kilku różnych rozmiarach. Dodatkowym ich plusem jest to, że są wielokrotnego użytku. Można je spokojnie używać na stłuczenia jak i okłady rozgrzewające.