Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezimienna_

CZY JA MAM OPŁACIĆ UBEZPIECZENIE AUTA? WYNAJĘŁAM JE

Polecane posty

Gość bezimienna_

Witam, wynajęłam auto, w styczniu kończy mi się OC I pakiet ubezpieczeniowy, czy ja mam je opłacić? czy wynajmujący może?

Gość bezimienna_
to ja jestem osobą, która wynajęła gościowi swoje auto:)

Gość Czarna PO LEWKA
doczytaj se przepisy

Gość bezimienna_
kto poniesie konsekwencje jak go policja zatrzyma bez waznego OC, ja czy on chcialam sprzedac auto, ostatecznie zdecydowalam się na wynajęcie i nie mam kasy na opłaty

Gość bezimienna_
troche czytalam i nie są dla mnie zbyt jasne

Gość powiem i ja......
no wiesz to Ty jesteś właściciele samochodu więc wszelkie opłaty spoczywają na Tobie..... a pobierasz jakieś opłaty za wynajem tego auta ?...jeśli tak to możesz dogadać się z wynajmującym żeby on zapłacił w zamian za opłaty za wynajem....a jeśli on nic Ci nie płaci pogadaj z nim może zapłaci jeśli policja zatrzyma do kontroli i OC będzie nie ważne to zabierają dowód rejestracyjny i mogą nawet odholować samochód a kierowca dostanie mandat

Gość ty jesteś właścicielką
i ty ponosisz wszelkie opłaty oprócz benzyny.

Gość bezimienna_
a pobierasz jakieś opłaty za wynajem tego auta ?...jeśli tak to możesz dogadać się z wynajmującym żeby on zapłacił w zamian za opłaty za wynajem.... ***************************************************************************************** tak pobieram, ale m-c bede na 0 jak się z gościem dogadam co do opłat:( tak myslałam, ze tylko taka opcja jest

Gość bezimienna_
sorki, mialo byc 2 m-ce bedę na 0

Gość powiem i ja......
no wiesz nie da się zjeść cukierka i mieć cukierka :D albo dogadasz się z facetem i on zapłaci albo sama będziesz musiała to zrobić nie ma wyjścia ....zresztą osobą która teraz używa auta chyba jest na tyle mądra że wie że konsekwencje jeżdżenia bez OC są zbyt duże żeby ryzykować ...a już nie wspomnę o tym że w momencie wypadku ponosi się wszelkie koszty z własnej kieszeni

Gość bezimienna_
to akurat wiem, mam wszystko w umowie:) to nic mi nie pozostaje jak dzownic do faceta:)