Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co dajecie dziecku w nagrode

Co dajecie dziecku w nagrode za dobre zachowanie i posłuszeństwo?

Polecane posty

Dokładnie jeśli np. dziecko jest grzeczne to co mu wzamian dajecie. Ja jestem samotną mamą i wychowuje dziecko razem ze swoimi rodzicami. Jeśli jest grzeczny to dostaje czekolade, batonika, chipsy, czasami pepsi. Zostaje zabrana do kina, na pizze, basen. Jeśli przyniesie ocenie dobrą dostaje 4 złote, jeśli bardzo dobrą dostaje 5 złotych, jeśli celująca dostaje 6 złotych. Ale ostatnio wstydu się najadłam bo mój syn zaczął mówić do innych dzieci w klasie że są dziadami. Najbardziej wkurzyłam się bo to wychowanie mojego ojca, mój tata każdego kto nie ma pieniędzy wyzywa od dziadów i nieudaczników.

Gość mama_kaśka
to mało dajesz. Mój syn za 6-tkę dostaje 20 zł, za 5-tkę 15 zł. Za inne oceny nic, bo to nie byłoby motywujące.

Gość njo
ja chwalę za dobre zachowanie, przytulam, razem spędzamy wspólny czas. Za złe zachowanie kara jest adekwatna do czynu.

On musi znać wartość pieniądza. Dlatego tak mało dostaje. Czasami dostanie za to że jest grzeczny, cały dzień siedzi spokojnie w jednym miejsce 50 złotych ale mówie mu żeby to odkładał. I odkłada.

Gość njo
za dobre oceny nic nie dostaje, ale też ją chwalę i rozmawiamy o jej przyszłości a ona jest taka z siebie dumna i mówi, że na pewno w przyszłości dostanie stypendium za dobrą srednią

Gość Mama....12-latki
A kieszonkowego ile dajecie? Ja daję tygodniowo 100 zł i mówię, żeby nie oszczędzała, bo na oszczędzanie przyjdzie czas jak będzie dorosła, a teraz niech korzysta i kupuje co chce.

To różnie dostaje. Zależy od tygodnia. Ja mu daje z 80 złotych miesięcznie. Jeśli coś chce to idzie i prosi dziadków, którzy nigdy mu niczego nie odmawiają.

dajecie dzieciom kasę za dobre oceny? to każcie im też płacić za jedynki! albo w ogóle za to, że chodzi do szkoły, za kazdy dzień a za wagary zakaz kupowania coli w sklepiku