Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lierds

O której ma być ten koniec świata?

Polecane posty

Gość lierds

Jw. zastanawiam się czy mąż będzie w domu czy w pracy. ;)

Gość do czego podobne?
o 10ej

Gość lierds
Oj, to będę sama z dzieckiem, kutwa. :)

Gość Ale rano czy wieczorem?
Co?

Gość lolka m
Chce wam tylko powiedzieć że na większej części kuli ziemskiej 21 grudnia zaczyna się jutro o 11 rano naszego czasu. A kiedy u nas będzie się 21 zaczynał to w wielu krajach będzie się już kończył,

Gość lierds
Lolka, kurcze, fakt :)

Gość PaulinnaInna
Nie wierze totalnie w te brednie, ALE też chwilę pomyślałam... ciekawe jakby miało się coś dziać to rano czy wieczorem? hahahahaha, mąż ma teraz nocki :P Niby człowiek jest pewny, że to brednie, ale podświadomość o swoje pyta :)

Gość Ale rano czy wieczorem?
O zesz ni to w niektorych czesciach skonczy sie szybciej niz u nas i juz. Nasza polowa kuli zostanie i poczeka dwa dni;)

Gość lolka m
tą godzinę końca świata podał FAKT. Wzięli to sobie chyba z du....py za przeproszeniem. W żadnym innym kraju i w żadnej szanowanej sie gazecie nie pisze się aż tyle o ty co w Polsce... Jesteśmy narodem paranoików a Fakt powinno się podać do sądu.

Gość lolka m
A tu wklejam coś co napisałam w innym temacie: V V Majowie nie przepowiedzieli żadnego końca świata. To my współcześni ludzie dorobiliśmy sobie historię do czegoś o czym nie mamy bladego pojęcia. Potem ją tylko upowszechniliśmy i zaczęliśmy zarabiać na niej kasę. Nawet do końca nie wiadomo czy ten kalendarz majów tak naprawdę się kończy bo to zależy na jakiej jednostce się opiera (13 albo 20). Jeżeli 20 to musimy czekać jeszcze 2800 lat. Ja pewnie nie doczekam. Nie zmienia to faktu że współczesny świat jest pojechany i nic dobrego z tej współczesności nie wyniknie... A gazetu takie jak FAKT to należy podać do sądu bo niezależnie od tego co będzie jutro, w piątek czy za tydzień nie mają prawa straszyć ludzi. Wielu ludzi machnie na to ręką ale jestem pewna że jest wiele starszych i młodszych pań które siedzą teraz w domu i obgryzają z nerwów paznokcie. Państwo polskie nie powinno dopuszczać do tego że prasa - w imię wolności słowa - może robić co jej sie podoba. Szczególnie kosztem ludzkiej psychiki. I popieram te media kto o tym nie mówią. To oznacza że wiedzą iż z ogniem można igrać tylko do pewnego momentu

Gość PaulinnaInna
ale jaką godzinę podał jak już :P ?

Gość lolka m
10 rano

Gość PaulinnaInna
Jakbym nie miała dzieci poszłabym późnooo spać i nastawiła budzik na 11 :P

Gość ja też uważam
że powinni wyciągnąc konsekwencje wobec tych .którzy starszą..nieważne co się stanie...a co nie nie ..NIE MAJĄ PRAWA... czytają to dzieci , młodzież....paranoja a fakt i super ekspres to.......wszystko wyolbrzymiają i zrobią wszytsko, aby zwiekszyć nakład...wiem, o czym pisze..moja znajoma sądziła się z pewną firmą...poszła do jednej z tych gazet....znam sprawę..wiem jak było naprawdę , a oni tak to przedstawili,jak było im wygodnie ( i mojej znajomej też)...smiech na sali jak to się czytało.. zazwyczaj koloryzują, wyolbrzymiają,straszą..piszą przeważnie tylko o tym kto kogo oszukał , kto z kim , za ile itp A my Polacy chyba to lubimy

Gość lolka m
W pełni się z Toba zgadzam. Uważam że nie można bezkarnie w gazetach pisać o końcach świata, trotylach na samolotach, problemach ludzi itp. A już tym bardziej zarabiać na tym kasy!!!!!!!! I dziwię się że państwo na to pozwala. Tabloidy tabloidami ale bez przegięcia. Już przypadek tej pielęgniarki w Wielkiej Brytanii pokazał do czego może doprowadzić 'dziennikarstwo'!!! Takie coś powinno się tępić!

Gość o północy ma być
:D

Gość reallydas
gdzieś przeczytałam,że o 10 czasu moskiewskiego, u nas -3h, czyli 7 :) bul siet

No dobra o 10 w Polsce to o ktorej u mńie? Jestem 6 godzin do tylu to znaczy ze u mnie bedzie o 4 rano czy dopiero 6 godzin po Waszym koncu swiata o mojej 10? Nie bardzo mi ta godzina pasuje bo akurat bede zamawiac pizze do syna do przedszkola bo maja taka mala klasowa Wigilie a potem lece na ostatnie swiateczne zakupy ( musze jeszcze mezowi cos dokupic, i meza chrzesnicy, dla reszty rodzinki juz mam i dzisiaj nawet popakowalam). Nie daloby sie jakos przelozyc tego na sobote? Na sobote nie mam chyba zadnych planow. Moglby ktos przedzwonic do Faktu podpytac?

A nie przepraszam, obiecalam synowi ze pojdziemy na lyzwy w sobote. Moge rano pojsc to po poludniu mi pasuje. Tak ze jesli ktos do nich dzwoni to umowcie jakos moze na 17 co?

PaulinnaInna ,,Niby człowiek jest pewny, że to brednie, ale podświadomość o swoje pyta '' No właśnie:)

Gość Ktokolwiekwidzialktokolwiekwie
Matko mi sie kalendarz kończy co roku 31 grudnia i jakoś nie panikujesz ze koniec swiata :O

Gość lierds
Ej, to juz za 2 h, bo w wiekszosci swiata dzis 21 :)

Gość katastrofffa
Doczytalam sie w jednej z francuskich gazet ,ze ten caly koniec swiata oparty na kalendarzu majow zostal tak naprawde wymyslony na potrzeby promocji filmu, tym o koncu swiata.Pomineli jedna istotna rzecz a mianowicie Kalendarz majow nie obejmowal lat przestepnych wiec tak naprawde koniec swiata juz byl ;)

,,Niby człowiek jest pewny, że to brednie, ale podświadomość o swoje pyta '' A myślałam, ze tylko ja tak mam. Jestem osoba racjonalną, mówię sobie, że nikt nie może powiedzieć, kiedy to nastapi, ale gdzieś tak w podświadomości odzywa się głos "A nuż?" Podobno ma być trzęsienie ziemi i tsunami.

"Ej, to juz za 2 h, bo w wiekszosci swiata dzis 21' W jakiej większości świata dziś 21? Granica zmiany czasu przebiega na 180 równoleżniku i jest to +12 godzin w stosunku do czasu londyńskiego. Obecnie u nas jest 9:05, jeżeli dodasz 11 godzin, to najpóźniej na świecie jest 20:05. Są za to miejsca, gdzie wciąz jest 19 grudnia.

Szkoda bo ja na 9 ide do pracy i wracam o 15 a moj mezczyzna o 16 dopiero.. moze uda mi sie z nim jeszcze jakos spotkac :D smiechu warty ten koniec swiata ;)

A ja mam obawy odnośnie jutrzejszego dnia... raczej będę unikać zatłoczonych miejsc,bo ... niektórzy ludzie są pojebani za przeproszeniem i wierząc w ten koniec świata mogą mieć głupie pomysły np zabić się i zabrać trochę ludzi ze sobą. Wolę się z takim oszołomem nie spotkać.