Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lierds

O której ma być ten koniec świata?

Polecane posty

Data 21 grudnia 2012 roku n.e. według Długiej Rachuby to 13.0.0.0.0. 4 ahau 3 kankin. Część wyznawców teorii spiskowych uważa tę datę za koniec świata. Badacze kultury i astronomii Majów są zgodni, że rok 2012 nie miał szczególnego znaczenia dla tego ludu. Układ gwiazd i Słońca 21 grudnia tego roku nie jest szczególnie rzadki i powtarzał się trzykrotnie w ciągu ostatnich 200 lat (jeśli pominąć ruch precesyjny Ziemi i ruch Układu Słonecznego w Galaktyce); co więcej przesilenie zimowe, przypadające na ten dzień, nie pełniło żadnej istotnej roli w religii i kulturze Majów. Żadna z zachowanych inskrypcji Majów nie wskazuje też na 21 grudnia 2012 roku jako na "koniec świata", a jedynie na koniec pewnej epoki. WIKIPEDIA PRAWDE WAM POWIE ;) Wesołych świat i Szczęśliwego Nowego Roku ;) Monika hm... - tu sie zgodze bo akurat takich czubkow to pelno jest a nie chcialabym by jakis kretyn uszkodzil moje malenstwo ;/

Niestety wariatów nie brakuje. Nie wiem ile jest prawdy w wiadomości,że matka tego mordercy z Newtawn była przekonana że koniec świata nadchodzi i on prawdopodobnie dlatego zabił ją a potem te biedne dzieci. A moim zdaniem to bać się zawsze należy nieobliczalnych ludzi,a nie duchów, legend czy końca świata. Już nie jedna taka data była i jeszcze pewnie nie jedna będzie. A ten jutrzejszy koniec świata to tylko marketing jaki zrobili wokół filmu 2012 który zresztą w niektórych krajach ponownie wszedł do kin w wersji 3D. Nic idę na spacer,bo całkiem ładnie dziś świeci słońce. Miłego dnia.

E, chyba nie będzie tak źle, bo na poważnie, to raczej nikt w ten koniec świata nie wierzy. :D Ja już przezyłam kilka końców swiata, tylko wtedy nie było to tak nagłaśniane przez media i reklamy, więc mniej się na ten temat mówiło. Niby dlaczego majowie mieli mięc rację odnośnie końca świata?

Może i tak, wariatów nie brakuje, choć ja spotkałam tylko takich, którzy się z tego śmieją.

Gość lierds
A dlaczego Majowie nie przewidzieli końca swojej cywilizacji. a koniec świata już tak? ;)

Messol ja osobiście nie znam nikogo kto w to wierzy,ale...u mnie w mieście w poniedziałek zatrzymali faceta za podpalenie własnego mieszkania. A zrobił to bo wierzył w koniec świata i stwierdził,że to on zdecyduje co się z dobytkiem jego życia stanie. Także wierzę że chodzą po ziemi debile i wolę się z nimi nie spotkać. Niby u nas nie tak łatwo nabyć broń,ale z drugiej strony bronią może być butla gazowa... Mam nadzieję,że nikt nigdzie nie będzie robił głupot ale stosuję zasadę ograniczonego zaufania do ludzi i jako że naprawdę wielu fanatyków się przejęło końcem świata to wolę jutrzejszy dzień spędzić w domu-sąsiadów mam normalnych-w miarę ;) Dobra bo w jednym bucie stoję w przedpokoju i dzieć dziwnie na mnie patrzy :D

Gość lierds
Hehe, wyobrazilam sobie Ciebie w tym jednym bucie. ;) I minę dziecia WTF?

MDR nie dowiesz sie kobieto, probuje ustalic czy nie daloby sie tego przelozyc ale zero odpowiedzi. Przeloz moze kosmetyczke na sobote co by konca swiata nie przegapic

Gość milkab
Ludzie nie dajcie się zwariować. Jest napisane, że nie znacie dnia ani godziny kiedy nastąpi koniec. Może być za tydzień a może 20 lat. Tak więc nie bójta się ;)

Gość qwert28
A gdzie jest teraz juz 21 grudnia?

Gość Lilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
w Nowej zelandi australii

MDR - jak sie czegos dowiem to pewnie ze dam znac :) ale mysle ze zacznie sie niedlugo bo juz sie zaczyna zle dziac - zlamalam paznokiec :( i przytluklam sobie palec serdeczny lewej reki drzwiami od szafy :O

Gość tusk jutro wystapi z samego
rana i odwoła koniec świata, przełozy go na następną kadencje.

Gość między 11 a 12 tylko
Niemożliwe bo o tej godzinie już w niektórych miejscach będzie 22grudnia. tylko między 11a12 może być.

Gość między 11 a 12 tylko
Kylie nie czytaj głupot z faktu. o 10 na kilku wyspach na hawajach będzie jeszcze 20grudnia a jak miało być 21grudnia to wtedy kiedy w każdym miejscu na ziemi jest 21. a taka opcja jest tylko między 11a 12 naszego czasu.

Gość wariaci jak nic!
Przestancie sobie dowcipkować! są ludzie co w to wierzą i robią głupoty!