Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szeroka przestrzen...

Wiecie dlaczego tu jest tyle chamstwa?

Polecane posty

Gość szeroka przestrzen...

Kiedys na kafe bylo wiecej kultury,a to dlatego ze dostep do internetu nie mialo tyle osob. Jak internet stal sie teraz w miare tani i powszechny i dotarl w koncu do dziur zabitych dechami,to te wszystkie wsiury zaczely sie udzielac. Taka dzicz normalnie,podlaczyli je w koncu do wirtualnego swiata. A tak byl spokoj:wsiury siedzialy sobie w oknach z papieroskiem na poduszce i obgadywaly sasiadow.No ale teraz wielkie panie rzadza w necie,ujawniajac co slowo swoj niski iloraz inteligencji i brak kultury.

Gość doomdoom
urzekla nas twoja historia

Gość goonies
Zmartwie cie autorko-prezentujesz dokladnie ten sam poziom chamstwa jak te, o ktorych piszesz:O Moze lepiej zajmij sie przedswiatecznymi porzadkami, bo myslenie troche kiepsko ci idzie.

Gość a może ktoś czytał ?
taa, ale doskonałe uogólnienie. Mieszkam w miejscowości w której jest około 400 mieszkańców, nie mamy nawet poczty, a ja na forum ludzi nie wyzywam Chamstwo jest na forum, bo ludzie się tu czują bardziej swobodni i bezkarni, ci sami którzy tu obrażają innych, w realnym świecie są często grzeczni i kulturalni

Gość Może i masz szeroką przestrzeń
,ale wąski horyzont

Gość qaqaa
O tak bo sam fakt mieszkania w mieście czyni z każdego człowieka kulturalnego.

Gość oooooo:D
o!wsiury sie odezwaly:D

Gość a ja jestem w pracy i tylko
na kafe siuedza glownie miastowe zobaczcie ile jest tematow o mieszkaniach a jak malo o domach albo ze u mnie wm iescie to, w CH kolo mnie tamto. wlasnie te miastowe są wredne, a wiecie czego? bo od urodzenia zyja jak kury w klatkach, w malych klitach w bloku, gdzie sasiad nie zna sasiada - jak swinia z boksu nie wie, jaka inna swinia ma boks obok. Od zawsze anonimowe, nie nauczone szacunku dla innych. Kobiety ze wsi za to czesto maja kontakt sasiadkami, z ludzmi, kazdy kazdego zna i troszczy sie o niego, albo chociaz interesuje - i one są nauczone, że kazdego tzreba szanowac. Obgadują ludzi - bo co w tym dziwnego rozmawiac o znajomych. Ale są bardziej obyte i nie wylewają tu jadu. Uogolniam oczywiscie, powiedzmy ze 3/4 do tego pasuje.

Ja uważam że dużo też zależy od wychowania. Mój mąż jest że wsi totalnej. kilka domów na krzyż ja jestem z miasta. u niego wiecznie każdy każdego obgadywal w rodzinie u mnie wręcz przeciwnie. tam tato pomoże na teściowa nie ma co liczyć. nie mówię tu o finansach. i naprawdę jak wszedł do mojej rodziny miał taka rodzinę jaką zawsze chciał mieć. Więc to nie zależy od tego skąd kto jest tylko od wychowania w 80%

Gość bez anonimowości w sieci
Moim zdaniem chamstwo wynika z poczucia anonimowości. Świetnym przykładem był panienka na erotycznym która w pewnym temacie wyzywała kobiety etc sielanka sie skonczyła gdy obrażana kobieta zagroziła rozprawą, zgłosiła ten fakt. ZAMILKŁA A NAWET BYŁA ZMUSZONA DO PRZEPROSIN... Nie jestescie anonimowe w internecie, kazda osoba która tak mysli i pozwala sobie na jakies oblegi etc pod adresem konkrenej osoby musi się liczyć z tym że moze ponieść za to konsekwencje. W realnym życiu udają przykładne matki i kulturalne kobiety a tu jak zule -chciałabym aby takie teksty trafiły do ich znajomych- już by nie były takie "mocne" pod przykrywką anonimowości:D

Gość ojjojjjol
przestancie z tymi sadami. jesli ktos by dane drugiej osoby podal i mu zycie uprzykrzal to tak,mozna zglosic to na policje. Ale nie jak po nickach jeden drugiego wyzywa.bez przesady,gdybyscie z tym do sadu poszly to byscie sie tylko mega osmieszyly