Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kluski śląskie-problem

kluski śląskie-problem.Za twarde.

Polecane posty

Gość Kluski śląskie-problem

czy możliwe,że wychodzą twarde bo daję za dużo mąki?niby 1/4,ale są takie trochę twardawe. i jedno jajko też daję.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dodaj trochę mąki ziemniaczanej. powinno być lepiej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kluski śląskie-problem
dodaję 1/4 mąki ziemniaczanej.i wychodzą takie gumiaste.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mmmmmmmmmmmmmm
ja zjem nawet twarde - mniam :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kluski śląskie-problem
ale te wydają mi się za gumowate.chodzi mi głównie o to, aby były bardziej miękkie dla mojej córki,bo my dorośli to pogryziemy ,a ona się męczy,a widzę ,że lubi.dodać mniej mąki?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a spróbuj dodać zwykła mąkę a trochę ziemniaczanej mi się wydaje że od samej ziemniaczanej może są twarde nie wiem sama robię zawsze ze zwykłe a ziemniaczaną czasami tylko dodaje...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dodawaj nieco mniej mąki
z mąką pszenną to wyjdą kopytka a nie kluski śląskie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kluski śląskie-problem
a to dodam 1/5 mąki:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
I bez jajak. Pierwsze słysze, aby do klusek śląskich dawać jajko.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lotta 23
do ciepłych kartofli dodaj odrobinę wody i łyżeczkę masła i , dobrze wyrób ciasto .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kluski śląskie-problem
moja mama zawsze dawała i ja też,tak jak i moje znajome.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dodawaj nieco mniej mąki
ja raz daję jajko raz nie, bez jajka są bardziej delikatne ale też trzeba bardzo uważać, żeby sie nie rozgotowały

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aaazzz111
to nie jest kwestia mąki. Ja robie tak ziemniaki dziele na 4 czesci, jedną wyjmuje i wsypują mąkę ziemniaczaną . Dodaje wyjęte ziemniaki i mieszkam na gładką masę. Gumiaste kluski wychodzą jeżeli ziemniaki są gorące i dodasz mąke, muszą trochę ostygnąć

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×