Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdalenaaaaa12345678

świerzb. jak sie go pozbyć?

Polecane posty

Od miesiąca mam krosty na całym ciele. zaczęło się niewinnie od nóg, myślałam że to nowy proszek.. żel pod prysznic. brałam wszystko pod uwagę tylko nie to. dziś jednak po ponad miesiącu odwiedziłam dermatologa. Okazało się że to świerzb. Nie mogę tego przyjąć do wiadomośc. POwiedziałam domownikom, ale nie zdecydowałam się powiedzieć o tym znajomym. Bardzo się wstydzę. czy możliwe że przez 5 tygodni nikt nie zaraził się odemnie, mimo tego moje krosty rozniosły się po całym ciele, i cały czas swędzą? przepisali mi crotamition. od dziś zaczynam kuracje. po prostu nie wyobrażam sobie, że to spotkało mnie. czytalam gdzieś że to jest ciężkie do uleczenia, i powinien leczyć się każdy kto ma ze mną kontakt. bardzo proszę o poradę. jestem załamana...

to jakis lek na recepte?

Gość dermatolog ci nie powiedział
?

nie za wiele mi powiedział na ten temat. właściwie nie przyglądała się zbytnio temu co się dzieje na mojej skórze. ujmę to tak: kazała ściągnąć bluzkę, po czym rzuciła okiem na plecy, brzuch, ręce. diagnoza- świerzb. kazała tylko zwrócić uwagę czy w domu nikt nie odczuwa świądu. jak wyżej, został mi przepisany crotamition.

Gość Klopka20
swierzb jest bardzo zarazliwy, i to nawet nie o to chodzi ze trudno go wyleczyc, tylko niedobity sie latwo odnawia. polecane jest np dolewanie olejku z drzewka herbacianego do zelu do kapieli, dodac do balsamu (tylko jakiegos prostego, emolientu, bez czynnych substancji) wlasnie tego olejku z drzewka herbacianego. albo pichtowy olejek. swierzbowiec go nie lubi.

Gość Jutrzenka2
Albo mi się wydaje albo link nie odsyła do właściwej strony... Wstaw jeszcze raz, bo też mi się przyda...