Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość analiza wyników LH FSH..

Dziewczyny pomocy;)

Polecane posty

hej;) staramy się już dłuszy czas o dziecko i nic:9 postanowiłam zrobić takie ogólne badania i tak TESTOSTERON 72,45 ng/dl 15-81,00 PROLAKTYNA 13,6 ng/ml 1,2-25,00 FSH 4,77 mlU/ml (i tu tyle nie ma podanej normy) LH 16,6 mlU/ml (tu też nie ma normy podanej) ESTRADIOL 192,03 pl/ml (tu też bez normy) ogólnie nie mam pojęcia jak te bez normy odczytać czy są to wyniki dobre czy nie:( jeżeli ktoś z Was może pomóc bardzo bym była wdzięczna;)

dziękuję bardzo za pomoc;) pozdrawiam;)

dzięki bardzo za pomoc;) a to w takim razie przez podwyższony estradiol i LH mogę mieć problemy z zajściem w ciążę?

??

Bardzo istotna jest zależność pomiędzy stężeniami obu hormonów. Stosunek poziomu LH do poziomu FSH powinien oscylować około 1. Mniejszy może świadczyć o niewydolności przysadki, a wyższy o zespole policystycznych jajników. A twój stosunek LH do FSH jest prawie 3,5.. W dobrych dniach cyklu robiłaś te hormony? Czytaj wiecej: FSH i LH - Dzidziusiowo.pl http://dzidziusiowo.pl/planujemy-ciaze/nieplodnosc/811-fsh-i-lh

mój gim te badania kazał mi zrobić po prostu kiedy bede mogła a aby progesteron kazał zrobić mi 6-8 dc. a teraz jestem przed okresem, ogólnie ciązko mi powiedzieć ile dni przed bo w tamtym miesiącu nie miałam:(

LH i FSH trzeba zrobić w 2 do max 4 dnia cyklu. Progesteron na 16-14 dni przed miesiączką(ale jak się nie ma regularnie to ciężko to ustalić...) testosteron można razem z LH i FSH. to ma znaczenie duże bo normy są dopasowane właśnie do odpowiednich dni cyklu.