Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzecina

Różyczka?

Polecane posty

Gość dzecina

Czy któraś z was miała dziecko chore na różyczkę?Jakie były objawy. Moja córka ma od trzech dni wysypkę na rączkach, brzuchu i nogach, początkowo myślałam,że to uczuleniowe ale dziś skarżyła się na ból w buźce.Zauważyłam,że ma ranę.Myślałam,że sobie czymś może przecięła ale przeczytałam w internecie,że wysypka i rany w buzi mogą świadczyć o różyczce,przypomniałam sobie również,że 3 tygodnie temu miała gorączkę a to też niby objaw.Idę z małą oczywiście jutro do lekarza ale zdenerwowałam się troszkę bo jestem w ciąży.Niby dziecko było szczepione (mając 13 miesięcy, teraz ma 2 lata)ale czy mimo tego jest ryzyko? Na początku ciąży w badaniu na różyczkę wyszło mi IGg dodatnie, czyli,że przechodziłam różyczkę (mama potwierdziła,że jako dziecko byłam chora), mimo tego chyba dzisiaj nie zasnę.

Gość cooleeczkaa
ma krostki w buzi, na stopach i dloniach? szczegolnie na wewnetrznych czesciach dloni i stop? jesli tak to, ma wirusa bostonskiego...

Gość dzecina
W buzi zauważyłam jedną ranę, czerwoną,nie chce zbytnio pokazać więc nie widzę dokładnie.Wysypkę ma na brzuchu rękach,nogach,popie.Praktycznie wszędzie oprócz twarzy.Dziś już jest słabsza.Słyszałam coś o tej chorobie bostońskiej ale obiło mi się o uszy,że są pęcherze.

Gość cooleeczkaa
nie, moja miala zwykle krostki, takie jak w ospie ale mniejsze, drobne w buzi ten krostki, nie pecherze i oprócz dloni, stop i buzi miala wysypke na pupie, troche na brzuszku