Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolamolaaaaaaaaaa

usg 7 tydzien za maly zarodek :(

Polecane posty

Gość kolamolaaaaaaaaaa

bylam na usg -jest zarodek i bilo serduszko-wg om to równo 7 tydzień a wg usg 6 i 2 dzień-czy jest to powod do niepokoju>

Gość asdewq
6 tydzień i 2 dzień to właśnie 7 tydzień. Tak się to licz.

Zero- to tylko kilka dni różnicy - spokojnie nadrobi :)

Gość kolamolaaaaaaa
może ktoś jeszcze pomoże

Gość karmazynowa33
nic sie nie martw; moje dziecko cala ciaze bylo 1tydz do tylu i potem okazalo sie ze zle podalam date ostatniej miesiaczki- tzn mialam cykle o roznej dlugosci i tak ostatecznie wyszlo

Gość zxzx
żadna różnica -u mnie było 2tyg. róznicy -kolejne usg potwierdziło wiek taki jak wcześniej (2tyg. młodszy niż z OM) i tego się gin trzymał -owulacja się opóźniła. U ciebie jest bardzo niewielka róznica i nie ma co panikować.

Gość Katastrofffa
Spokojna glowa.Taka roznica to nie roznica :) ciesz sie bijacym serduszkiem a nie doszukuj sie kilku dniowych "problemow" maly nadrobi albo i nie bo nie bedzie potrzeby :)

Gość Adela850
Jesli to pierwsza ciaza to pewnie nie wiesz jak sie tygodnie liczy :-) Sa tak jakby dwie skale, jedna okresla tygodnie a druga dokladne dni czyli np. 7 tydzien ciagnie sie od 6+0 do 6+6; 8 tydzien od 7+0 do 7+6 itd. Wiec nie widze nic zlego. Zazwyczaj jest tak, ze lekarz, czy ciezarna mowia o tygodniach, ale USG pokazuje dokladnie ktory dzien to jest. A po drugie, kilka dni roznicy, to jest norma. W pozniejszej ciazy zobaczysz, ze poszczegolne czesci ciala beda w roznych dniach a nawet tygodniach. Jesli lekarz nie widzi nic niedobrego, to ty sie nie nakrecaj niepotrzebnie!

Gość U mnie zarodek
na też był za mały. Miałam nawet wiekszą różnicę niż Ty. Teraz mi leci 18tc.

Gość Serce w paski
wrzuć na luz lepiej, bo potem co usg będziesz wariować. Ja miałam tak że głowka starsza o 4 tyigodnie, nózka w normie, brzuszek młodszy o 2 tygodnie i tak to co usg się zmieniało :) Jeśli będzie cos nie tak to lekarz Ci powie, jeśli będzie sie trzeba martwić!

Gość Serce w paski
aha,dodam że pomim tych róznic w życiu płodowym, dziecko urodziło się jak najbardziej proporcjonalne hehehe