Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sugarfree_1981

Nadczynność tarczycy a wypadanie włosów

Polecane posty

Gość Sugarfree_1981

Witam wszystkich. Od jakiegoś czasu walczę z nadczynnością tarczycy i... z ogromnym wypadaniem włosów. Farmaceutka w aptece poleciła mi preparat "SOLGAR Włosy, Skóra, Paznokcie" - podobno jest rewelacyjny. Pytanie tylko czy mając nadczynność tarczycy można go brać. Czy Ktoś wie cokolwiek na ten temat.

Gość medus_A
zapytaj swojego endokrynologa ja mam niedoczynność na tle Hashimoto i nie wolno mi łykać suplementów, które zawierają w składzie jod, wiec od razu wiem, czego unikać w aptece niestety nie wiem, jak to jest z nadczynnością a ten preparat Solgaru faktycznie jest rewelacyjny, brałam i polecam, poprawa jest szybka ale oczywiście zależy, czy masz hormony w miarę uregulowane, bo jeżeli nie, to nie ma gwarancji, że jakikolwiek suplement pomoże

Gość fakt i akt
nie wiem jak ten konkretnie, ale mialam do czynienia z 5 innymi suplementami solgara i musze powiedziec ze naprawde sa swietne jakosciowo. wiec ten pewnie tez bedzie niezly. ale jak kolezanka napisala wyzej - pogadaj z endokrynologiem o tym.

Gość Sugarfree_1981
Dzięki za poradę. O tym preparacie mówił mi kiedyś inny lekarz, który wiedział o mojej nadczynności ale lepiej zapytam swojego endokrynologa. Pozdrawiam :-)

Gość Siuup
Farmaceutka to sprzedaje to co jej wpadnie w ręce bo za to jej płacą, nie ma pojęcia co sprzedaje. Idź do specjalisty po coś co pomoże bo tak to sobie możesz tylko zaszkodzić ;/ https://www.youtube.com/watch?v=dxU4g21YEuI