Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość barztar

Papierosy a problemy gastryczne

Polecane posty

Gość barztar

Witam! Jaki wplyw maja papierosy na uklad trawienny. Pale łącznie 6 lat w tym 2 lata temu miałem przerwe 7 miesięcy. Gdy powrociłem do palenia po jakims miesiącu zaczęły mi sie problemy gastryczne. Częste wypróznianie, gazy, czasami biegunki, ogółnie zawsze luzne, jasno brązowe stolce. Czy może to mieć jakiś związek z papierosami? Miał ktoś podobną sytuacje? Jeżeli chodzi o bóle brzucha, wymoioty to takich nie mam.

Gość barztar
ponawiam pytanie

Gość przed kropką nie stawia sie
raczej ze zlym odzywianiem. jest tylko jedna choroba, w ktorej palenie papierosow przynosi ulge pacjentom, jedna jedyna choroba, i jest to Wrzodziejace Zapalenie Jelita Grubego. do tej pory nie udalo sie wyjasnic czemu tak sie dzieje. palenie papierosow zawsze jednak dodatkowo obciaza organizm i jest niewskazane.

Ja pale od czasu do czasu i jeżeli już zapale to lece potem od razu do toalety- czyli coś w tym może być. Spróbuj ponownie odstawić papierosy, chociaż na parę dni i zaobserwuj czy objawy o których piszesz wciąż się utrzymują. Jeżeli tak- radziłabym wizytę u lekarza.

to prawda, papieros plus kawa na czczo to gwarancja wizyty w toalecie niemal od razu:))), na biegunki dobrze brać probiotyk - na jelita, można też orsalit na uzupełnienie elektrolitów, które sie traci przy częstym wypróżnianiu, radzę jednak spróbować odstawić papierosy lub je ograniczyć, można się przerzucić na papieros elektroniczny, wychodzi taniej niż kupowanie paczki dziennie

Gość jedno wiem
Nie wiem,czy papierosy wpływają na problemy gastryczne,ale pewnie tak,skoro upośledzają sprawne działanie całego organizmu.Ale wiem jedno:smród z gęby palącej osoby,która ma problemy gastryczne ,jest powalający. Ciężko rozmawiać stojąc blisko,a nie wyobrażam sobie,że można takie osoby całować...

Gość no ale przeciez nie kazdy
cos w tym jest, po nikotynie zawsze czysci, odstaw faje na jakis czas i zobacz, czy pomoglo, szkoda zdrowia, czeste zalatwianie sie wcale nie jest dobre.

Gość gość
100 procent maja fajki wplyw na biegunki. Niestety walcze z nalogiem i obserwuje swoj organizm. Wystarczy 3 dni bez papierochow i wszystko sie poprawia, niestety kopce od nowa i bole brzucha wraz z biegunkami powrocily, ech.