Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

arkadia91

za krotka szyja u niemowlaka ..co z tym problemem ? jak zaradzic ? pomozcie !!!

Polecane posty

podtwardowki maja norme chyba do 4 lub 5 on ma 4 i 6 wiec nie jest jakos strasznie ponad norme :-\ a szczelina ponoc jesli komory sa ok nie ma az takiego znaczenia mimo ze jest sporo ponad norme bo norma chyba do 4 a on ma 9 i 10...:-\ kontrolne usg 8 stycznia wtedy sie okaze czy zmiany sie wchlonely czy tez nie daj Boze powiekszaja :-(:-(:-(:-(

Gość ciągnij ciągnij ciągnij
Tylko nie za mocno żeby nie urwać jak ten dr przy porodzie w usa

Gość bagienko
arkadia91 - a czemu twoje dziecko ma rehabilitacje? ma downa?

Gość bagienko
arkadia91 - a czemu je rehabilitują?

Gość carmencarmen
jak dla mnie to wszystko jest naciągane... Powiedz mi czy po dziecku rzeczywiście widać jakieś wady, nosisz je, karmisz, bawisz się z nim. Zresztą widziałaś na pewno dzieci koleżanek, czy on się rzeczywiście czymś różni? według mnie każde dziecko rozwija się w swoim tempie, nic na siłę

Gość carmencarmen
no chyba że jest downem.

rehabilituja bo ma opoznienia nie robi tego co powinien na ten wiek ;-) no nosze go.itd no tak jak pisalam widze , ze wygina sie w c czasem ,.ze wykrzywia glowke do tylu i ze na brzuszku lezac ciagnie raczki do tylu zamiast do przodu

rehabilituja dzieci jesli nie robia czegos w odpowiednim czasie lub robia zle aby nie utrwalac zlch nawykow i przyspieszyc rozwoj ...niekoniecznie dziecko.musi miec zespol genetyczny lub wodoglowie itd itp ..poza tym jak juz cos to zespol downa , a nie ze jest downem ..tym dzieciom tez nalezy sie szacunek .. moje dziecko.jednak nie ma zespolu downa napewno po prostu ma opoznienia psychomotoryki ..

Gość hahahahaha.l
załamana no lepszego tekstu nie słyszałam:D:D:D Zdrowe dzieci się rehabilituje a niby co oznacza słowo rehabilitacja?

Gość gość1990
W dzisiejszych czasach chyba wymagają książkowych dzieci o idealnych rozmiarach, równiutkim rozstawieniu uszek. Małe odstępstwo i juz doszukują sie jakiegos choróbska. NIe zrozumie tego co osoba, ktora nie jest matka i ktorej ten temat nie dotyczy. Głupie komentarze naprawde sa zbędne, chociaz temat rozpoczety ok 2 lata temu, dobrze, ze na niego trafiłam. Tak naprawde nie ma ludzi idealnych, lekarze przesadzają, ale kto by oszczedzal na swoim dziecku, jak Ci takich rzeczy naopowiadaja?!

Gość gość
Hej mam 24 lata i też nie mam szyi ( jest tak krótka że wcale jej nie widać.) Jestem kobietą(nie ćwicze) Jestem chora na haschimoto Chorobe tarczycy. Nie wiem czy ta choroba ma jakiś wpływ na długosc szyi ale u mnie prawie jej nie widać. Zrób badania maluchowi ANTY TPO (każde inne badania tarczycy pokazywały u mnie norme np TSH)

Gość gość
Ja mam noworodka 8 tygodni ma asymetria tzn wygina się tylko w jedną stronę bardziej ja preferuje i także rehabilitanta stwierdził krótka szyję. Mam kilka cwiczonek na asymetrie i na szyjkę. Ma szyję to by prostować go by głównie coś interesowało go z przodu. Np jakąś. Zabawka centralnie nad nim wtedy głowę wichura do przodu i naciaga mięśnie szyii. To samo na brzuchu jak leży. Dziś był rehanilitant chwalił szyję ze pięknie pracuje i zaczyma być widoczna. Ćwiczę od 3 tygodni dziennie po 3 razy. Ćwiczenia trwają jedno 8 min. Widzę efekty.