Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 rydkaa

Nie rozumiem jak kobieta moze nie chciec miec dzieci

Polecane posty

Go艣膰 normalnie, po prostu moze
nie chciec, a inna moze chciec. Tak jak jedna moze chciec jezdzic na motorze, a druga woli czytac ksiazki. Kazdy jest inny autorko, jakby kazdy byl taki sam jak ty, sama bys sie zanudzila tym stanem. Ale jezeli ty lubisz miec dzieci to miej ich az tyle, ile jestes w stanie utrzymac, nikt ci przeciez nie broni.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 lele3948392
Jak s艂ysz臋 od katechetki albo pani od WD呕-etu "Kobieta musi urodzi膰 dziecko" to mnie za przeproszeniem rozpie&&ala. Po prostu nie lubi臋 dzieci i tyle. -.-

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Susanne87
Ja te偶 nie chc臋 mie膰 dzieci ( mam 27 lat ) , zwyczajnie za nimi nie przepadam . Mam bratanka - kocham go , ale co innego by膰 cioci膮 a co innego matk膮 . Mam kole偶anki z dzie膰mi - zaj臋艂am si臋 nimi kilka razy -co mnie utwierdzi艂o w tym , 偶e ich nie chce . Irytowa艂y mnie , wkurza艂y ...Nie widz臋 nic s艂odkiego w tych paskudach. Mam g艂臋boko szeroko zdanie innych . Jak si臋 mnie pytaj膮 "dlaczego nie chcesz" to ja si臋 pytam "a dlaczego Ty chcia艂a艣/e艣?" i temat si臋 urywa, Niby 偶onaci i dzieciaci nie kopi膮 w ty艂ek matek ?? che che dobre mi sobie. Tak sobie niech mamu艣ki t艂umacz膮 , 偶e tak nie jest . Ja powiem tak : nie chc臋 mie膰 ani kariery , ani bachor贸w , chc臋 mie膰 tylko jedno- a mianowicie " 艢WI臉TY SPOK脫J"

Udost臋pnij ten post

o to to :) gdzies tu wcze艣niej by艂o, 偶e w wieku 40-45 lat budz膮 si臋 nagle i p艂acz膮, 偶e nie maj膮 dziecka 42 lata juz mam, jeszcze 3 i rozumiem, 偶e mi to nie grozi? :) /

Udost臋pnij ten post

Normalnie. Nie ka偶da kobieta chce i powinna by膰 matk膮. Taka Kasia Wa艣niewska dziecka nie chcia艂a, zmusili j膮 do urodzenia i co si臋 dalej sta艂o?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Susanne87
Ja jestem zdania , 偶e matka z musu to zawsze z艂a matka.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Najwi臋ksz膮 patologi膮 s膮 kobiety kt贸re rodz膮 dzieci nie maj膮c pracy, szko艂y mieszkaj膮ce k膮tem u rodzic贸w i co miesi膮c wyci膮gaj膮ce 艂ap臋 do MOPSu po zasi艂ek cz臋sto g臋sto b臋d膮c konkubin膮 a nie 偶on膮...

Udost臋pnij ten post

Ca艂e szcz臋艣cie kobiet, kt贸re nie chc膮 mie膰 dzieci jest niewiele, dzi臋ki czemu nasz gatunek jest bezpieczny, wi臋kszo艣膰 komentarzy jest w stylu "nie chce mie膰 dzieci bo chce 偶y膰". Brzydz臋 si臋 takim pogl膮dem, my艣licie tylko o sobie, wiedziecie konsumpcyjny tryb 偶ycia w taki spos贸b, aby r膮czek sobie nie pobrudzi膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Kobiety maj膮 obowi膮zek by膰 wyroochane i mie膰 dzieci pod kar膮 wi臋zienia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰
@ Exedar dzi艣 Ca艂e szcz臋艣cie kobiet, kt贸re nie chc膮 mie膰 dzieci jest niewiele, dzi臋ki czemu nasz gatunek jest bezpieczny..<<< Jesli tak sie troszczysz o bezpieczenstwo gatunku, to mysl o ograniczeniu urodzin, o ochronie srodowiska, o zrownowazonym rozwoju. A nie o robieniu coraz wiekszej ilosc****ecsetplusow ;-).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jdbiuefefndncvn
Kobiety sa stworzone do bycia matkami fizycznie poprzez posiadanie odpowiednich narzadow plciowych, ale niekoniecznie sa stworzone do tego psychicznie. Wszystko zaczyna sie w glowie. Patologia to alkoholizm, bicie dzieci czy zmuszanie do seksu. Brak checi posiadania potomstwa to nie jest zadna patologia. Jesli ty tak uwazasz, to z toba autorko posta jest cos nie tak. Trzeba nauczyc sie byc dobra matka, dobrym ojcem, dobrym rodzicem. To, ze rozczulamy sie nad dzieckiem znajomych, bucikami na wystawie sklepowej nie znaczy, ze jestesmy gotowi na dzieci. Dzieci oznaczaja ogromna odpowiedzialnosc, a nie kazdy jest w stanie byc odpowiedzialny za druga osobe. Problemem Polakow jest presja otoczenia czy rodziny. Cos w stylu : - ale jak to? nie chcesz miec dzieci? to juz przeciez rok po slubie, nie wypada Otoz wypada, jak najbardziej. Nie kazda kobieta wzrusza sie na widok niemowlecia i absolutnie nie kazda kobieta nadaje sie fizycznie i psychicznie na matke, co widac w domach dziecka czy telewizji ( zaglodzone i bite dzieci, pijani i nacpani rodzice ). Autorko, nikt nie zabrania ci miec dzieci, mozesz miec ich nawet 12, jesli tylko masz odpowiednie warunki i zabezpieczenie ekonomiczne na przyszlosc. Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ka偶dy rodzi si臋 ze swoj膮 misj膮 ",im szybciej to zrozumiecie tym lepiej b臋dzie si臋 wam 偶y艂o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Exedar, dla mnie mozesz sie rozmnazac ile tylko zechcesz, tylko pozniej nie biegaj do MOPS po zasilek albo 500 plus z naszych podatkow. Jak sie martwisz o zagrozony gatunek ludzki, to splodz tyle dzieci, ile ci sie podoba.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰
@ go艣膰 dzi艣 .... Jak sie martwisz o zagrozony gatunek ludzki, to splodz tyle dzieci, ile ci sie podoba<< I wychowuj je za wlasne pieniadze. Nie opowiadaj tez, ze beda pracowac na nasze emerytury. Wprost przeciwnie, mozemy zostac odeslani na emerytury mimo, ze bedziemy chcieli pracowac, po to, by zrobic dla nich miejsce na rynku pracy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zeby nie rozumiec rzeczy tak oczywistej jak wolny wybor kazdego zyjacego czlowieka (rowniez w tej kwestii) to trzeba byc mocno ograniczonym.I zeby nie bylo,ze moze jestem jakas bezplodna jalowka,to uprzedze z gory,ze mam dwoje dzieci (oboje z mezem tego chcielismy).Raczej do glowy nie przyszloby mi zakladac taki idiotyczny temat bo oczywiste jest dla mnie,ze kazdy ma prawo do tego aby zyc i robic co chce.W kwestii dzieci rowniez.Totalnym debilizmem jest przymuszac kazda kobiete (niezaleznie od jej statusu materialnego,przekonan,zdrowia czy zyciowych wyborow) do posiadania dzieci na sile.Czy cofamy sie do jakiegos sredniowiecza?Moze jeszcze stworzmy ustawe do zapladniania na sile kazdej kobiety?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰
Jak widac cofamy sie ;-).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
mam 39 lat nie mam dzieci ale chetnie bym chciala miec. Jest jedno ale. Ktos usi mi je urodzic. Moze autorka tematu to zrobi skoro z niej taka krowa rozplodowa. Jedno w ta czy w ta, co za roznica.....a ja bede miec dziecko :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
co tu rozumie膰?ludzie s膮 r贸偶ni.na szcz臋scie obowi膮zku rodzeni dzieci nie ma.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a ja mam 30 lat i mam tak, my艣l臋 偶e gdybym by艂a z m臋偶czyzn膮, kt贸rego bym kocha艂a tak naprawd臋, to bardzo chcia艂abym mie膰 z nim dziecko. Ale ch臋膰 posiadania dziecka nie jest u mnie 偶adnym ko艂em nap臋dowym dla tego, abym szuka艂a faceta i chcia艂a by膰 w zwi膮zku.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
czyli dziecko jako naturalny skutek mi艂o艣ci - tak ale pragnienie dziecka samo w sobie nie istnieje u mnie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nawet jak kogo艣 kocham to nie chce mie膰 z nim dzieci. Tylko ja i on <3

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
i wy wirzyciue w to ze on z wami na zawsze zostanie. odmieni mu sie kolo 50 ze jednak to dziecko chce miec. wy zostaniecie same bez dziecka, bo juz za pozno a on sobie zaplodni taka co moze mu to dziecko dac. a moze by tak tych facetow nie chcacych dzieci poprosic zeby zrobili sobie wazektomie. ciekawe czy ktorys sie zgodzi. zreszt to jest odwracalne. sama jestem kobieta, ale nigdy nie zrozumiem tego, czego kobiety sa takie glupie i naiwne.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ubezplodnic kazdego samca ktory twierdzi ze nie chce miec dzieci i przez to kobieta tez nie ma.....tak zeby pozniej jemu sie nie odmienilo, a ona z racji wieku i tak juz nie bedzie mogla. Ciekawe ilu by na to poszlo.....domniemam ze zaden!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Te co nie chc膮 dzieci powinny charytatywnie sprz膮ta膰 u rodzin z dzie膰mi. 呕eby te trutnie na co艣 si臋 przyda艂y. Po co inwestowa膰 na pusto w co艣 co si臋 do niczego nie przyda.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Polska to jednak faktycznie zacofany katotaliban, zascianek. Chyba tylko jeszcze w krajach arabskich traktuje sie kobiete jak inkubator. Porazka!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pani_Informatym
Ale przede wszystkim nie ka偶da kobieta nadaje si臋 na matk臋. Nie ka偶da jest ogarni臋ta 偶yciowo, umie znale藕膰 odpowiedniego faceta, nie da膰 sobie wej艣膰 na g艂ow臋, za razem nie b臋d膮c suk膮... 艁atwo jest powiedzie膰 "chc臋 mie膰 dziecko", 艂atwo jest je zrobi膰, ale co potem? Wychowanie dziecka to naprawd臋 sztuka, szczeg贸lnie w naszych czasach, do kt贸rej ma艂o kto obecnie si臋 nadaje. I nie oszukujmy si臋 tutaj. Uwa偶am, 偶e ju偶 nawet fizyka kwantowa i chemia organiczna s膮 艂atwiejsze od wychowania dziecka. No chyba, 偶e chcemy kolejne rozpieszczone Brajanki i Jessicki, albo l臋kliwe i podporz膮dkowane niedorajdy, ale to chyba nie o to chodzi. A je偶eli dodamy do tego jeszcze nawa艂 zwi膮zanej z tym pracy w domu oraz ilo艣膰 obowi膮zk贸w jakie s膮 narzucone na pracownika w pracy (dla wielu kobiet kobiet kariera zawodowa jest wa偶na, a po艣wi臋cenie jej dla dziecka to bardzo trudny wyb贸r, kt贸ry potem mo偶e skutkowa膰 偶alem do potomka); no to sprawa naprawd臋 nie przedstawia si臋 zbyt przyjemnie. A to co przedstawi艂am to i tak du偶e uog贸lnienie. Posiadanie dziecka powinno by膰 艣wiadomym wyborem i szanujmy kobiety, kt贸re wiedz膮, 偶e nie nadaj膮 si臋 na matki i umiej膮 g艂o艣no o tym m贸wi膰, zamiast niszczy膰 kolejne pokolenie bo taka wypada, bo taka moda, bo przecie偶 biologia... Nie o to chodzi by na si艂臋 by膰 rodzicem, tylko by by膰 dobrym rodzicem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mojawola
Mam 45 lat i nie 偶a艂uj臋 偶e nie mam dzieci. A dlaczego... 1. ten 艣wiat nie podoba mi si臋 na tyle by kogo艣 skazywa膰 na 偶ycie w nim 2. staram si臋 nie ulega膰 naciskom spo艂ecznym, kt贸re s膮 upierdliwie obecne w ka偶dej sferze 偶ycia i zawsze powinna艣! si臋 dostosowa膰 do reszty spo艂ecze艅stwa 3. w obecnych czasach wszechogarniaj膮cej, celowo rozpowszechnianej g艂upoty (TV, Fb, itp.) nie wiem jak da艂abym rad臋 w tym zalewie idiotyzmu, golizny, materializmu wychowa膰 dziecko na m膮dr膮, warto艣ciow膮 jednostk臋 4. rola faceta ko艅czy si臋 czesto na zap艂odnieniu i opiciu p臋pkowego, dalej bujaj si臋 sama 5. urzekaj膮ce rodzinne obrazki spe艂niaj膮 swoj膮 rol臋 w reklamach ale rzadko w prawdziwym 偶yciu 6. kobieta kt贸ra chce jednocze艣nie pracowa膰 i wychowywa膰 dziecko oddaje je pod ukszta艂towanie plac贸wkom edukacyjnym, obcym ludziom. Cz臋sto nie ma ju偶 si艂y i czasu by monitorowa膰 kto i jaki wp艂yw ma na jej dziecko. A kobieta powinna pracowa膰, bo nigdy nie wiadomo co wpadnie do g艂owy m臋偶czy藕nie. Nie ka偶dy jest szlachetny i wierny. Przy braku wsp贸艂pracy obojga rodzic贸w w po艣wi臋caniu uwagi dziecku inni maj膮 na nie ogromny wp艂yw i kszta艂tuj膮 je jak chc膮 na obiecuj膮cego, g艂upawego obywatela goni膮cego za kas膮 i seksem. Gospodarka ma si臋 kr臋ci膰, a rodziny rozpada膰. Wtedy lepiej si臋 rz膮dzi. 6. podsumowuj膮c, nie czu艂am te偶 nigdy instynktu by dziecko urodzi膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Marek Z

@pani_informatyk, @mojawola - piekne posty, jestescie madrymi kobietami. Ja jeszcze jako wisienke na torcie dolozylbym cytat z Rozewicza: "kochani ludozercy / nie zjadajmy sie / bo nie zmarwychwstaniemy / naprawde"

Udost臋pnij ten post