Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gwiazunia23

Ciąża - jest się czego bać?

Polecane posty

Gość gwiazunia23

Tydzień temu dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Obecnie 8 tydzień. Na początku jak każda kobieta cieszyłam się z tej wiadomości, ale teraz ogarnia mnie przerażenie. Tez tak miałyście?

Gość pslkfjcfdj
najbardziej balam sie do 12 tygodnia bo wtedyjest najwieksze ryzyko poronienia. tym bardziej ze mialam plamienia w 9 tygodniu. ale wszystko bylo ok:) sedruszko bilo. dzidzius rosl prawidlowo. do 20 tygodnia mialam mdlosci i wymioty i schudlam zamiat przytyc bo moglam jesc tylko owoce i jogurty. a pozniej bylo juz super:) apetyt wrocil, brzuszek rosl. urodzilam dzien po terminie sn. synus mial 60 cm i prawie 4kg. za 19 dni konczy roczek:) ale pamietaj ze kazda ciaza jest inna ale najwazniejsze jest pozytywne nastawienie, dbanie o siebie i zaufany lekarz. trzymam kciuki:)

Gość gwiazunia23
Lekarza mam super, mąż też mnie wspiera. Mam tylko straszne mdłości. Ale da się przeżyć. Boję się o to maleństwo, sama nie wiem czemu :(

Gość pslkfjcfdj
ja przed wstaniem z lozka rano zjadalam herbatniki. praktycznie wmuszalam je na sile. najgorzej bylo na widok i zapach miesa smazonego i pomidorow. ale przezylam. dla synka wytrzymamalam. dasz rade :)to dobrze ze masz wsparcie meza. i nie nakrecaj sie niepotrzebnie. skoro jestes pod opieka lekarza to on bedzie sledzil twoja ciaze. dbaj o siebie i sie wysypiaj. bo pozniej bedzie z tym ciezko

Gość gwiazunia23
Dziś się wyspałam za wszystkie czasy, aż do 13. Czuje się dobrze, ale mdli mnie na widok różnych rzeczy, a tu święta idą i umówiłam się z mamą, że zrobię sałatkę i ciasto.

Gość tytrtr5
ja jestem w 25 tc i tez się boję o synka ...odliczam tyg. do porodu i dnia kiedy będzie juz bezpieczny w moich ramionach..:)

Gość gwiazunia23
Rozmawiałam z przyjaciółką, która niedawno urodziła. Mówi, że strach jest zawsze, największy na początku, bo istnieje ryzyko poronienia. Ja staram się myśleć pozytywnie. Wszystko mogę znieść dla tego maleństwa, nawet te uciążliwe mdłości.

Gość takatam 6463646346
Nie bój się. Na początku może Ci być ciężko oswoić sie z tą myślą, ale przejdzie bardzo szybko i będziesz się tylko cieszyć.