Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

podlej kwiatki

DUPHASTON ZAMIAST LUTEINY

Polecane posty

Witam mam pytanie mianowicie czy jednorazowo zamiast duphastonu moge zazyc luteine 50 pod jezyk ? Chodzi o to iz kolejna tabletke duphastony powinnam zażyć o 17 a nie dam rady ponieważ pracuję do 21, a opakowanie zostało w domu... Ale mam za to przy sobie luteine 50 i moje pytanie brzmi czy jednorazowo/zastepczo zamiast duphastony moge zazyc luteine pod jezyk ? Dodam iz jestem w 7 tygodniu ciazy.. Baardzo prosze o pomoc :(

Gość To duphaston należy
zażywać zawsze o tej samej godzinie?

tzn nie musi byc zawsze o tej sanej ale stosuje sie do ulotki oraz zalecen lekarza czyli co 8 godz. a ze nie mam go przy sobie tylko luteine to zastanawiam sie czy moge ja zazyc

Gość To duphaston należy
Tak z ciekawości jeszcze zapytam to ile razy na dzień bierzesz ten duphaston? skoro mówisz co 8 godzin

Gość To duphaston należy
Ja duphaston dostawałam w szpitalu pierwsza tabletkę przed 6 rano drugą przed 17, przed kolacją i było ok. W domu stosuje luteine dopochwowo.

Gość To duphaston należy
Ja osobiście nie słyszałam żeby w ciąży kobiety przyjmowały luteinę tą podjezykową. Tylko tą dopochwową.Może lepiej zadzwon do lekarza?

Gość BrakFasoliny
nic ci nie sie stanie jak nie zazyjesz jednej tabletki.skoro bierzesz duphaston bierz tylko to.kiedys kobiety nic nie braly i tez rodzily.spokojnie.wyluzuj.

luteinę podjęzykowo w ciąży się też bierze:-) ja jestem tego przykladem pamietam, ze jak bylam w 1 ciazy to chcialam zmienic luteine na duphaston bo luteina byla dla mnie wstretna (mialam mdlosci) wiec lekarz zmienil mi na duphaston, ale z tego co kojarze to dawka duphastonu musiala byc wieksza niz luteiny...

tez mi sie wydaje ze jak wezmiesz ten duphaston jak wrocisz do domu to bedzie ok ja biore luteine 1x dziennie ale nie mam wyznaczonych konkretnych godzin... biore rano i wieczorem po prostu...