Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moniiiikaa

czy moje dziecko moglo sie odwodnic?

Polecane posty

Gość moniiiikaa

moja corka ma 18 miesiecy.Od 5 dni choruje na zapalene gardła i stracila apetyt na wszystko.Wogole nie je.Przyjmuje zastrzyki.nie chce wogole pic a co zjada to zwymiotuje.Wiec dajemy jej co jakis czas cos wodnistego.O to co dzisiaj zjadla : 7:00 20 ml herbaty ( mleka z butli nie che) 8:00 30 ml mleka z kasza manna podana lyzeczka 12:00 30 ml rosolku 15:00 30 ml rosolku 18:00 40 ml kaszki na mleku podana lyzeczka Posilki te byly praktycznie wmuszone w dziecko (tzn zabawianie bajki itp) mala jest tak uparta.Nie wiem co robic :( Jest oslabiona,duzo spi,ale goraczki nie ma.Dzsiaj spala od 10 do 12,a potem od 15:30 do 18 i o 20 poszla spac.Nie wiem co robic,do lekarza dopiero w pon.mogla sie odwodnic juz?

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
złap ja za skóre na brzuszku dwoma palcami i zobacz jak szybko wraca do normy jesli wolno to moze byc juz odwodniona, pojechałabym z nia jutro lub w nocy jesli by wymiotowała na dyzur do szpitala

Gość moniiiikaa
dzis nie wymiotowala bo jak dostaje po troszku to nie wymiotuje.pzy kazdym posilku zawsze duzo kaszle i wymiotuje jak ma pelniejszy brzuszek ,zakaszle i wszystko wyrzuca z siebie.juz jej nie sprawdze na brzuszku ale rano jak wstanie.mam ja tak uszczypnac delikatnie i puscic skorke tak?

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
tak, dobrze by było zebys jej w nocy pare razy pic dała, choc pare łyczków

nie dawaj jej mleka jak nie chce - z kaszą manną też nie sama bym to zwymiotowała w tym stanie; woda, woda z sokiem i cytryną wszystko ciepłe, herbata - jak się ma infekcję gardła to się nie za bardzo chce przełykać pewnie jakieś elektrolity jeszcze do tego; też bym pojechała sprawdzić to odwodnienie, bo za mało pije

Gość moniiiikaa
w nocy ja co chwile przebudzalam ale pociagla tylko raz ok 1 ,ucagnela moze z 30 ml zawsze cos.Tez ja bede dzisiaj przebudzala.Ale tak z waszego punktu widzenia jest to bardzo malo jak na caly dzien?Wazy 10 kg

nie tak łatwo się odwodnić zobacz z tym brzuchem i się przekonasz

Gość ojtam ojtam
przy wymiotach nie daje się mleka - więc dawaj więcej innych rzeczy mniej mleka - polecam ci soczki bobofruta albo słone paluszki są super bo sól zatrzymuje wode - wogóle to mówj 1,5 roczniak ledwo raz dziennie mu kaszke wcisnęłam..