Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dlaczego tak się dzieje...

Jakbyście zareagowały gdyby Wasze dziecko powiedziało Wam, że...

Polecane posty

Gość świrolog
nie było mnie przy moim porodzie :O

Gość poziom inteltku osób na kafe
poziom intelektu osób udzielających rad na kafe jest mniej wiecej równy pawianowi , więc dziwi mnie to że ludzie się czasem zawierzają na kafe gdzie wiadomo bywa tyle przypadkowych prymitywów ,którzy w towarzystwie podejrzewam nie potrafią sie wypowiedzieć a tu rzucą jakieś durne półsłówka i są happy że niby tacy mądrzy . Ludzie przyjrzyjcie się sobie .,... żal........

Gość ccccccccvxvcx
To musi byc bardzo przykre. Ale ja bym sobie spróbowała przypomnieć, czy takiej sytuacji nie było miedzy moimi rodzicami a mną - i czy to powiedziałam w złosci, żeby ich wkurwić, czy faktycznie tak myslałam. Może tak powiedziałam rodzicom z raz czy dwa, nie wiem, na pewno ten raz czy dwa mnie korciło, zeby im dopiec, ale na pewno tak nie myslałam. Młody człowiek ma problemy z emocjami i nie można sobie takich rzeczy brać przesadnie do serca. No i bardzo wazne - trzeba dużo rozmawiać i pracować nad komunikacją. Oraz miec do siebie nawzajem zwykły szacunek

Gość ha ha ha 1432
a kto bierze na poważnie kafe chyba nikt ? oprócz naiwnych lasek i zatroskanych mam to stado debili dorawło się do netu że aż dziw że umieją w klawiaturę stukać .... piszą durnoty a inni się obrażają i oczekują porad psychologa ... niestety ale nie tu ....

Gość do ccc
uważąj bo zaraz jakiś pawian cię oceni że jesteś taka i owaka .....

Gość trzeba znać
trzeba poznać psychologię dzieci i młodzieżyi wszystko da się zrozumieć Młodzi ludzie są emocjonalni , wrażliwi , przewrażliwieni i często w emocjach móią różne rzeczy [ nie tylko młodzi ale oni zwłaszcza ] a gdy tego ktoś nie zrozumie nigdy nie dogada się z zagubionym młodym , nastolatkiem , dzieckiem .

Gość dobryyyy 111v
dzieci i młodzież jest wspaniała Zrozumcie to - co im dacie oni oddadzą wam . Warto sie zastanowić bo nic nie bierze się z niczego . Zawsze jest jakiś powód że ktoś coś powiedział . Rozmowa wiele wyjaśni . Zrozumienie i pełna bezwarunkowa akceptacja swoich dzieci .

Gość świrolog
do psychologa poc żeby wysłał cie na ksiezyc ludzie macie mózg myślcie sami a nie dajecie myslec komus za was

Moja najstarsza kiedys kiedys tak cos pod nosem potrafila to wywarczec, od dluzszego czasu (lat) z jej ust tego juz nie slyszalam Jak sie wtedy czulam? zalezalo od sytuacji,czasami pod nosem sie usmiechalam do samej siebie jakie to mlode glupiutkie,a czasami czulam sie podle i tyle

Gość do uja
Gdy byłam nastolatką, powiedziałam matce że żałuję, że mnie urodziła.. I no cóż.. żałowałam. Chciałam żeby zapytała "dlaczego". Zapytaj swego dziecka czemu żałuje. Myślę, że nie można takich rzeczy bagatelizować. Nawet jeśli dziecko mówi to w złości, podczas kłótni- to już jest znak, że coś jest nie tak. Jesteś matką, musisz przesunąć swoje uczucia( to że Cie zraniły te słowa) na bok, na dalszy plan, i porozmawiać z dzieckiem o jego problemach.

Gość uhiui
duzo dzieci tak mowi do rodzicow,szczegolnie w okresie dojrzewania.Kiedy kazdy problemm jest bardzo wyolbrzymiany.Mi tez zdarzylo sie tak powiedziec do rodzicow,chociaz zawsze wierzylam ze mam najwspanialszych rodzicow na swiecie.

Gość hmm, co dodam
Ja te slowa uslyszalam od mojej matki :-(

Gość moja matka też mi kiedyś
powiedziała, że żałuje że mnie urodziła i mogła poprzestać na moim bracie i że nie wie po co jej było drugie dziecko (ja) do dzisiaj pamiętam te słowa, tego się nie zapomina, a minęło już tyle lat...

Gość Pani Krysia
Jeśli dziecko mówi, że nie jest szczęśliwe to zawsze to o czymś świadczy, nie można tego lekceważyć.