Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miii

Rak trzustki

Polecane posty

Gość Miii

Witam, Mój dziadek kilka tygodni temu trafił z ostrym bólem brzucha i krwią w kale do szpitala na prześwietleniu wyszły plamy na wątrobie i bez żadnych badań stwierdzili, ze to rak ale ponieważ rak pierwotny bardzo rzadko występuje na wątrobie wiec robią mu szereg badań aby znaleść tego raka pierwotnego ale nic nie mogą znaleść więc zdecydowaliśmy sie na niekonwencjonalne badanie które moze pomoc w znalezieniu raka no i dopiero na tym badaniu wyszło ze dziadek ma torbielaka na trzustce i jakieś guzy na wątrobie z tego co wiem jest to operacyjne, bo nie jest to aż takie duże ale problem polega na tym ze żaden lekarz nie podejmie sie takiego zabiegu na podstawie takiego badania. Wiecie moze jakie badanie moze wykryć raka trzustki??? Wiele o tym czytałam i wiem, ze bardzo trudno go znaleść ale przecież musi być coś co go znajdzie? Znacie jakiegoś dobrego specjalistę w tej specjalizacji najlepiej z Łodzi. BARDZO PROSZĘ O POMOC !!!!

Gość co za bezeduryyyyyy
Jak to raka trzustki nie mozna wykryc normalnymi badaniami? Zwykłe USG go wykryje, a juz na pewno tomografia komputerowa. Jesli dziadkowi robili te badania i niczego nie znaleziono, to znaczy,że raka w trzustce nie ma. Przykro mi, ale niezależnie od tego,gdzie jest pierwotne ognisko, to jak sa przerzuty na wątrobe, to juz niewiele można zrobić, zwłaszcza, jak dziadek jest osoba starą ( a pewnie jest, skoro to dziadek).

Gość Miii
Miał te badania nic na nich nie wykryto bol dziadek odczuwa wlasnie w okolicach trzustki a jeśli chodzi o wątrobę to ja lekarze mogą mówić ze są to przezuty skoro nie zdobiono mu biopsji ani nic podobnego, a zakładając od razu ze te plamy to sa juz przezutami raka zaczęli szukać pierwotnego miał gastroskopie i wszystkie inne tym podobne badania nic nie znaleziono. Lekarze odsylaja go ciagle i nie potrafią nic konkretnego powiedzieć dlatego szukam jakiegoś specjalisty który w końcu sie nim zajmie. Z tego co napisałeś wynika ze co najlepiej juz posłać dziadka do grobu? Z rakiem można wygrać nie zawsze on od razu oznacza smierć

Gość Miii
Przykro mi ze cię rozczaruje ale nie badania zostały zrobione u uczennicy profesora który juz nie żyje ale sam tymi właśnie badaniami a potem leczeniem wyleczyczyl u siebie raka. A nie są one prowadzone na wielka skale tylko i wyłącznie dlatego ze są to stosunkowo tanie metody i co z tego wynika nie opłacalne. A dziadek niestety zgodził sie tylko na badanie bo aby mógł być leczonych musiał by jechać do Wrocławia aby tam ta kobieta wykonała mu dokładniejsze badania a dziadka tak boli ze nie jest w stanie nigdzie jechać. Tylko dzięki tym badania cokolwiek wiemy

Gość czemu tylko przez
moj ojciec niedawno mial podejrzenie raka trzustki zostal wyslany do centrum onkologii w warszawie na ursynowie robiono gastroskopie/ tak to sie chyba nazywa - rurka przez gardlo i odrazu po wybudzeniu mial oswiadczone ze raka nie ma tyle

Gość Miii
Dziadek tez miał gastroskopie kolanoskopie nic to nie dało nic tam nie ma szkoda tylko ze ból jest....

Gość gadulakas
moze ma ostre zapalenie trzustki spowodowane kamieniami w woreczku zolciowym. kamienie jak sa duze sie nie przemieszczaja, ale jak sa malutkie, np. wielkosci 1,5 - 2 milimetry, wchodza do przewodu, przez ktory wydobywa sie zolc, w czasie trawienia pokarmow, i powoduja zapalenie trzustki i cierpienia choremu. moze dziadkowi powinni zrobic jakies badania w tym zakresie.

Gość gadulakas
tylko nie wiem jakie badanie trzeba zrobic, zeby wykryc piasek czy kamyczki w tym przewodzie. moze usg wystarczy. i konicznie trzeba operowac, bo z zapaleniem trzustki nie ma zartow.

Gość Miii
Dziękuje za jakaś pierwsza sensowną wypowiedz spróbuje coś o tym bardziej poczytać tylko w tedy skąd te plamy na wątrobie mam nadzieje ze wszystko bedzie wporzadku strasznie sie martwię

Gość gość
HEJ Mam wspaniała książkę elektroniczną w której kobieta opisuje krok po kroku jak pokonała raka i czego używała w jaki sposób metodami naturalnymi. Książka jest darmowa, napisz do mnie to Ci ją wyślę mój email to: ania@annakrawczyk.pl

Gość gość
Znalazłam wspaniały film z historiami osób chorych na raka, którzy stosowali leczenie terapią hipertermii onkologicznej i którym hipertermia bardzo pomogła. Warto obejrzeć, naprawdę bardzo wzruszające: https://www.youtube.com/watch?v=aNtVjoE_O6k&a mp ;t=156s

Gość gość
Znalazłam wspaniały film z historiami osób chorych na raka, którzy stosowali hipertermię onkologiczną i którym hipertermia bardzo pomogła. Warto obejrzeć, naprawdę bardzo wzruszające: https://www.BialaOnkologia.pl