Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość khggcola

czy można na solarium nie opalać twarzy?

Polecane posty

Gość khggcola

nigdy w zyciu tam nie byłam a mam już swoje lata ;-) Nie mam za bardzo pojęcia, ale chciałabym troszkę opalić moje biało-trupie ciało, ale bez twarzy. Da się?

Gość uj i
da się,andrzej opalał sama twarz to ty mozesz reszte bez twarzy

Gość khggcola
hahaha ;-) tak się jeszcze zastanawiam czy moje trupio-białe ciało ładnie się opali, czy będzie tak, jak na słońcu- całe czerwone? Dziewczyny, która ma jakies rozeznanie w tych sprawach?

Możesz nie opalać twarzy na solarce, wystarczy, ze powiesz pani z z obsługi, aby wyłączyła lampy na twarz. Jak idziesz na pierwszy raz to tylko tak na 5 min i na początku będziesz troszkę czerwona.

Gość uj i
trupio blade ciało sie nie opali,chyba że na rożnie,nie kombinuj tylko zaakceptuj siebie taka jaka jestes

Gość khggcola
dziękuję :-) to ,ze zaraz po będę czerwona to wiem :-( dlatego nei chcę opalac twarzy bo to by była masakra. Ale o jakim czasie mówimy kiedy ta czerwień zniknie? godzine? tydzień?miesiąc? całe życie chowałam się od słońca, a tym bardziej od solarium

Gość kfkfkf
Można, ja przez lata nie opalałam twarzy. Można wyłączyć lampy na twarz, ale ja jeszcze dla pewności nakładałam na twarz jakiś podkoszulek:)

Gość kfkfkf
Wcale nie musisz być czerwona, jak rozsądnie zaczniesz od bardzo małych dawek, żeby przyzwyczaić ciało.

Gość własciwie to nei wiem
na poczatek idz na góra 4 -5 min potem na czwarty dzień znowu 4-5 a nastepnie na 5-6 nie idz od razu na wiecej niz 6 min od razu po wyjsciu z solarium opalenizny nie widac jesli juz to bardzo delikatnie , wychodzi ona po ok 5 a-7 h i jesli przesadzisz z czasem mozesz sie poparzyci skora ci zejdzie i bedzie wlasnie czerwona mozna opalac sie bez twarzy , jednak nie we wszystkich solariach lampy na twarz i cialo sa osobno wtedy możesz buzie przykryc np szalikiem ;)

Gość khggcola
dziękuję za rady a możecie mi jakoś okreslić ile czasu i jakie dawki ;-) wiem, ze to sprawa indywidualna, ale ja nie mam o tym zielonego pojęcia. Nie chcę być mega opalona, czy nawet opalona, nie chcę tylko tak trupio wyglądac, wystarczy odrobinka koloru, zeby ciało wyglądało przyjemniej

Gość kfkfkf
5 min góra na początek.

Gość fgthtfh
ja kocham solarium, ale nie bylam juz 3 miesiace.. jesli chodzi o twarz to zasłanialam podkoszulka.... chodzilam 2 razy w tyg na 10 minut... mam jasna karnacje ale po 5 razach juz bylam extra brazowa:)

Gość miki miki miki
kup sobie balsam brązujący z Ziaji i krem brązujący do twarzy. Nie zostawiaj twarzy bialej, bo dziwnie to bedzie wygladac.

Gość khggcola
czyli iśc raz na 4 dni tak? po 4-5- minut? ile tak trzeba chodzić? a ja myślałam, ze to codziennie...

Najlepiej by było gdybys skonsultowała się z panią z solarium, bo to wszystko zalezy od Twojego typu skóry a także od typu i mocy lamp w danym solarium

Gość uj i
nie extra brązowa tylko extra solara,dziewczyny nie chodzcie na solarium,chyba,ze chcecie się podobac wieśniakom,kazdy normalny facet nie lubi solarnych panienek

Gość khggcola
za balsamy brązujące szczerze dziękuję. Nie spotkałam w swoim zyciu niczego gorszego niż samoopalacze i balsamy brązujące :-( Poza tym ciało będzie poddawane działaniu olejów i olejków więc nie chciałabym, zeby opalenizna zaczeła schodzić w reakcji z nimi :-D

Gość khggcola
niczego w życiu i swoim ciele nie robie dla faceta a tym bardziej dla facetów :-O chcę to zrobic dla siebie, zeby czuć się lepiej i ładniej, bo takie LEKKO (kto mówi o solarze???) opalone ciało wygląda apetyczniej i smuklej ;-)

Gość fgthtfh
na poczatek idz na 5 minut. potem za 4 dni idz znow na 5. Potem za 4 dni idz na 7 minut a na koniec na 10 i bedzie dobrze. musi byc ze 4 dni regeneracji zeby ci skóra nie zeszła.

Balsamy brązujące zostawiają smugi, jeśli nie nałożyć tego starannie i równo. W ogóle wskazany jest peeling całego ciała przed nałożeniem balsamu... za duzo z tym zachodu. Jeśli opalisz ciało tylko tak bardzo delikatnie to wystaczy, ze na codzien nałozysz na twarz podkład

Gość khggcola
Masz rację o szczegóły poprosze panią z solarium. Chciałam tylko mniej więcej poznac temat, zeby rozumieć o czym rozmawiam :-D Dziękuję za pomoc :-)

Gość uj i
apetycznie to wyglada wszystko co naturalnie piekne,a nie udoskonalane dodatkami,bo jak dodatków braknie z róznych przyczyn to moze pojawić się duzy problem

Gość khggcola
i o to chodzi, delikatny podkład i będzie dobrze

Gość własciwie to nei wiem
spytaj babki w solarium czy maja nowe lampy jesli od wielu lat sie nieopalałas to skóra jest bezbronna i ja poszłabym wtedy na 4 min , za cztery dni na 5 potem na 6 .. jesli ktos chce sie dorobic raka nie ma nic gorszego niz taki jednorazowy szok dla skóry:P no i ja przed pojsciem na solare nakladalam najwyzszy filtr na pieprzyki albo przykrywalam je pasta do zebów :)

Gość fgthtfh
kremy i baslsamy brzujace to mozna sobie o tyłek rozbic... człowiek sie spoci lub zamoczy i co? poza tym sa smugi i plamy... jasne ze opalone delikatnie cialo wyglada sexi, jest smukle i apetyczne. a co do czerniaka to no cóż ;) na cos trzeba umrzec heh :)

Gość zupa solanka
Kiedys dostepne byly w aptekach tabletki, ktore dawaly opalenizne

Gość gość
ja 2 razy opalalam sie i postanowilam kupic balsam brazujacy a nie samoopalacz zeby nie miec plam i kupilam z kolastyny. Efekt po tygodniu stosowania jest super, nogi mam brazowe bez zadnych smug czy plam i bez wczesniejszego peelingu. Wystarczy po kapieli dokladnie wysuszyc ogolone nogi i rownomiernie wmasowac balsam w szczegolnosci w okolicach kolan,kostek i zgięć nóg, polecam .