Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem co mam robbićć

Jechać z córką do szpitala ? Pomocy!!

Polecane posty

Witam,moja 4 letnia córka dostała dzisiaj rano wysokiej gorączki ,podaje jej na przemian nurofen i paracetamol( syropy) do tego w ogole nia ma apetytu,skarży się na ból brzuszka. Poza tym nie kaszle,nie ma kataru,ale ta gorączka nie mogę jej zbić! Zrobilam jej chłodna kapiel,ale nie pomogła,a gorączka wzrasta. Jechać do szpitala?

Boje się,że w nocy jej jeszcze wzrośnie a wtedy nie chce jej po szpitalach ciągać. A,mała tez skarzy sie na ból gardła,ma je zaczerwienione,ale nie wygląda to na anginę :(

Gość jedź to może być
wyrostek jak boli ją brzuch

Gość kiuykykikt
Wolisz zadawać pytania na kafe, gdzie nawet nie wiesz kto Ci odpowiada, niż iść z dzieckiem do lekarza???? Ludzie, co z Wami :(

Gość advjhdjh
zadzwoń na pogotowie i zapytaj co robić, pani albo pan oceni sytuacje i przekaże wskazówki co do postępowania z dzieckiem. A moze to wyrostek? lepiej zadzwoń

Gość kkasiiasoa
Koniecznie jedź bo w nocy będzie jeszcze gorzej, bez antybiotyku sie nie obejdzie.

No właśnie chce z nią jechać,ale ona się boi strasznie i wolałabym jej tego oszczędzić. Nasza lekarka ma wyłączony telefon ,bo do niej bym zadzwoniła :(

To dzwonię na pogotowie,dzieki dziewczyny! Wesołych Świąt ;)

Gość boi się wiadomo
ale tu chodzi o zdrowie ja stara tez sie boje lekarzy ale jak trzeba to zapierdalam do szpitala chocby na czworakach zawieź dziecko do szpitala nie czekaj

Gość kkasiiasoa
Jak temperatura cały czas wzrasta to się nawet nie zastanawiaj tylko jedź.

Gość kkasiiasoa
Jak temperatura cały czas wzrasta to się nawet nie zastanawiaj tylko jedź.

Dziewczyny mam pytanie, Wy naprawde zawsze jedziecie na pogotowie jak dziecko ma temperature? Z ciekawosci pytam bo sama mam czterolatka i kilka razy goraczkowal ale nawet nie bylam z nim u lekarza. Wiem co mi lekarka powie wiec podaje mu to co wiem ze by polecila. Jesli temperatura nie przechodzi 1-2 dni lub wzrasta to biore go do lekarza przebadac. Jak mial temperature 40 stopnii to zawiozlam go do nocnego pediatry ( tez nic nie dostal ) dla pewnosci. Ale tak zawsze czytam na kafe ze temperatura to biegiem trzeba leciec do lekarza czy na pogotowie i tak sie zastanawiam czy kazdy tak robi.

Zadzwoniłam na pogotowie to ta babka mi powiedziała,że brzuch ją może boleć bo może mieć zaparcie a gorączka i zaczerwienione gardło tomoze byc zwykłe przeziębienie i zeby podać teraz coś w czopku i poczekać :O

No w sumie ona dzisiaj kupy nie robiła,ale mówi,że jej się nie chce,a czopka to ona nie da sobie wsadzić,a temperature ma 39,3 :O

Dziewczyny,a może jednak jechać z nią do szpitala?

Gość cooleeczkaa
Jedz do lekarza, taka goraczka na pewno bedzie w nocy jeszcze wieksza!!!!co zrobisz jak ci dziecko dostanie drgawek przy 40 stopniach???? Podawaj na zamiane paracetamol z nurofenem, co 4 godziny zime oklady na czolo i nadgarstki, na nozki tez dawj duzo pic ale napoje letnie nie gorace ani nie zimne!!! Nie sluchaj tej baby z pogotowia bo zaparcie to ona ma chyba we łbie!

No właśnie robię jej okłady,ale one nie pomagają,chciałam włożyć jej czopek ale ona nie da sobie go zaaplikować. Mąż mówi żeby lepiej jej nie ciągnąć do szpitala bo jeszcze coś gorszego złapie tylko podać jej leki w czopku i jeszcze poczekać,nie wiem :O

Gość misiowe opowiesci
ja bym jechala do szpitala. Temp jest dosc wysoka a niewiadomo, czy wieczorem albo w nocy jeszcze nie podskoczy. Jedz, zbadaja mala i bedziesz wiedziala co i jak. W razie czego nie bedziesz miec wyrzutow ze zwlekalas

Gość mayah34
ja tez bym pojechala, nie pojedziesz teraz to bedziesz w nocy wzywac pogotowie!

Gość goonies
Moje dziecko przy takich objawach mialo zapalenie drog moczowych jedz do szpitala, powinni wam zrobic badanie moczu,a jesli nie beda chceieli a jest w szpitalu laboratorium to zrob sama prywatnie, wynik powinien byc po ok 30 minutach jesli to zapalenie ukladu moczowego to konieczny jest antybiotyk

Dobra to biorę małą ubieram i do szpitala,odezwę się . Dzieki dziewczyny!!

Gość mama dwóch dziewczynek
jeżeli podajesz jej na przemian leki to gorączka powinna zejść... może za małą dawkę dajesz? jeżeli dajesz co 4 godziny i dalej ma 39 to ja wezwałabym lekarza do domu. Nie wiem skąd jesteś, jak u Was to wygląda, ale jeżeli tak jak u nas to nie jechałabym do szpitala.

Gość goonies
daj znac ja wrocisz:)

Gość izusia.87
co za baba jak można sie pytać o takie rzeczy na kafe czy ona nie ma rozumiu wiadome że jechac jak dziecko ma kilka dolegliwości co za tępe matki,dziecko źle sie czuje a ona siedzi sobie na neci i pisze sobie co ona ma robić.Masakra!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość goonies
izusia stul ten pysk, zbastuj z wykrzyknikami i spadaj stad a tepej matki to poszukaj w lustrzanym odbiciu chamska krowo

Gość izusia.87
nie jestem chamska, idiotko tylko ona jest bezmyślna sama jastem matką i nie siedze na kafe gdy mój syn jest chory i się pytam czy kurwa moge jechac do szpitala tylko jade,trzeba mieć jakiś rozum i czasami wiedzieć co trzeba robić a gdyby miała wypadek to najpierw pytała by się na necie czy ma dzwonić po karetke.

Gość sądze ,ze zapomniałąs wziąć dz
ja myslalam ze ona juz dawno pojechala.....ida swieta-dni wolne DZIECKO CIERPI! a laska ma mega lajtowe podejscie

Gość sądze ,ze zapomniałąs wziąć dz
100%angina- bol brzucha gardła temperatura ...

Gość goonies
urzekla mnie twoja historia izusia uwielbiam takie kretynki którym sie uroiło ze znaja sie na wszystkim i zawsze robia dobrze spadaj na drzewo z tymi swoimi mundrosciami i daj zyc innym