Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dobra dobraa

Co zrobić z prezentem dla mamy? dac czy nie?

Polecane posty

Gość dobra dobraa

Równo tydzień temu mama obraziła sie na mnie i naskoczyła na mnie jak chciałam ją zaprosić w tygodniu do kina poczułam sie jak kretynka. Mimo, zę to ona naskoczyła na mnie za..za co??? to nie odzywała się do mnie calutki tydzień (nie dzwoniła). Ja kupiłam jej kosmetyki na prezent za 150zł i zaproszenie do spa za 250zł i teraz siedze i myślę co zrobić Nie chcę być małostkowa, ale nie wiem cyz chcę dawać jej taki prezent Dla niej żarcie na święta bardziej się liczy niż ludzie, niż ja. Wiem jednak, ze jesli nie dam jej tego prezentu to będzie mnie gryzło pzrez wiele miesięcy, ze jestem taka wredna. Miałam jechać do domu juz w piątek i zostać całe święta, a pojadę dopieor jutro i jutro też wrócę sama do domu takie to będą święta

Gość sama sobie odpowiedz
na pytanie czy Twoja matka zasługuje na taki bogaty prezent

Gość sama sobie odpowiedz
swoją droga musisz byc kasiasta, ze kupujesz prezenty za 400 zł dla jednej osoby..

Gość dziś na pomarańczowo
żarcie ważniejsze, a Ty jej kupujesz wejściówkę do spa? dziwna jesteś. na Twoim miejscu dałabym te kosmetyki, a do spa pojechała sama. ona i tak nie doceni gestu, skoro rządzi nią brzuch, to nie jest tego rodzaju kobieta, którą ucieszy taki wypad.

Gość ciezkiii wybor
idz, zobacz jak bedzie zachowywac sie i najwyzej zmyj sie szybko nie rozumiem dlaczego na Ciebie najechala, ma mega stres czy co teraz?

Gość dobra dobraa
nie zarabiam najgorzej, ale taki drogi prezent zrobiłam tylko Mamie, bo jest dla mnie najważniejsza osobą na świecie :-( i tylo ją kocham :-( CHciałam jej sprawić przyjemnosć, bo wiem,z ę nigdy w życiu sama sobie nie wykupi takich masazy itp. Sama chciałabym pójśc, ale dla mnie samej szkoda mi kasy

Gość dobra dobraa
no nie przeginaj jednak. skad mozesz wiedziec "jakiego rodzaju kobietą" jest moja Mama?

Gość ciezkiii wybor
zlap sobie jakis masaz na grouponie, sa czasami za 50-100zeta fajne okazje:)

matki sie nie wybiera .Matke dostaje sie niejako z przydzialu . Uwazam, ze skoro kupilas z taka mysla, to podaruj prezent. Bedziesz miala lepsze samopoczucie i potraktuj jako wdziecznosc, ze Cie urodzila, wychowala i kocha tak , jak umie . A kochac jest trudna sprawa.Nikt nas tak naprawde nie uczy jak byc dobra matka, ani dobra corka .Swieta ida a Ty sobie atkie zgryzoty zapodajesz .Przestan .

Gość zielona choineczka
oczywiscie ze jej daj Porozmawiaj z nia, tego brakuje w jakim wieku mama? wiesz kobieta to uklad hormonalny..moze ma problemy klopoty chora i to sie nasila...a moze faktycznie cos ja zabolało..trudno radzic z daleka...jak ma nerwice to bedzie ja draznilo wiele rzeczy itp moze ma depresje albo spadek poziomu hormonow a o tym nie wie.. mysle, ze pewnym lekiem bedzie rozmowa szczera, moze powinna sobie badania zrobic itp..z wiekiem organizm marnieje...

Gość dobra dobraa
groupon co to jest?

Gość zielona choineczka
Eleeni mar acje.. a moze mama ma jakies problemy o ktorych ci nie mowi? A moze tak przezywala caly ten koniec swata..? ja w wielu kobietach widzialam przerazenie bo to matki maja na glowie dom dzieci..i taka obawa co to bedzie wiesz 3 d ni siedziec bez pradu wody..a dzieci trzeba umycprzewinac nakarmic..itp

matki sie nie wybiera .Matke dostaje sie niejako z przydzialu . Uwazam, ze skoro kupilas z taka mysla, to podaruj prezent. Bedziesz miala lepsze samopoczucie i potraktuj jako wdziecznosc, ze Cie urodzila, wychowala i kocha tak , jak umie . A kochac jest trudna sprawa.Nikt nas tak naprawde nie uczy jak byc dobra matka, ani dobra corka .Swieta ida a Ty sobie atkie zgryzoty zapodajesz .Przestan .

Gość dobra dobraa
Moja Mama ma 55 lat, to bardzo zadbana kobieta, bierze leki na cholesterol ale poz atym wszytsko ok. Dogadałyśmy sie że przyjade po nią i przenocuje 1 noc u mnie (na nastepny dzień miała szkolenie z pracy, a żeby dojechać na szkolenie musiałaby przyjechać do mojego miasta o 5 rano). Zaproponowałam wyjście do kina tego dnia, co miałam po nia przyjechać a ona do mnie, ze chyab zwariowałam, pzreciez święta sa a ona po kinach nie bedzie chodzić, ze jest tyle pracy i szykowania ,ale przecież będąc u mnie i tak i tak nie szykowałaby nic tylko bysmy siedziały przed TV :-(

Gość ciezkiii wybor
Moja Mama zachowuje sie podobnie, podejrzewam wlasnie nerwice:o ciezko czasami kontaktowac sie z Nia, mam wrazenie, ze kazda wypowiedz traktuje jak atak:/ groupon, taka strona z promocyjnymi roznymi ofertami: http://www.groupon.pl/?mobile=false (rejetrujesz sie, podajesz maila i miasto z ktorego interesuja Cie promocje, pozniej jak sie na cos zdecydujez wykupujesz kupon:)) lub taki zborczy (promocje z roznych stron): www.godealla.pl

Gość dobra dobraa
moja Mama nie wierzyła w żaden koniec świata :-D ma zmartwienia jak każda kobieta (głównie z leniwym mezem) ale to nie jest powód , zęby sie na mnei wydzierać za takie coś i jeszcze się nie odzywac cały tydzień. Było mi strasznie przykro, bo nie zrobiłam nic złego a z Mamą rozmawiam codziennie, więc ten tydzień był dla mnie straszny :-(

Gość zielona choineczka
chyba sie nie dogadałyscie..Ona wiedziala o tym, ze nic nie bedzie musiala szykowac? pogadaj z nia i tyle.

Gość ciezkiii wybor
no i w tym wieku mozliwa menopauza, to sa spore wahania hormonalne czasami sama nie wiem jak rozmawiac z Mama:(

Gość dobra dobraa
Mojego miasta nie ma na tej liście :-( najbliższe jest 80km, więc lipa

Gość dobra dobraa
to miało byc w środę. co można szykowac w środę? miała urlop całą środę i miała rano coś porobić, zakupy itp. a ja miałam po nią pojechać po pracy i zabrac do siebie (sama tak chciała jeszce 2 tyg temu, żebym przyjechała i zabrała ją do pewnego sklepu u mnie w mieście). Miałysmy iśc do tego sklepu, więc stwierdziłam, zę jak już będziemy w tym sklepie to od razu możemy uzupełnic wspólne popołudnie wypadem do kina, bo i tak i tak NIC innego bysmy nie robiły u mnie w domu, tylko siedziały przed TV.

Gość ciezkiii wybor
Sprobuj zobaczyc na godealla.pl, tam jest wiecej miast:) moze macie lokalna strone z kuponami, ale nie mam pojecia:)

Gość ciezkiii wybor
a menopauza???

Gość dobra dobraa
też nie ma :-( ale dziękuję za informację, moze kiedyś mi się przyda :-)

Gość dobra dobraa
no menopauze chyba ma za sobą, albo jest w trakcie, bo ciągle mówi o uderzeniach gorąca itp. ALe to nie ejst wytłumaczenie. Bo jak sie ma nerwicę to się ją ma, a wychodzi na to, ze moja Mama ma wybiórczą, głównie na mnie :-( do mojego brata tititi syneczku tititi, chociaż kiedyś potrafił ją tak zwyzywać, ze ja się wstydziłam za niego,a do mnie cały tydzień sie nie odzywa i nadal jest cisza. Sama nie wiem czy w ogóle jutro jechać na tą wigilię cyz nie :-(

Gość ciezkiii wybor
pewnie, ze jedz, to jest szczegolny dzien:) a Twoj brat jest mlodszy? moja Mama tez zawsze broni siostre, bo niby mlodsza (a raptem 1,5 roku i dawno dorosla, jeszcze Nia manipuluje, bo przyzwyczajona jest od malego, ze w centurm uwagi, a ja zosia samosia)

Gość dobra dobraa
mój brat jest ode mnie starszy o 3 lata, ma 34. On w ogóle sie mna nie interesuje, ostatnio widzielismy sie rok temu :-( całe dzieciństwo jednak tak było, ze syneczek był njawazniejszy, wszytsko mu było wolno i nawet jak wyzywał Mamę, to ona popłakała ale zaraz było syneczku tititi, a ja jak coś zrobiłam nie tak to miałam cisze z jej strony i szantaż, ze się do mnie nie odezwie dopóki jej nie przeproszę :-( pamiętam jaka nienawiśc we mnie rosła do brata przez to :-( Teraz jestem dorosła i wiele rzeczy przełknęłam, bo żyje się dalej ale jak widac w takich sytuacjach te chwile wracają

Gość ciezkiii wybor
ech, sama nie wiem co Ci doradzic, bo mam podobna sytuacje i dlaejjej nie rozwiazalam. na codzien ciagle Mamie pomagam, a siostra mieszka dlaeko, rzadko przyjezdza i ma tylko wymagania, a Mama i tak ciagle po jej stronie (czasami nie moge na to patrzec jak manipuluje Mama):o

Gość ciezkiii wybor
ale na wigilie jedz, koniecznie, to szczegolny dzien:) i daj prezent, bedziesz miala spokojne sumienie:)

Gość dobra dobraa
no nie wyobrażam sobei nie pojechać :-( ale mam poczucie , ze oni mnie nie chcą w domu... głupio się czuję, jakbym się na chama wpraszała bez zaproszenia :-(

Gość ciezkiii wybor
na pewno chca zebys przyjechala:)