Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamka;(

kiedy zakłada się pessar?

Polecane posty

Gość załamka;(

Zaczynam 28 tc. Od 20 tygodnia biorę fenoterol, bo mam stale twardy brzuch i bardzo częste skurcze. Byłam na wizycie w środę i po lekach macica już niby tak często nie twardnieje (pod warunkiem, ze leżę), ale szyjka skróciła się do 1,5 cm. Zastanawiam się czy w takiej sytuacji lekarz nie powinien zaproponować założenia pessara? Macie jakieś doświadczenie w tym temacie?

Gość zonaKraka
To zależy od lekarza, szczerze mówiąc... U mnie w jednym szpitalu nie zakładają ani szwów, ani pessarów, w innym najpierw szew, a jak się nie da- to pessar, a mój lekarz raczej woli tylko szew... Ale przy takiej szyjce jaką masz i bez skurczów, tyle że z rozwarciem wewnętrznym na 1 cm. miałam zakładany pessar.

hej straciłam ciążę przez szyjkę, konsultowałam się z wieloma lekarzami polecają szew

Gość jasiunienka
Ja w 21 tyg miałam skurcze i szyjka skróciła soię do 1,5 cm, chodziłam na wizyty do lekarza w przychodni który wiele objawów ignorował, po zmianie lekarza od razu pessar i tabletki rozkurczowe, donosiłam ciąże do 40 tygodnia, pewnie gdyby nie pessar urodziłabym wcześniej, Sama zaprpoonuj lekarzowi, przecież twoje dziecko i zdrowie, jeszcze uważam żę pessar jest lepszy niż szef i tak twierdził mój lekarz