Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rfy6u7ti

Rzucenie palenia po jakim czasie polepsza się cera ?

Polecane posty

Gość rfy6u7ti

Paliłem kiedyś przez parę lat ale palenie rzuciłem na okres 1,5 roku i pamiętam że cera znacznie mi się poprawiła. Później znowu zacząłem palić i paliłem przez trzy lata. Od paru dni rzuciłem fajki i już widzę znaczną poprawę kondycji i samopoczucia, pytanie tylko po jakim okresie skóra na twarzy znacznie się polepszy ?

Gość tu masz z broszurki :)
* W ciągu 20 min. - tętno obniży się oraz ciśnienie krwi powróci do normy. * W ciągu 8 godz. - ilość tlenu we krwi wzrośnie, a ilość tlenku węgla zmniejszy się. * W ciągu 24 godz. - ryzyko ostrego zawału mięśnia sercowego znacznie się zmniejszy. * W ciągu 48 godz. - Twoje zmysły smaku i węchu zaczną działać normalnie. * Od 2 tyg. do 3 miesięcy - układ krążenia ulegnie wzmocnieniu, polepszy się kondycja fizyczna. * Od 1 do 9 miesięcy - wydolność układu oddechowego poprawi się, wzrośnie wydolność płuc, ustąpią kaszel, duszności, zmęczenie. * Po 1 roku - ryzyko zachorowania na chorobę niedokrwienną mięśnia sercowego zmniejszy się o połowę. * Po 5 latach - ryzyko zachorowania na raka płuca, raka jamy ustnej, krtani, przełyku zmniejszy się o połowę. Obniży się ryzyko wystąpienia udaru mózgu. * Po 10 latach - ryzyko zachorowania na chorobę niedokrwienną serca będzie podobne jak u osoby nigdy nie palącej. * Po 15 latach - ryzyko zachorowania na raka płuca będzie podobne jak u osoby nigdy nie palącej.

Gość podpowiem ze
a jak wygladala twoja cera kiedy palilas ? ja pale od 4 lat paczke dziennie moja ceraz jest szarawo-przezroczysta i ciagle wyskakuja mi ''syfy '' podejrzewam ze4 to od papierosow , chcialabym rzucic ale nie jest mi latwo :/

Gość Buziakiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
ja już 11 miechów nie palę i wszystko mi się poprawiło i zęby mam znowu białe. Rzucałm 15 razy przez ostatnie 3 lata , az w koncu przestalam palic 1go lutego 2012.

Gość jaq
ja rzuciłam rok temu, ale nie zauważyłam żeby była inna. moze jest mniej szara, ale trudno mi to samej ocenić.

Gość hgjh7878
Ja paliłem przez 8 lat po 7-8 fajek dziennie, czasem więcej. Rzuciłem w 2009 roku. Po paru dniach już znacznie lepiej się czułem, kondycja fizyczna, lepiej mi się oddychała, smak i zapach lepszy ( to naprawdę nie jest ściema ) . Po paru miesiącach włosy były o wiele zdrowsze, lśniące, nie wypadały, znowu odzyskały swój dawny blask. To samo zęby stały mi się bielsze a skóra na twarzy zdrowa, ładna i oliwkowa, wcześniej miałem nijaką szarą skórą i pełno wyprysków. Polecam każdemu rzucenie palenia nie jest łatwe ale jak ktoś chce rzucić to rzuci, plusów jest zdecydowanie więcej od samego palenia.

Gość gość
a ja prosze o szczere odp bo mnie sie cera nie poprawila, wrecz przeciwnie natomiast czuje sie ogolnie czystrza

Gość gość
W pierwszych tygodniach po rzuceniu palenia organizm po przez skore na twarzy moze sie oczyszczac, Wszystko zalezy od typu cery, jak dlugo sie palilo i jak czesto stosujesz zabiego kosmetyczne, jakich kremow uzywasz itp. Wazne jest takze czy sie pije zielona herbate lub yerba mate one + papierosy lub zanieczyszczenia po nich, czesto daja swoje skutki wlasnie w postaci wypryskow (czesto podskornych grod) na twarzy.Z pewnoscia podczas palenia lub niedlugo po jego rzuceniu wszelkie diety i srodki oczyszczajace w 1. fazie pogorsza wasza cere. Zycze sukcesow i wytrwalosci w rzucaniu.

Gość fggdg
dziś opowiadali w TV że w polsce pali co 3 mężczyzna i co 4 kobieta. W sumie tak by to wyglądało jak patrze na polskie ulicę i jak widzę po znajomych. Mówili też o e-papierosach że wcale nie wiadomo czy takie dobre są i czy nie zaszkodzą na przyszłość że za mało badań jest itd. dobrze że ja rzuciłam bez wspomagaczy:) motywacja najważniejsza. Trzeba chcieć i już

Mi się wcale nie polepszyła jak rzuciłam, nie paliłam ponad rok wróciłam do papierosów, skoro nie widziałam żadnych zmian na plus.

Gość fdfada
poprawy cery nie widzę ale pewnie to za wcześnie poza tym pewnie tego nie zauważę tylko ktoś by mi musiał to powiedzieć kto mnie np. nie widział pół roku. Moja mama pół roku po rzuceniu powiedziała że teraz jak się poci to już tak ten pot nie śmierdzi. A ojciec stał się tak wyczulony na zapachy że wszystko mu teraz śmierdzi

Gość lalencja14
ja rzuciałam palenie tylko dlatego ze miałam straszny bol głowy i brzucha,byłam padnieta cały dzien a skoro wytrzymałam cały dzien bez papierosa to moge go całkowicie rzucic, a paliłam 1 paczke na dzien a nawet wiecej. W tamtym roku rzuciłam palenie i zeby nie przytyc zaczełam jesc zdrowe jedzenie, warzywa, owoce i powiem ze cera byla wspaniała, gdzie zawsze miałam problem z tradzikiem. Zawsze jest zaczac najgorzej jak wytrzymasz jeden dzien, drugi i trzeci zleci i pamietajmy ze to wszystko obija sie o psychike!!!

Gość Dontsmoke
Ludziiieeeee fajki to najwieksza trucizna , zapewniam wasza cera po 3 tyg. bedzie o niebo lepsza , moim problemem byly przebarwienia , i tradzik .. Kiedy rzucilem ten syf jest znacznie lepiej nie dosc , ze mam zgrabna sylwetke to jeszcze twarz mam oliwkowa , biale zeby , twarde , przejzyste paznokcie ... Najwazniejsze to , ze mam znacznie lepsze samopoczucie. , jestem mniej nerwowy . Moglbym wymieniac jeszcze wiecej .. Dziekuje sam sobie , ze zmadrzalem , i sam doszedlem do tego po co to w ogole pale !! :) 3 majcie sie , wierze w was !!!!

Gość gość
Gratulacje

Gość Justka1515
Coraz modniejsze jest dbanie o zdrowie i zdrowe odżywianie, też jestem fanka takiego trybu życia. Czasem aż mnie mdli jak widzę zadbane dziewczyny, które trują się nikotyną ;) Kobietki weźcie się za siebie :) http://rzucanie-palenia.info.pl/

Gość gość
Krem Odbudowujący HB - naturalny kosmtyk, u nie dało to zdecydowaną regenerację i powiedzmy, że mocno cerę odmieniło, ale wszystko działo się stopniowo. Najważniejsze, że przynajmniej w tym momencie nie mam po tym wszystkim żadnych śladów. Cera zdecydowanie odmieniona.

Gość gość
czesc palaczem jest sie chyba do konca to nalog ,palilam od 16 roku zycia gdzies 16 lat rzucilam z dnia na dzien, wydawalo mi sie ze nie zapale juz nigdy po 13 latach zapalilam znowu ,wiedzialam ze mi szkodza ,szybko sie meczylam ,pogorszyly mi sie wlosy przez 3lata codziennie sobie obiecywalam ze jutro juz koniec ale lubie palic i bylo ciezko mi przestac ,w koncu nie kupilam paczki papierosow i nie pale od 3 tygodni , napewno lepiej mi sie oddycha ,ale jeszcze bardzo mnie ciagnie zeby zapalic az wydaje mi sie ze pluca mnie bola a jakbym zapalila to by mi przeszlo ale trzymam sie jak moge bo jestem pewna ze po nich gorzej sie czuje ,trzymam za wszystkich rzucajacych kciuki

Gość gość
Nie pale od trzech tygodni i widzę znaczącą poprawę cery. Przede wszystkim nabrała różowego koloru:-) juz nie wyglądam jak cień człowieka. Zaobserwowałam również mniejsza ilość podskórnych grudek, które są trudne do zlikwidowania. Polecam wszystkim książkę Allena Carr na temat rzucenia palenia. Nie sztuka jest rzucić palenie, a nie zapalić juz nigdy więcej:-)

Gość Kibitka
Nie palę od 10 X 2017, musiałam rzucić bo RZS mnie zmusił i lekarz. Pomógł Tabex , cera chyba się nie zmieniła, ale płuca- owszem. Mogę nabrać powietrza i czuję się świetnie . Radzę pić codziennie rano na czczo miarkę DIATOMITU ( ziemia okrzemkowa) w celu oczyszczenia organizmu. Dużo jabłek - oczyszczają płuca.Życzę wszystkim rzucenia palenia w 2018 roku.

Gość gośćdd
czytalem o objawach rzucenia palenia ze ciezko itp , racja nie jest latwo , osobiscie nie pale 5 dni i jest dosc latwo bo biore tabletki desmoxan i bardzo chwale je sobie spokojnie zapomialem o paiperosach ale przyznam ze lubilem palic :) , nie wiemtylko czy kazdy moze je brac jesli sa jakies problemy ze zdrowiem ale lekarz moze osadzic :) jak dla mnie rewelacja , oczatek 3 dni mozna z nimi palic pozniej jakos spokojnie przestaje sie czuc glod nikotyny raczej przyzwyczajenie

Gość jfsjisfd

A ile lat paliliście i ile nie palicie? Ciekawe jak to się ma do ewentualnej poprawy kondycji skóry/twarzy... kto wie jak byśmy wyglądali nigdy nie paląc - ja np. bardzo się nakręciłam, że po 4 latach palenia (w tym elektronik, iqos czy palenie zupełnie okazjonalne, ale nie ma to chyba dużego znaczenia) zmiany na mojej twarzy są duże (np. powieki dolne). Mam 29 lat więc już i tak nie jestem pierwszej młodości ;)

Gość Musia

Ja nie pale juz prawie 6 dzien. Po 15 latach palenia. Po siodmym razie przeczytania ksiazki Allena Carra! Palilam i wolalabym umrzec niz wyrzec sie fajka. Pierwszy kryzys zalana potem zimne dreszcze wyszlam na balkon ze swiezo zrobiona kawa gotowa miec w du... wlasne dziecko ktore mnie wspieralo i mowilo mamo nie zapalaj juz trzeci dzien nie palisz! Pierwszy raz w zyciu wzielam pod uwage to co mowilo mi MOJE KOCHANE DZIECKO. Moj syn byl przyzwyczajony ze przegra z papierosami. Byl pewien ze zapalilam. A ja na tarasie plakalam modlilam sie do boga zeby dal mi sily 😞Nie lubimy palic my to musimy robic bo jestesmy uzaleznieni! Pierwszy papieros nie dal nam satysfakcji jak orgazm a mimo wszystko bez orgazmu wytrzymamy ale papierosa musimy palic i nie dlatego ze daje wiekszego kopa niz orgazm a dlatego ze jestesmy od tego go... a uzaleznieni. Nie ma to nic wspolnego z przyjemnoscia. Wrocilam do pokoju syna i dalam mu powachac dlonie 🙂 reakcja nie do opisania. Nieee ku... nie moze papieros byc wazniejszy niz twoje dziecko! 

Gość Jakobus

Ja mam tragiczną cerę od palenia. Palę już 12 lat. Kupuje Tabex albo Desmoxan i zobaczymy jak będzie. 

Gość Konfederacja. W.i N.
Dnia 25.12.2012 o 13:14, Gość rfy6u7ti napisał:

Paliłem kiedyś przez parę lat ale palenie rzuciłem na okres 1,5 roku i pamiętam że cera znacznie mi się poprawiła. Później znowu zacząłem palić i paliłem przez trzy lata. Od paru dni rzuciłem fajki i już widzę znaczną poprawę kondycji i samopoczucia, pytanie tylko po jakim okresie skóra na twarzy znacznie się polepszy ?

Fajniej byłoby cię zabić a nie doradzać.  Palacze to gó.wa swoich matek

Podobno nie mam typowej skóry palacza, tak mówią kosmetyczki zdziwione kiegy się przyznaję do nałogu. W ankiecie wczoraj napisałam że wypalam 10 papierosów dziennie. Tak naprawde to 20 a może i więcej wykopcę. Dzisiaj tylko 5 i to jest sukces. Jutro spróbuję 3.
Zawsze myślałam że palenie papierosów zmusza do pracy mięśnie twarzy, mimika pracuje i to są przeciwwskazania przy lifcie.

Być moze jest to zasługa mezoterapii igłowej:

https://wydzialurody.pl/mezoterapia-iglowa-skuteczna-terapia-skory-od-wewnatrz/

Regularnie chodzę a zabieg nawilża cerę.