Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dżoaaaana

Polki w Beirucie - jesteście?

Polecane posty

Gość dżoaaaana

szukam koleżanek z Polski

Gość dżoaaaana
żadnych polek? szkoda

Gość vbg67
a gdzie to?

Gość dżoaaaana
na tym forum ludzie tylko z Uk? mieszkałam parę lat w południowej Azji zdawać by się mogło na końcu świata w Singapurze przez to forum nawiązałam tam przyjaźnie spotykałyśmy się a tu międzynarodowe towarzystwo ale jednak polki to polki podobna mentalność etc

Gość do dżoaaaana
nie tylko UK,ale nawiecej migrantow jest w Uk wiec statystycznie najwiecej topicow o UK, chyba latwo sie tego domyslic.. Trudno ci bedzie trafic tu na kogos z Libanu :O Pozdrowienia z niemczech

Gość tereferekukuuue
i sie juz nie podniecaj gdzie to nie mieszkalas,jak ci tak polek trza to wracaj do kraju , sama jestes mentalnosciowo typowa polka cipka

Gość dżoaaaana
podniecają mnie inne kwestie

Gość arabusy a gdzie?
vbg67 a gdzie to?] stolica Libanu

Gość kljkjjjklasdasdsdsdas
i co wy tam robicie w tych krajach 3ciego swiata?????

Gość dżoaaaana
Liban to kraj 3 świata? chyba dla ludzi, którzy pojęcia o kraju nie mają a sam Bejrut to taka cosmopolityczna mieszanka narodowości z całego świata my jesteśmy w placówce dyplomatycznej do kwietnia 2013

Gość Hienna
Kraje 3 swiata - buhahhaha oj ale ci Polacy mało wiedza o świecie... Dla nich wszystko poza POlska i Anglia i paroma państwami w Europie to kraje 3 swiata :P Dzoana, jak ci sie tam żyje? My mieszkamy w Singapurze (to tez kraj 3 swiata :P ) Pozdrawiam

Gość dżoaaaana
moja siostra mieszka w Singapurze mieszka nie mieszka jest na kontrakcie z firmy PwC sam Bejrut jest magicznym miastem uroczym widać pozostałości po ost bombardowaniu w 2006 r ale te budynki to teraz muzeum jesteśmy tu od kwietnia 2009 r. nie jest to typowo muzułmański kraj, bardzo liberalny mieszka się dobrze właśnie myślę co w kwietniu 2013? czy powrót do Niemiec czy dalsza wędrówka

Gość dżoaaaana
z jej opowieści zazdroszczę jej tego pobytu w Singapurze ona też nie wie kiedy wraca do polski jest na 10 miesięcznym kontrakcie i ma możliwość zjazdu do kraju 2 razy w ciągu miesiąca, rodzina a koszt firmy może odwiedzić ją chyba 1 w miesiącu jest tam od lutego nic nie mówi o powrocie być może jej przedłużyli jest na cross training'u

Gość dżoaaaana
bądź już wróciła a ja o tym nie wiem

Gość Hienna
My z mezem na razie wedrujemy po Azji. Teraz Singapur, ale niedlugo Filipiny (tylko do czerwca) i za jakis czas maja go wyslac do RPA. Taka jego praca. na razie jestesmy na walizkach, ale mam nadzieje, ze wkrotce gdzies sie ustatkujemy na dluzej. Chociaz takie zycie na walizkach tez moze byc ok. Przynajmniej troche pozwiedzamy. Azja w ogole jest piekna, szczegolnie Malezja

Gość dżoaaaana
niech będzie że to kraj "3 świata" natomiast poziom życia w Libanie a w Polsce to niebo a ziemia łaącznie z darmową opieką medyczną, darmowym dentystą dopłatami dla rodzin z dziećmi można nie pracować a godnie żyć niskim bezrobociem

Gość dżoaaaana
no właśnie siostra też tak podróżuje głównie kontrakty i narzeka !!! że nie może osiąść, wiecznie na walizkach mówi o tesknocie w Polsce była w lipcu nie opłaca jej się być 4 dni w podróży, by tylko 1 - 2 dni pobyć w domu

Gość Hienna
Do pani z "kraju drugiego swiata" - zobacz Polska jest krajem drugiego swiata, a biedna jak mysz koscielna :) Nadal nie kumasz? Tu nie chodzi o to jaki kraj w jakim swiecie lezy, ale o to ile mozna zarobic w danym kraju. Polowa z tych krajow 3 swiata jest 100% bogatsza od Polski i tej waszej Anglii Zerknij tu http://www.mapsofworld.com/world-top-ten/world-top-ten-richest-countries-map.html Radze ci pojezdzic troche po swiecie to sie sama przekonasz.

Gość Hienna
Dzoana, my na razie dzieci nie mamy, jestesmy jeszcze przed 30tka wiec poki co te podroze nas nie mecza. Tez bylismy w Polsce w lipcu. Cale 4 tygodnie :) Ale niedlugo trzeba bedzie gdzies osiasc, ustatkowac sie. Ile mozna podrozowac? Kiedys te podroze sie znudza ;)

Gość dżoaaaana
w Libanie są niemałe stypendia na naukę pisali w gazecie że takimi stypendiami jest objętych 89% studentów w wieku 18 - 26l socjalne, za wyniki, sportowe etc tu uczysz się nie uczysz języka obcego masz kasę wystarczy zapisać się do szkoły językowej i przedstawić im papier że się "uczysz" w Bejrucie występują 2 języki francuski, angielski którym posługują się prawie wszyscy nie ważne czy masz 2 latka czy 99 angieslki jest wszechobecny i arabski, informacje, gazety, tv sa w 2 językach angielskim i arabskim

Gość dżoaaaana
sprostowanie francuski jest popularny ale nie wszyscy go znają choć partycypacja kosztów francuskiego to 70% i premia Ja jestem Polką ale mąz jest Niemcem, jesteśmy na niemieckiej placówce

Gość Hienna
Dzoana a napisz jak jest ze swoboda ubierania przez kobiety? Jak kobiety sa traktowane? Czy np. blondynki sa zaczepiane, ponizane itd?

Gość dżoaaaana
jak wspomniałam Liban nie jest krajem w którym istnieje feudalizm religijny, młode Libanki wzorują się na modzie z zachodu starsze Libanki to kobiety "wymagające" ubierają się w drogie rzeczy, jeżdżą drogimi samochodami, lubią błyskotki, dbają o dodatki najstarsze i poza większymi miastami noszą hmm hidżaby kolorowe, ozdrobione złotem w samym bejrucie hidżaby noszą kobiety starsze napiszę więcej potem

Gość ta dzoannnaaaa to KLAMCZUCHA
W innym watku pisalas, ze twoj maz jest z Australii i za 3 miesiace wracacie do Australii, a tu piszesz ze jest Niemcem i bedziecie mieszkac w Niemczech :o Klamczucha :o Oto dowod, jej wpis z godziny 00:35 http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5455669&start=0

Gość dżoaaaana
i ulożę z tego logiczną całość ale tak jak na zachodzie istnieje tu pogoń za kasą

Gość ta dzoannnaaaa to KLAMCZUCHA
hahahah no i spawa sie rypla :D :D :D tak to jest jak sie lazi po watkach i sie klamie a potem zapomina co gdzie sie pisalo :D :D :D

Gość hghjhjkhkgfjgfhfghfghd
hiena a kto powiedzial ze mieszkam w polsce:D:D czy Anglii :D dziekuje za rady ale jestem pewan ze wiecej swiata zwierdizlam w ciagu roku niz ty w calym swoim zyciu :D:D

Gość Hienna
Tjaaaa, zapewne wiecej zwiedzilas ode mnie, nie wątpię w to. :D Na pewno podczas takiego zwiedzania dostrzegłaś kraje trzeciego swiata jak np. Singapur. Wspaniale! :D :D

Gość dżoaaaana klamczuszka :)))
dżoaaaana "Ja jestem Polką ale mąz jest Niemcem, jesteśmy na niemieckiej placówce" x a na drugim topiku, gdzie dziewcze zapomnialo jak i co klamalo na innym :D "poznłam swojego męża australijczyka kupiliśmy dom w Australii" x Hahahahahaha!