Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość serdecznie prosze o porade

crp 60 - podac antybiotyk

Polecane posty

waham sie trochu mała ma goraczke do 40 st od 4 dni po podaniu czopkow spada innych objawow nie ma crp wyszlo 60 krew ok mocz - trochu erytrocytow czy powinnam podac amoksiklav

Gość cooleeczkaa
kobieto słyszalas kiedys o lekarzu???????????????

Gość vann zann
można też podać wiśniówkę

owszem słyszalam o lekarzu i o wisniowce tez dla jasnosci byłam dzis na pogotowiu ale niczego konkretnego nie uslyszałam lekarz nie wiedział co dolega mojemu dziecku zlecił antybiotyk dlatego mam watpliwosci czy podac crp jest podwyzszone ale to mozebyc wirus oczekiwalam pomocy a nie złosliwosci dziekuje

Gość mayah86
jezu, dziecko 40 stopni przez 4 dni a ta idiotka zastanawia sie czy podac antybiotyk!! nie, nie podaja, jak ci dzicko zejdzie na sepse albo inne gowno ktore dalo sie w pore wyleczyc to bedziesz wtedy plakac!!!!!!!!!!! PODAJ TĘPA KROWO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość goonies
robilas rozmaz? czy tylko morfologie i mocz ogolnie? podaj ten antybiotyk jak najszybciej taka goraczka to nie zarty

Gość goonies
i jeszcze jedno-tak wysokie crp swiadczy na 99 procent o infekcji bakteryjnej

Gość eweela
antybiotyk jak najbardziej w takim wypadku... a nie ty sama na wlasna reke cos chcesz tu cudowac.. litosci !!!

Gość mama dwóch dziewczynek
nie jestem lekarzem, ale nie trzymałabym dziecka z tak wysoką gorączką tyle czasu. Ja podałabym antybiotyk.

Gość xzxzxz
podaj antybiotyk, tak wysoka goraczka to nie pryszcz , może się dopiero rozwijać infekcja bakteryjna,

Gość kswdinj
Matko 40stopniowa gorączka przez 4 dni i pytania na forum czy antybiotyk podać,ja rozumiem że antybiotyk to nic dobrego ale czasem trzeba ruszyć głową i wybrać mniejsze zło i dziecku ulżyć.Ciekawe czy ze soba czekała być tyle czasu żeby wziąć antybiotyk???....ręce opadają.A! i nie dziw się powyższym wpisom,każdemu chodzi o dobro dziecka więc stąd takie odpowiedzi.

Gość goonies
autorko odezwiesz sie??????

Gość Oczywiście, że podaj
antybiotyk. Erytrocyty w moczu to groźny objaw. Poza tym podwyższone crp, wysoka gorączka. Podawaj, bo to sytuacja niebezpieczna. Nie zapomnij o probiotyku osłonowym, żeby przy antyybiotyku zapobiec biegunce, czy wymiotom (Biogaja, Lacidofil, Acidolac i wiele innych). Wybierz amoksiklav minimum 5-7 dni i do kontroli do lekarza. Probiotyk podawaj dłużej.

Gość pytanko jedno
litosci............. kobiety.................... błagam............. jestescie niebezpieczne dla swoich dZieci antybiotyki zleca lekarz. L E K A R Z !! nie kafeteria

Gość do pytanko jedno
czytanie ze zrozumieniem sie klania...lekarz ZLECIŁ autorce podanie antybiotyku dziecku te wpisy wyzej to wlasnie naklanianie autorki do tego zeby POSTEPOWALA ZGODNIE Z ZALECENIAMI LEKARZa czytaj najpierw potem pisz .....

Gość tirli tirli trutu tu tu
Antybiotyk jest na receptę skoro go masz w domu ktoś ją musiał wypisać,a skoro wypisał to powiedział kiedy podać. więc w czym problem?

Gość goonies
O matko, przeciez autorka nie pyta JAK PODAC tylko czy w ogole podawac Serio dziewczyny czytajcie ze zrzumieniem.

No właśnie czytam i zrozumieć nie potrafię. lekarz-taki człowiek zazwyczaj w białym fartuchu,który 6lat studiował medycynę, potem 3 lata stażu i potem specjalizacja i on jej przepisał antybiotyk oglądając dziecko,a autorka pyta na forum obcych osób czy podać? no nie rozumiem. czy lekarz powiedział proszę podać jeśli wszechwiedzące z kafeterii potwierdzą? czy wypisał receptę po to żeby autorka mogła sobie potrzymać w domu lek na receptę? nie wypisał po to żeby kupiła i podała, są przypadki że lekarz wypisuje antybiotyk i mówi że jeśli w ciągu 2 dni się nie poprawi to proszę go podać. dlatego moje pytanie-chyba powiedział kiedy podać-od razu czy odczekać?

Gość goonies
No ja tez nie rozumiem tych watpliwosci autorki czy podac czy nie, skoro lekarz antybiotyk przepisal i widzial dziecko. Ale coz, potem slyszymy ze sie dzieja tragedie bo mamusia jak zwykle wiedziala lepiej. Cały ten topik to utwierdzanie autorki ze nie ma racji zwlekajac z antybiotykem.Ciekawe co zrobila bo jakos nie miala odwagi juz sie pojawic.

Gość pytanko jedno
zgadzam sie z tirli tirli trutu tu tu. strasznie mnie irytują te kafeteryjne krynice madrości medycznych

Pewnie czekała na rady wsadz liść babki lancetowatej w skarpetę a że się nie doczekała to zniknęła...

Gość pytanko jedno
co mnie jeszcze wkurza, to fakt ze idzie taka rozgarnięta mamuśka do lekarza, dostanie recepte na antybiotyk/albo nie dostanie i zamiast gębe w gabinecie otworzyc i sie zapytac, dlaczego? dowiedziec wiecej od lekarza, to idzie do domu i tworzy topik na kafeterii... litosci

Gość ojtam ojtam
rozwalają mnie takie tematy - kurna jakby autorka miała taką gorączkę to pierwsza by jadła antybiotyk pewnie - a na dziecku chce eksperymentować....

Gość gość
mój syn jest po operacji złamania otwartego nogi przybywa w szpitalu 5 dni temu miał crp 50 a dzisiaj 25 co tooznacza

Gość gość
że stan zapalny slabnie