Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yoohoo

Ślub w czerwcu o godz 16.30 czy o 18.00?

Polecane posty

Gość yoohoo

Ślub o godz 16.30 czy o 18.00? Która godzina odpowiedniejsza?Pytanie do mężatek:)

Gość yoohoo
i do mężatek jeszcze - gdzie znajdę poradnik dotyczący głębokiego gardła, którego znajdę ogarnąć do czerwca? :)

Gość yoohoo
won podszywie! :P

Gość yoohoo
nie wiem jak powstrzymać odruch wymiotny a narzeczony powiedział, że bez tego mnie zostawi:(

Zdecydowanie wcześniej. Choć to zależy od regionu np na śląsku ślubu są wcześniej. My kocem maja mieliśmy o 13 a i o 12 mi się zdarzyło chodzić.

18.00 to chyba za późno, ja na Waszym miejscu wybrałabym 16.30. My mamy ostatniego marca i zastanawiamy się pomiędzy 15.00 a 16.00, bo to Święto Wielkanocne.

Gość chcieliście tak w święta
wielkanocne ? czy nie było innego terminu wolnego

Tak chciliśmy, mięliśmy ślubować już w tym roku w czerwcu, ale mięliśmy żałobę i trzeba było przełożyć.

Moim zdaniem 16.30 :) Goście będą krócej na weselu, a co za tym idzie - dłuższa noc poślubna ;)) A tak na serio to uważam, że ślub o 18.00 to nie jest dobry pomysł. Ja bym nie wytrzymała do 18.00 w ciągłym stresie.Tego dnia bardzo się stresujemy więc im szybciej ma się to za sobą, tym lepiej :) Poza tym podczas wcześniejszych pór dnia mamy więcej energii więc goście będą mieli siłę na aktywną zabawę :) Pozdrawiam!

zdecydowanie 16.30. jeśli macie przyjezdnych gości to wcześniej w domu będziecie jeszcze musieli im obiad przygotować, jeśli będziecie mieli na 18.

Gość moge powiedziec jak ja
ja jestem za 18:00, w lecie im pozniej, tym lepiej, dzien jest baaaardzo dlugi, moze byc goraco tego dnia, zreszta lepiej miec wiecej niz mniej czasu na wyszykowanie sie, poza tym, niektorzy goscie pewnie beda musieli dojechac na ten slub - chociaz widze, ze wiecej osob popiera wczesniejsza pore...

Gość yoohoo
Dziękuje za dobre rady:) W gre wchodzi jeszcze fotograf...Czy zdjęcia zrobić przed ceremonią a wtedy pewnie ślub musiałby być na 18.00 Czy na 16.30 a wtedy foty zrobić w trakcie przyjęcia weselnego?Wiem,troche to nie kulturalne gości zostawiać samych(ale cenna uwaga że zdjęcia były by robione na miejscu bo wesele mamy w pięknym ośrodku wypoczynkowym). pozdrawiam:)

Gość DonaPedro
My mieliśmy ślub we wrześniu i braliśmy go o godzinie 14, myślę że to optymalnie, ale jak masz wybierać między tymi dwoma godzinami to zdecydowanie 16:30. Co do zdjęć zrobiłabym w trakcie, tym bardziej że nie musicie na nie nigdzie jechać. My też tak mieliśmy, wyszliśmy przed restaurację i cyknął nam kilka fotek.

Gość yoohoo
no i chyba tak zrobimy:D

Gość w czerwcu idealna godzina
to 18, ponieważ bardzo długo jest widno i ciepło, a jak wiadomo najlepsza zabawa zaczyna się dopiero jak się ściemni... A o nocy poślubnej zaraz po weselu jak tu któraś wspomniała to zapomnij, bo dziewczyna nie wie co mówi. Będziecie tak zmęczeni że nie będzie na to siły hehehehe :)

Gość w czerwcu idealna godzina
do tego pomyśl o gościach, sporo ludzi jeszcze pracuje w ten dzień (zapewne to będzie sobota), musi się wyszykować i dojechać, a wątpię żeby ktoś specjalnie brał dzień wolny żeby przyjechać na wasz ślub.

Gość a ja mam ślub
w sierpniu, o 18.00 i tak chciałam (chociaż była to ostatnia wolna godzina tego dnia) z racji tego że mam dużo rodziny przyjezdnej, sporo osób pracuje w sobotę a nie chcę żeby musieli brać specjalnie urlop, poza tym u nas w regionie wesela są długie do 4 rano więc na pewno wszyscy nie rozjadą się tuż po północy, a w sierpniu dzień jest długi i są gorące dni, więc po południu powinno być już chłodniej. wybór godziny trzeba przemyśleć i wziąć pod uwagę wszystkie zależności. w różnych regionach są różne tradycje, pora roku też ma znaczenie - tj. długość dnia itp itd ;) w czerwcu wydaje mi się godz. 16.30 jest jak najbardziej w porządku, ale biorę pod uwagę kryteria swojego wyboru :)

Gość poweselna
Ja miałam ślub w czerwcu o 19 i to była optymalna godzina, ponieważ połowa gości musiała przyjechać z daleka, a okazało się, że nie wszyscy mogli wyjść wcześniej z pracy i niektórzy faktycznie dotarli na ostatnią chwilę. Fryzjera i makijaż zamówiłam sobie na popołudnie, więc nie martwiłam się, że przez cały dzień fryzura oklapnie, a makijaż spłynie. O 19 było jeszcze jasno i ciepło, ale już nie gorąco.

Gość DonaPedro
W sumie dziewczyny mają rację z osobami przyjezdnymi, ja miałam takich osób bardzo mało ( zresztą mieszkają 100km od nas to max 1,5 godziny jazdy autem). Co do długości wesela to musisz się zastanowić jakich masz gości, moi pomimo, że przyszli na 14 na ślub to balowali prawie do 4 rano:) a co do nocy poślubnej to u nas była mimo zmęczenia , tak pozytywnie się nakręciliśmy całym tym dniem. Jeszcze jedno, ja byłam taka podekscytowana ślubem, że nie wytrzymałabym do 18 z wrażenia :D

Gość klaudia1617
o 21 najlepiej