Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agaaax3

zajście w ciąże

Polecane posty

Gość agaaax3

Witam. Mam taki problem. Jestem z moim chłopakiem już ponad rok i przez ponad polowe tego związku stosowaliśmy stosunek przerywany. Ani razu nie wpadliśmy. On kończył poza mną, a za jakieś załóżmy 30 min znow we mnie wchodził czyli jakieś plemniki mogły caly czas być na penisie. Była też sytuacja, która powtórzyła się dwukrotnie, że mój chłopak skończył we mnie bez żadnego zabezpieczenia, fakt, że bylam wtedy podczas miesiączki, ale ryzko też jest i i tak nie wpadliśmy. Miała miejsce też sytuacja gdzie doszedł we mnie, wtedy kiedy nie miałam okresu i też bez zabezpieczenia i wtedy też nie zaszlam w ciąże. Myślicie że z którymś z nas jest coś nie tak i powinnam zacząć się niepokić czy może jednak zajście w ciążę po porstu nie jest na tyle proste żeby tak łatwo wpaść? Proszę o normalne odpowiedzi, a nie o zbędne komentarze o ocenianiu nas i tego co robimy : ).

Hej, Powiem tak,zajscie w ciaze nie jest latwe,sa przypadki ,ze niektorym udaje sie nawet po 1-2 miesiacach,ale to bardzo zadko,jesli naprwade jest tak ,ze uprawiacie seks bez antykoncepcji juz rok to moim zdaniem pwinniscie sie zbadac,po to zeby wiedziec na czym stoicie poprostu,nikt nie mowi ze macie sie starac o dziecko,poprostu sie skontrolowac,wiem z doswiadczenia ja z moim partnerem jestesmy ze soba juz 6-7 lat , stosunek przerywany i bez zabezpieczen uprawialismy kolo2-3 lat i cos nam nie pasowalo,poszlism sie zbadac no i wyszlo musimy sie leczyc takze z dobrej woli radze dla sprawdzenia i wewnetrznego spokoju sie zbadac :):) powodzenia :)

Gość agiew
Możesz zacząć wyznaczać sobie dni płodne na podstawie obserwacji, albo mikroskopem owulacyjnym. Być może mieliście szczęście, wbrew pozorom w ciążę nie jest tak łatwo zajść :) Mozesz też iść na monitoring cyklu