Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość EMOTOLINA

Wiotkość stawów a poród SN

Polecane posty

Gość EMOTOLINA

Czy któraś z pań miała wskazanie do CC z powodu wiotkości stawów.

Gość xzxzxz
porozmawiaj z ginem na ten temat i ze swoim prowadzącym odnośnie swojej choroby, prawdopodobnie będzie to wskazanie do cc

Gość EMOTOLINA
Mój gin twierdzi że wszystko jest normalne. A skierowania mi nie da muszę poszukać kogoś innego.

Moze cos nielogicznie mysle, ale wydaje mi sie, ze akurat wiotkosc stawow mze byc ulatwieniem przy sn. Ja mam lekka wiotkosc stawow wrodzona po ojcu i w ogole np. Nie mam w ciazy dolegliwosci z tytulu rozciagania sie wiazadel i kosci miednicy..

Gość EMOTOLINA
Mnie strasznie boli w krzyżu, boje się że przez taką wiotkość to może coś z takiego stawu wyskoczyć nawet skoro wiotki jest.

Ale to, ze Cie boli w krzyzu to normalne, bo jak rosnie Ci macica, to po 1 rosnaca macica moze naciskac na nerwy wkolo kregoslupa a po 2 zmienia Ci sie srodek ciezkosci, co tez wymusza zmiane postawy. Poczytaj o relaksynie - to ona powoduje wiotkosc stawow i najczesciej powoduje problemy w stawach kulistych (biodra i ramiona)

Gość EMOTOLINA
Boję się porodu SN a mąż i mama gadają że przesadzam i panikuję niepotrzebnie. Moja mam ma sama kłopoty z trzymaniem moczu przez poród SN. A mąż oburzony że co następne dzieci też będę musiała tak rodzić. A ja nie chce żadnych następnych już. W tą ciążę zaszłam bo bardzo tego chciał i wiem że marzył o dziecku, a teraz nawet nie pamięta o rocznicy. Mam już dosyć. Nie zgodzę się na podawanie oksytocyny przebicie pęcherza masaż szyjki to może nie będzie innego wyjścia.

Kochana, rozumiem, ze b. boisz sie bolu porodowego, ale w takim razie radzilabym znalezc takiego lekarza, ktoremu powiesz wprost, ze chcesz cesarki na zyczenie z takiego a takiego powodu, bo wiotkosc stawow nie jest wskazaniem do cesarki, ewentualnie dysplazja stawu biodrowego, ale nie ogolna wiotkosc stawow. U mnie nawet wada kosci ogonowej nie jest wskazaniem do cesarki i w razie jakby sie okazalo za ciasno, to beda mi lamac w trakcie porodu. Wspolczuje Ci, ze zdecydowalas sie na dziecko de facto z nacisku meza...